Проблем след поставянето на ГИ. РЕШЕН!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем след поставянето на ГИ. РЕШЕН!

Мнение от bmw_m3 » 26 Фев 2012, 2:14

Здравейте колеги.

Наскоро сложих ГИ, но си взех колата от газаджийте с проблем. Няма да навлизам в подробности относто разправийте с тях и преминавам на въпроса.

Първоначално проблемите бяха следните - когато запаля колата, докато загрее и я карам още на бензин при рязко натискане на педала на газта се получава един лек спад в оборотите, след което се вдигат (както му казваме - глъхне) няма значение дали е на празех ход или на предавка, в движение или на място. Също така, при самото потегляне още на първата пресечка на която спра за да се огледам при самото спиране и изключване на предавката - колата гасне. И това го прави 1-2 пъти, след което това изчезва като вдигне още някой друг градус. Наскоро колата започна и да гасне веднага след палене (паля я с натиснат съединител без гас). Колата пали нормално и след качването на оборотите до около 1500 (не съм много сигурен колко ги вдига, не съм обръщал внимание колко са точно) вместо да закрепи обороти на 650-700 започва полеко да ги сваля с леко тресене и постепенно изгасва, след второто палене се оправя.
Повтарям отново всичките проблеми са докато работи на бензин, когато прехвърли на газ това с рязкото подаване на газ и глъхнене го няма.
На газ работи сравнително добре, като изкличим играенето на обороти в интервал 500 - 1200 оборота на първите два светофара ( две спирания ). После всичко е наред.
Газаджийте и майсторите от другия сервиз в който ходих провериха дали всичко е закачено нормално след слагането на газовата.
Проблема не е в дебитомера - пробвах с друг.
Последна промяна bmw_m3 на 06 Дек 2012, 20:46, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Проблем след поставянето на ГИ.

Мнение от Jordana » 26 Фев 2012, 2:47

Колега това което описваш като проблем няма нищо общо с работата на ГИ.По скоро е възнинкнал проблема при монтажа или престоя в сервиза от човъркане по колата. Можеш да дадеш инфо какъв ГИ си монтирал и в кой сервиз .И на какъв автомобил е монтиран също че не си уточнил. :yes:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: си Купето с Усмивка на лицето

Мнение от Vampi » 26 Фев 2012, 4:57

що ли ми мирише че от някъде смуче въздух виж всички скоби по и на вакумите дали са стегнати дали като са събирали колектора не са забравили да стегнат или да бучнат некое болче
Изображение RIP my love 02.04.2013

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_m3 » 26 Фев 2012, 15:50

колата е е36 2000 кубика, а газовата е Фобос

при рязко натискане на педала се чува точно как смуче въздух, това го имаше и преди (малко по-слабо) и нямаше проблем и ако от това е проблема не би ли трябвало и на газ да го прави, защо тогава го няма
иначе проверих всичко до самите колектори
дали една диагностика може да покаже, че вкарва повече въздух отколкото трябва

Потребител
Аватар

Мнение от rindi » 26 Фев 2012, 23:29

ако са махали бензиновата рейка и при слагането и да се е скъсал О-пръстена на някоя дюза почва да смуче бая от там!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW е36 320 "93
Мечтае да кара: ....M3.........

Мнение от Rad_maniak » 27 Фев 2012, 16:27

Колега здрасти аз карам същото бмв и като сложих ГИ-то имах същите проблеми,та даже и по-лоши!Газов инжекцион гърмеше и добре че имах един маркуч за вакуум който беше без скооба и при гърмежа изскачаше той а не дебитомет и т.н. Тези в сервиза ми казайа че това не е възможно и проблема не е от тях,а впоследствие се окаьва че те са ми пробили колекторите горе високо а не долу...след това ми ги пробиха и сложиха дюзите където трябва и всичко е ок.Успех
BMW - Be My Wife!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 1,8 97g

Мнение от maksim_uk » 27 Фев 2012, 19:10

и аз имам същия проблем с ГИ монтиран от фобус преди около 2 години.ходих за рекламация само вдигат рамене.глъхне само когато е студена а играенето на оборотите го има само ако съм над 2000 оборота когато прехвърля на газ.
добрия заварчик ампеража не го бърка

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_m3 » 27 Фев 2012, 21:47

Rad_maniak написа:Колега здрасти аз карам същото бмв и като сложих ГИ-то имах същите проблеми,та даже и по-лоши!Газов инжекцион гърмеше и добре че имах един маркуч за вакуум който беше без скооба и при гърмежа изскачаше той а не дебитомет и т.н. Тези в сервиза ми казайа че това не е възможно и проблема не е от тях,а впоследствие се окаьва че те са ми пробили колекторите горе високо а не долу...след това ми ги пробиха и сложиха дюзите където трябва и всичко е ок.Успех

колега, не разбрах къде точно са пробили колекторите ти и каква е разликата ако са "горе" или "долу"

при мен инсталираха всичко отдолу под самите колектори за да е скрито всичко и при теб ли е било така

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_m3 » 27 Фев 2012, 21:53

maksim_uk написа:и аз имам същия проблем с ГИ монтиран от фобус преди около 2 години.ходих за рекламация само вдигат рамене.глъхне само когато е студена а играенето на оборотите го има само ако съм над 2000 оборота когато прехвърля на газ.

ако си я слагал в оторизирания сервиз на твое място бих си търсил правата, дори ако трябва да се стига до други инстанции, а именно комисията за защита на потребителите - мога да те уверя, че това е една от малкото организации за наша защита, която действително работи
при мен тъпото е, че не ми е слагана в оторизирания сервиз, нямам нито касов бон нито нищо за съжаление

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW е36 320 "93
Мечтае да кара: ....M3.........

Мнение от Rad_maniak » 27 Фев 2012, 22:30

Имаш л.с.
BMW - Be My Wife!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 02 Мар 2012, 17:35

аз имам абсолютно същия проблем , като при мен проблема на бензин вече се задълбочи до такава степен че докато не стигне до 1-та чертичка на температурата едвам я карам , изобщо няма мощност постоянно глъхне а разхода е в небесата
колата е 36 '97 м43б18 газовищ инжекцион не го знам къв е
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Мнение от HeBePeH » 02 Мар 2012, 18:19

От там тръгва и слуха , че БМВ-тата не са за газ .
Проблема е в майсторите , на мен 318-ката ми е с обикновенна газ (така я взех) не знам къде е монтирана но не съм имал никакви проблеми и за близо 4 години нито веднъж не ми е кихнала , а разхода е 12 градско . Много е важно човека ,който ще монтира газовата да си разбира от работата , а не само да се хвали . Брат ми сложи на пасат б5 ГИ във фобус и ходи 3-4 пъти за настройки , се нещо му куцаше . Много хора пък са доволни от тях , принципно и той е доволен . Аз няма как да ги похваля ако колата беше моя и да се разкарвам от Люлин до Долни Богров , 3 -4 пъти в работно време . Има няколко теми момчета са доволни от монтажисти на ГИ , хубаво е да се преглеждат тези теми , то се получава като реклама но пък , като си караш колата без яд , какво похубаво :yes:
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_m3 » 21 Окт 2012, 21:28

след няколко месеца жеги и безпроблемно движение по пътищата на газ, след застудяването проблемите отново започнаха да стават все по-отчетливи и дразнещи
отново задълбах в проблема и най-сетне има по-оптимистични открития (проблема още не е решен)
пиша, защото видях, че и доста други колиги ги мъчат подобни проблеми

няма да пиша колко сервиза обиколих за тези 6-7 месеца и колко мнения (по-скоро налучквания) чух и колко нерви и пари естествено заминаха по прехвалени бмв майстори
в крайна сметка какво се оказва, с две думи, когато си откачите акумулатора и колата постой така поне 5-10 минутки чести грешките в компа
точно това направих и аз - след работа откачих акумулатора изчаках 15-тина минути, закачих го наново, но не запалих колата, реших че на сутринта ще си проличи по-добре дали има ефект, защото тогава е най-зле, особено ако е по-студено сутрин както е последните дни. на сутринта "О, Чудо!" колата пали както едно време (преди слагането на газ), оборотите веднага след паленето се нормализират на правилното място, без да чакам и секунда подадох газ - и отново - нормална реакция без замисляне
тръгвам аз за работа колата прехвърля на газ, всичко ОК, стигам до работа гася я и след 10-тина часа на тръгване паля и познайте - старата дразнеща кошница
к'ви са изводите, който си направих:
явно прехвърли ли на газ веднага се получава някаква грешка (от данните на ламбда сондата ли не знам от какво), която след като колата работи на бензин след палене компютъра дава грешни данни и затова колата работи по този начин
мисля да покарам колата на бензин няколко дни и ако остане без да се появи проблема ще навестя газаджийте с "молба" да ми поправят колата.......
който има подобен проблем, отново казвам подобен, нека пробва - нищо не губи, аз бях сигурен, че при мен няма да има ефект но....

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 21 Окт 2012, 22:59

да , пробвахме и е така наистина
сега карам с откачена ламбда сонда и е малко по добре
цялата работа е от кофти газов компютър
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 22 Окт 2012, 20:24

Познат ми е проблема, а той не е в компа, а в настройката му!
Ако имаш път към Пловдив драсни едно ЛС за да ти оправя колата /безплатно разбира се/.
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

Следваща

Назад към E36