как да разбера какъв точно е модела на радиатора ми
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- batkoki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: m50b20
- Мечтае да кара: квото и да е бмв да е...
- Детайли за колата: м пакет брат направо самолет
как да разбера какъв точно е модела на радиатора ми
здравейте имам проблем с радиатора за климатика миналото лято поръчвах 2 радиатора и двата излезнаха различни.Скоро разбрах че радиатора бил един и в долната му част е за климатика.има ли някакъв такъв модел или аз бъркам и радиатора за климатика е отделен?моля някой да каже като си търся радиатор какъв трябва да е за да пасне.благодаря предварително.
кой според вас е вечният враг на БМВ? ....
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Re: как да разбера какъв точно е модела на радиатора ми
Радиаторите са отделни за охлаждане на фреона и охлаждане на антифриза.Твоя климатик оригинален ли е? А радиатора да не е сменян преди това с от друга кола?

- batkoki
- кандидат ентусиаст
-
ами не съм много в час колега но мисля че е оригиналния.имам само един радиатор и перката е зад него нямам такъв за климатика отделно а и майстор като го види казва ами да ето личи си къде е спукан а радиатора е само един голям на края му е закачен разширителния съд и от там си наливам антифриз а климатика не работи защото няма фреон.
- shengi
- ентусиаст
-
Колега гледам караш м50б20, за твоята кола е тоя с номер 64531385165 по realoem
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=64&fg=55
Него го слагат на климатика с врътките от началото на производството на е36 до 1992-ра 8 месец.След това до 1995г 8 месец слагат 64538373004 po realoem
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=64&fg=55 тоя радиатор.Водните на бензиновите автомобили са 3 вида.Малък среден и голям до 2.8 на 3.0 и 3.2 са различни по спомен.Климатичната система е отделна система от охладителната и ако наистина имаш климатик от пред трябва да имаш минимум 2 радиатора.Единия с разширителния съд и още 1 за климатичната система.Допълнително трябва да имаш и вентилатор електрически пред радиаторите между тях и бронята /погледни през бъбреците да видиш дали имаш такъв вентилатор/.Ако нямаш вентилатор и ако нямаш 2 радиатора погледни за компресор и тръби за климатика те дали ги има.Няма дори и допълнително слаган климатик който да няма голям радиатор пред водния.Или липсва парче от климатичната система.
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=64&fg=55
Него го слагат на климатика с врътките от началото на производството на е36 до 1992-ра 8 месец.След това до 1995г 8 месец слагат 64538373004 po realoem
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=64&fg=55 тоя радиатор.Водните на бензиновите автомобили са 3 вида.Малък среден и голям до 2.8 на 3.0 и 3.2 са различни по спомен.Климатичната система е отделна система от охладителната и ако наистина имаш климатик от пред трябва да имаш минимум 2 радиатора.Единия с разширителния съд и още 1 за климатичната система.Допълнително трябва да имаш и вентилатор електрически пред радиаторите между тях и бронята /погледни през бъбреците да видиш дали имаш такъв вентилатор/.Ако нямаш вентилатор и ако нямаш 2 радиатора погледни за компресор и тръби за климатика те дали ги има.Няма дори и допълнително слаган климатик който да няма голям радиатор пред водния.Или липсва парче от климатичната система.

- batkoki
- кандидат ентусиаст
-
да колега имам компресор и тръби дори лятото ходих да ми напалнят системата с въздух за да видим даи работи компресора.ами от пред ми се вижда да има един радиатор зад него има перка и това е радиатора който е с разширителния съд.аз съм точно с този климатик с врътките 94 год е и влиза в диапазона който ми даде за първия радиатор.а в София може ли да ме опътите в сервиз който може да ми каже точно с кой радиатор съм примерно някой колега от форума?
- shengi
- ентусиаст
-
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=17&fg=05
Това е твоя радиатор.Има ги на всякаде втора и нови.Цени втора за читав 50-70лв някой може и 200 да иска и това съм го чувал, новите от 150 до колкото ти е кеф.
http://image.made-in-china.com/2f0j00Bv ... 8-905-.jpg това е твоя
http://www.4tuning.ro/images/radiator-b ... -0-0-0.jpg такъв също може да сложиш, но няма да охлажда както трябва в големите жеги и пуснат климатик.
Това е твоя радиатор.Има ги на всякаде втора и нови.Цени втора за читав 50-70лв някой може и 200 да иска и това съм го чувал, новите от 150 до колкото ти е кеф.
http://image.made-in-china.com/2f0j00Bv ... 8-905-.jpg това е твоя
http://www.4tuning.ro/images/radiator-b ... -0-0-0.jpg такъв също може да сложиш, но няма да охлажда както трябва в големите жеги и пуснат климатик.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Радиатора за климата е пред водния и не се вижда откъм коша затова колегата явно се бърка че е един радиатор.а вида на климатичния радиатор зависи от това какъв тип компресор се ползва от климата.Не за друго а са различни тръбите откъм компресора и самите връзки и съединения.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- batkoki
- кандидат ентусиаст
-
благодарности коеги трябваше доста по рано да попитам.
значи като сменям климатичния той върви с другия радиатор и разширителния съд така ли.?искам да кажа двата са един зад друг и се продават заедно с разширителния съд.

- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
ако съм разбрал правилно, не ти духа студено климатика, отишъл си на майстор и той ти е казал, че е спукан радиатора на климатика.
ако е така ето в тази тема (линк) може да видиш как изглежда и къде се крие пущината
този радиатор, който ти виждаш с перката зад него и казанчето отстрани е водния, и си е съвсем отделен от климатичния. не се сменят заедно.
успех!
ако е така ето в тази тема (линк) може да видиш как изглежда и къде се крие пущината
този радиатор, който ти виждаш с перката зад него и казанчето отстрани е водния, и си е съвсем отделен от климатичния. не се сменят заедно.
успех!

- batkoki
- кандидат ентусиаст
-
даа коехга правино си разбрал и не само че ходих на майстор ами и поръчвах два пъти радиатори от форума единия дойде спукан малко по малко от моя а другия не съвпадна с моя модел.и двата радиатора бяха еднакви и се различаваха от моя по захвата и по разни други неща които ми ги показваше майстора.и за това вече съм решил да ходя при хора от форума които имат сервизи,защото те са наясно как вървят частите във форума и заедно може да намерим това което ми трябва а майсторите при които аз ходих в хасково като им кажа че радиаторите варират от 50 до 120-130 лв във форума и ми казват че съм луд и това са измишльотини и че този модел радиатори не може да се намери под 150 лв и ми показват някакви нови за 190 само радиатора.благодаря на всички за инфото и за помоща много сте отзивчиви всички.
сега ако ме насочите и към някой колега със сервиз в софия ще съм супер благодарен.без значение в кой квартал е. 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Колега ще ти дам няколко напътствия за да не влизаш в излишни филми
-купуване на нов радиатор само със стария в ръката
-провери точно откъде изпуска стария ..ако е на тръбичките отстрани става да се завари на аргон
-ако е пробит по питата хвърляй го без да се замисляш
-подмяна на стария с друг стар не те съветвам .Повечето дупки по питата са от камъчета и са толкова малки че няма да можеш да го тестваш и да е на 100% сигурно че е читав. Може да изпуска за 2-3 месеца .
-Най добре нов не е задължително да е оригинален..има където са 120-130 лв ...
-направи си ремонта при майстор който няма да те залъгва с глупости щото ще ти излезе солено слагането на стар радиатор.Обикновено ако пак даде пропуск ще платиш още един път всичко радиатор фреон монтаж /демонтаж така че ти си решаваш.
-купуване на нов радиатор само със стария в ръката
-провери точно откъде изпуска стария ..ако е на тръбичките отстрани става да се завари на аргон
-ако е пробит по питата хвърляй го без да се замисляш
-подмяна на стария с друг стар не те съветвам .Повечето дупки по питата са от камъчета и са толкова малки че няма да можеш да го тестваш и да е на 100% сигурно че е читав. Може да изпуска за 2-3 месеца .
-Най добре нов не е задължително да е оригинален..има където са 120-130 лв ...
-направи си ремонта при майстор който няма да те залъгва с глупости щото ще ти излезе солено слагането на стар радиатор.Обикновено ако пак даде пропуск ще платиш още един път всичко радиатор фреон монтаж /демонтаж така че ти си решаваш.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- batkoki
- кандидат ентусиаст
-
мерси колега и аз съм на същото мнение че ще е най добре но отскоро обслужвам две коли и исках да мина по тънко.
до тук ми се оскъпи със 100 лв двата радиатора които купих майната му това беше миналото лято и в моя случай евтиното излезе скъпо.лятото го искарах без клима ине го усетих мн защотот бачках доста но сега съм се заел от далече да си оправя климатика и ми се искаше да е при колега от форума защото малко или много той ще има познати от форума ще ми намери радиатора на сносна цена ще го пробваме при него и си правя сметка да ми излезне около 70 лв радиатор предполагам 50тина монтажа и по моя край пълненето е 55 лв.Ако преценката ми е грешна поправете ме да не си правя илюзии и да съм подготвен за по голяма цифра. 

12 мнения
• Страница 1 от 1