Проблеми 318ти радиатор, водна помпа,....
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Проблеми 318ти радиатор, водна помпа,....
Здравейте, карам е36 318ти от няколко месеца. При покупката я обслужих както трябва, но сега излязоха проблеми.
1. От неделя забелязвам едно петно под радиатор-тече антифриз отнякъде. Точно под пробката за източване се събира. Тук трябва да спомена,че колата е в Германия и от тогава хвана студ- до -18 през нощта. Понеже не мога да си ремонтирам колата на улицата днес я карах на сервиз, но явно не му се заниваше на човека с чужденци и каза, че е водната помпа,защото имало следи от антифриз по нея,показах му откъде капе антифриза- каза "Много е вероятно да е радиатор".Каза,че не е проблем да се кара така,стига да се следи нивото на антифриз.Вчера долях до чертата-пое около 150 мл течност
Ако не работи помпата не трябва ли да прегрява колата? В моя случай температурата е нормална, трудно стига средата,а като стигне- не я минава. Какви симптоми да търся?
2. Чувам един странен звук като от ламарина откъм предното дясно колело при движение с около 2200-2300 оборота. Само тогава се чува и само по време на движение.Днес гледах в сервиза,но не видях нищо което да изглежда причина затова. Няккой да е срещал подобно нещо?
Благодаря предварително.
П.С.
Утре отивам на друг сервиз за диагностика и междувременно чакам ценовата листа от първия.
1. От неделя забелязвам едно петно под радиатор-тече антифриз отнякъде. Точно под пробката за източване се събира. Тук трябва да спомена,че колата е в Германия и от тогава хвана студ- до -18 през нощта. Понеже не мога да си ремонтирам колата на улицата днес я карах на сервиз, но явно не му се заниваше на човека с чужденци и каза, че е водната помпа,защото имало следи от антифриз по нея,показах му откъде капе антифриза- каза "Много е вероятно да е радиатор".Каза,че не е проблем да се кара така,стига да се следи нивото на антифриз.Вчера долях до чертата-пое около 150 мл течност
Ако не работи помпата не трябва ли да прегрява колата? В моя случай температурата е нормална, трудно стига средата,а като стигне- не я минава. Какви симптоми да търся?
2. Чувам един странен звук като от ламарина откъм предното дясно колело при движение с около 2200-2300 оборота. Само тогава се чува и само по време на движение.Днес гледах в сервиза,но не видях нищо което да изглежда причина затова. Няккой да е срещал подобно нещо?
Благодаря предварително.
П.С.
Утре отивам на друг сервиз за диагностика и междувременно чакам ценовата листа от първия.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Проблеми 318ти радиатор, водна помпа,....
Теча може и да е от помпата, може и от радиатора, а може и от някой маркуч да не е дозатегнат. Не е задължително да не работи помпата, ако тече. Трудното стигане до средата е твърде вероятно термостат. Водната помпа също е добре да я смениш, независимо дали е здрава или не.
За дрънченето виж да не е предпазителя на диска. Обикновено се чува като караш леко и не е свързан с оборотите.
За дрънченето виж да не е предпазителя на диска. Обикновено се чува като караш леко и не е свързан с оборотите.
Благодаря за бързия отговор. И аз залагам на термостат относно загряването. Иначе гледах точно предпазителя на диска да не шуми,но е здраво захванат и мисля,че не е от него. При мен е обвързано с оборотите- чува се само между 2100-2300,като я пусна по инерция- малко по-силно се чува.Предполагам,че е някоя недобре захваната ламарина,която изпада в резонанс.Ще я търся като се посгрее малко.
Относно тия течове- дали не може от студа да са се свили железариите и да сълзи от разни връзки? През деня нищо не капе, на сутринта- има спетно отдолу. КОфтито е, че за труд и материали ще ми искат едни космически суми тук
Относно тия течове- дали не може от студа да са се свили железариите и да сълзи от разни връзки? През деня нищо не капе, на сутринта- има спетно отдолу. КОфтито е, че за труд и материали ще ми искат едни космически суми тук
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Относно теча от радиатора,сутрин преди първото палене за деня вдигни капака и огледай хубаво,все ще видиш или ще се насочиш откъде идва теча.

Ново 20- вчера я взех от втория сервиз. Казаха,че не са открили течове в охладителната система.
Който твърди,че немците са големи професионалисти и т.н. явно е случал само легенди
Ако си бях в България вече да са сменили квоот трябва и да са ми взели парите 100 пъти,тук за 1 седмица не могат да открият има ли проблем и къде е.
Явно сам ще се оправям с диагностиката, само да си намеря някое по-скрито място за работа.
Това което виждам,е че се стича по кабела за захранването на перката на радиатора.Въпросния кабел е хванат точно под прбката за източване на радиатора.В тази връзка-как се маха ваничката под радиатора? надявам се,че като я махна ще се види какво се случва.

Който твърди,че немците са големи професионалисти и т.н. явно е случал само легенди

Ако си бях в България вече да са сменили квоот трябва и да са ми взели парите 100 пъти,тук за 1 седмица не могат да открият има ли проблем и къде е.
Явно сам ще се оправям с диагностиката, само да си намеря някое по-скрито място за работа.
Biogame написа:Относно теча от радиатора,сутрин преди първото палене за деня вдигни капака и огледай хубаво,все ще видиш или ще се насочиш откъде идва теча.
Това което виждам,е че се стича по кабела за захранването на перката на радиатора.Въпросния кабел е хванат точно под прбката за източване на радиатора.В тази връзка-как се маха ваничката под радиатора? надявам се,че като я махна ще се види какво се случва.
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
Vick написа:Ново 20- вчера я взех от втория сервиз. Казаха,че не са открили течове в охладителната система.![]()
Който твърди,че немците са големи професионалисти и т.н. явно е случал само легенди![]()
Явно сам ще се оправям с диагностиката, само да си намеря някое по-скрито място за работа.Biogame написа:Относно теча от радиатора,сутрин преди първото палене за деня вдигни капака и огледай хубаво,все ще видиш или ще се насочиш откъде идва теча.
щом е върху кабела
1 пропка
2 о-пръстени 2 броя(долната част на самото казанче където се свързва с радиатора) ,сменяш ги и си ти

3 недобре завита капачка(и тва ми се е случвало и то си таи и аз мисля че е от долу

4 спукано казанче
аз съм за номер 2 или 4 но траа да го свалиш и ще разбереш кое е
Благодаря на всички за мненията..
След едн бърз оглед видях,че се стича откъдето се свързва алуминевото тяло на радиатора с пластмасата на разщирителния съд, на няколко см над пробката. Може ли да се ремонтира или да не се занимавам с глупости? Колко струва един радиатор (Behr примерно) за М42 с климатик и ръчни скорости в България,че да знам откъде да го поръчам?
След едн бърз оглед видях,че се стича откъдето се свързва алуминевото тяло на радиатора с пластмасата на разщирителния съд, на няколко см над пробката. Може ли да се ремонтира или да не се занимавам с глупости? Колко струва един радиатор (Behr примерно) за М42 с климатик и ръчни скорости в България,че да знам откъде да го поръчам?
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
Vick написа:Благодаря на всички за мненията..
тряа нов колега ,ремонират се според мен тези които са само от метал без пластмаса,макар че имаше 1 тема 1 колега си го беше ремонтирал ,но не намирам темата и не си спомням точно какъв беше проблема

взимай нов не е кой знае колко скъп ,цените от 160 лв китайци до към 300 + за всеки джоб за всеки вкус

за 300 бях гледал някъв дето е само от метал (някъв мунинг беше

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Vick написа:Благодаря на всички за мненията..
Точно там се разтичат, решението е - нов радиатор за съжаление.
Тук има всичко по темата:
http://www.beemasport.com/remonti/radiator-remon/
Има някакъв вариант за ремонт, ама в Германия най-вероятно няма да има условията, ти си прецени.
Точно от там беше проблема, решението беше нов радиатор Хелла, цялата история ми излезе колкото в малко по-скъп бг сервиз.
Като (ако) разбера от какво е звука от предницата-ще допълня отговора.
Благодаря на отзовалите се
Като (ако) разбера от какво е звука от предницата-ще допълня отговора.
Благодаря на отзовалите се

10 мнения
• Страница 1 от 1