318тд СЕДАН

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

318тд СЕДАН

Мнение от BERLYNA318TDSMADRID » 26 Фев 2012, 20:30

Здравейте !!! имам малко проблеми с колата ! Тази серия е много рядък модел.
Преди време бях я оставил в сервиз на БМВ не знам какво са правили но сега не искам да върви !
Много се съмнявам че са ми програмирали колата с програма която я ограничава доста !!
преди съм вдигал 230км а сега повече от 180 не може ! просто виждам как се тормози няма сила да отлепи !!
Наясно съм че това е ДИЗЕЛ и че е малкия дизел но не знам дали не трябва да се прави нобо програмиране!!!
не ускорява както беше преди ! Пали държи си оборотите при по-високи натоварвания върви няма проблеми .
не пуши като се натоварва двигателя.. просто ми се струва като удушена .
Говорим за 318 ТДС 96г седановата версия !! Инжекторите са добре филтри и масла сменям в нужния период !!
Ако някои има идея или може да помогне да пише .....
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ!!!!!!!!! :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: 318тд СЕДАН

Мнение от bum_bum » 26 Фев 2012, 21:55

Вярно е безкрайно рядък модел това ТДС седан. Според мен обаче и преди това е била прецакана нещо. С тия 90 коня едно 250 трябва да ги залепи без проблем.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 26 Фев 2012, 22:10

BERLYNA318TDSMADRID написа:Здравейте !!! имам малко проблеми с колата ! Тази серия е много рядък модел.
Преди време бях я оставил в сервиз на БМВ не знам какво са правили но сега не искам да върви !
Много се съмнявам че са ми програмирали колата с програма която я ограничава доста !!
преди съм вдигал 230км а сега повече от 180 не може ! просто виждам как се тормози няма сила да отлепи !!
Наясно съм че това е ДИЗЕЛ и че е малкия дизел но не знам дали не трябва да се прави нобо програмиране!!!
не ускорява както беше преди ! Пали държи си оборотите при по-високи натоварвания върви няма проблеми .
не пуши като се натоварва двигателя.. просто ми се струва като удушена .
Говорим за 318 ТДС 96г седановата версия !! Инжекторите са добре филтри и масла сменям в нужния период !!
Ако някои има идея или може да помогне да пише .....
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ!!!!!!!!! :wave:

Колега ,д обре дошъл и като за начало я дай отначало какво и как и защо. Защо остави колата в сервиз и какво имаш предвид под БМВ сервиз ( имало е повече БМВ-та спряни отпред или така си пише на табелата ). Колкото и да си писал много ти е никва информацията , първо 230км/ч тая кола вдига като я пуснеш свободно падане отвисоко , второ 180кмч си е максималната скорост от производителя ( знаеш кой е ) и за да ги достигне си е бая в час колата , мойта с чип едва 190км/ч ги откъртва айде щото може би тежа два пъти повече от средностатистически шофьор :mhihi: . В крайна сметка ако искаш да вдига повече от 180-190км/ч тая кола темата ти е няма бъдеще особено ако наистина си вярваш че си карал с 230 пък и вървяла на всичкото оторе . Извинявай че така направо ( ама по-добре от горното мнение :mhihi: ) ти го казвам ама и двата варианта на дизела ги имам даже се повтарят ама такива скорости и с големия двигател са си мираж , вземи един GPS и си засечи скоростта реално .

Потребител
Аватар

Мнение от BERLYNA318TDSMADRID » 23 Мар 2012, 21:55

ами да ти отговоря аз лично съм се возил при стария си собственик и ги имам документирани а колата не беше бутана от тези МАЙСТОРИ в БМВ ама и аз както всички нали съм видял там нещо и я оставих а това е груба грешка !! но все пак да ти го кажа накратко че не ми харесва как ускорява малко е мудна !!! и въпреки всичко знам колко е максималната скорост за модела но това е по документи и по книга но няма значение ако можеш ми помогни по въпроса за това как мога да проверя защо е толкова мудна сега защото под 2000 об. като сложа 2-ра и се чуди да спре ли или да тръгне !!!!!!! БЛАГОДАРЯ ......

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 26 Мар 2012, 0:00

BERLYNA318TDSMADRID написа:ами да ти отговоря аз лично съм се возил при стария си собственик и ги имам документирани а колата не беше бутана от тези МАЙСТОРИ в БМВ ама и аз както всички нали съм видял там нещо и я оставих а това е груба грешка !! но все пак да ти го кажа накратко че не ми харесва как ускорява малко е мудна !!! и въпреки всичко знам колко е максималната скорост за модела но това е по документи и по книга но няма значение ако можеш ми помогни по въпроса за това как мога да проверя защо е толкова мудна сега защото под 2000 об. като сложа 2-ра и се чуди да спре ли или да тръгне !!!!!!! БЛАГОДАРЯ ......

Пич не се набира как си мислиш под 2000оборота на 2-ра нормално да е мудна турбината не е направила достатъчно налягане , просто са и такива горивните карти в компа , демек така си е направена заводски пък и мъничко са и изгорелите газове на тия обороти за да развърти добре точно тази турбина , която все пак трябва да пълни и на високите обороти за да достига тия 180км/ч и да ги поддържа примерно вместо да затапва двигателя. Ако искаш пъргавелка от едва 1.7 двигател отиваш на чип , за да му пуснат нафтица в ниските иначе си я караш така след 2500оборота и нагоре ( па то си зависи и от колата ) да си дръпва как си знае . Иначе за кво си играят дад слагат две турбини или такива с променлива геометрия ако си дърпаха колите във всякви обороти кога ти е кеф. Така е много относително като кажеш не върви как трябва индивидуално е какви са ти очакванията и чувството за ускорение ама тия цифри дет ги казваш са си нормални за тоз двигател в това купе . Ако искаш колата си в сток вариант обслужвай я добре , профилактика на турбопътищата ( почистване , промивки и оглеждане за нехерметичност ) , смяна редовно на въздушен филтър , изпускателна система ( преглед за запушване или дупки и те спъват между другото ) , горивен филтър , цедка на помпичката в резервоара , хубаво масло квото си е предписано , маслен филтър и .т.н . Направи това и покарай друга кола кат твойта за сравнение и ще се ориентираш по-добре дали имаш евентуално проблем или търсиш под дървото камък . Успех.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 26 Мар 2012, 12:21

Пич за съжаление така се редките модели на БМВ , много проблеми дават , ходи в тоя сервиз на БМВ и кажи ,че искаш да ти сложат S50 мотор те са по-често срещани и го нямат този проблем с "дърпането" на втора
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Мнение от luizov » 26 Мар 2012, 16:33

Мале и моя тдс сигурно са го препрограмирали, и той неще да дигне повече от 180 :ahah: :weed: :kuku:
Малко сериозно сега.
Човек карай си колата и не се филмирай колко искаш да дига кола 1400кг с дизелов агрегат 1665cc. 90hp
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 05 Апр 2012, 18:20

Нищо и няма на колата просто и умрял предния ъпгрейт от 200 коня (явно 110 са избягали :mhihi: ) едно чипче и ще и върнеш старата слава ;)

Потребител
Аватар

Мнение от BERLYNA318TDSMADRID » 05 Апр 2012, 21:20

ами вече намерих проблема и при първа възмозност ще го отстраня!
Нещо друго искам да знам казаха ми за един потенциометър който е за педала на газта защото е мек педала много и ми дадоха един съвет ако мога да го регулирам малко !! Искам да знам дали е възможно това да стане и как ако е вярно !! А това че са мудни фабрично го знам просто ДИЗЕЛ това си е ................ :lol: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от BERLYNA318TDSMADRID » 05 Апр 2012, 21:29

От серия Е36 на тези коли коя е най-добрата в смисъл моторът ме интересува без значение дали е дизел или бензинов двигателя. Като издържливост и при високи натоварвания защото тук при мен в ИСПАНИЯ се кара не човешки с други ограничения на скороста.И на такива пътища извинявайте ме колеги но на мен ми тежи малко кракът !! :kuku: :wave: :lol: просто се поУЛИВАМ малко :D та за това искам да знам кое е наи доброто за мен при тези условия на които разполагам ! БЛАГОДАРЯ още ведъж на всички ВАС !!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 06 Апр 2012, 18:48

BERLYNA318TDSMADRID написа:ами вече намерих проблема и при първа възмозност ще го отстраня!

Какъв е проблема,ако не е тайна,че ми е интересно,какво и е било?
Поздрави
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 06 Апр 2012, 22:56

И на мен вече ми стана интересно . Колега би ли споделил тези скорости в първия ти пост вярваш ли си че си ги постигал . Нищо лично ама би ли споделил къде сочеше стрелката на оборотомера на тия 230км/ч и говориш за стокова 318тдс или някъв хибрид неземен . Приблизително с тази скорост и стоков вариант на скорости и диф би трябвало да си приблизително малко преди 6000оборота , а близо до това постижение за дизелов агрегат го видях съвсем скоро на клип на 550D :mhihi: . Това е технически форум и е добре да се конкретизират фактите за да получиш и адекватни отговори . Наистина сподели какъв проблем си открил , за да има смисъл темата и за други колеги с подобни симптоми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 07 Апр 2012, 16:21

BERLYNA318TDSMADRID написа:ами вече намерих проблема и при първа възмозност ще го отстраня!
Нещо друго искам да знам казаха ми за един потенциометър който е за педала на газта защото е мек педала много и ми дадоха един съвет ако мога да го регулирам малко !! Искам да знам дали е възможно това да стане и как ако е вярно !! А това че са мудни фабрично го знам просто ДИЗЕЛ това си е ................ :lol: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :yes:

И аз искам да видя как се регулира акселератора :mhihi:
230 км/ч са непостижими с тази кола вабрично.Освен ако няма диф 2,00 :mhihi:
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Назад към E36