Проблем със "сеене" на предница в движение с Е34
Модератор: Технически модератори
- Penchev
- Сватбаря
- 

- Кара: Opel Zafira А OPC
Проблем със "сеене" на предница в движение с Е34
Колеги,вчерашният ден бе решен един проблем,който ме мъчеше много упорито от няколко месеца   

Става въпрос за досадното сеене при движение с автомобили от сериите Е32 и Е34. Както ме посъветваха колеги от един известен Щатски форум,смених тампоните 2 бр. на кривите/железни носачи отпред с такива за Е32 750i/il Поне 85% от масата при движение и спиране се разпределят върху тези тампони,като особенно много при спиране. За 12 цилиндровата 7-ца тампоните са доста по-стабилни поради тежкият М70 мотор под предния капак.
  Поне 85% от масата при движение и спиране се разпределят върху тези тампони,като особенно много при спиране. За 12 цилиндровата 7-ца тампоните са доста по-стабилни поради тежкият М70 мотор под предния капак.
Въпросните носачи са абсолютно еднакви при Е32 и Е34,така че всички вие,които имате този неприятен проблем, който убива удоволствието при шофиране можете съвсем спокойно да подмените тампоните при цена почти идентична с тази на тампон за 520i 

Препоръчителни са само оригинални BMW и Lemforder части Сменяйте 2 за да е пълен ефекта
 Сменяйте 2 за да е пълен ефекта   След смяната е наложителен "реглаж преден мост".
  След смяната е наложителен "реглаж преден мост".
Сега не съм на себе си 
   Колата се подчинява на всяко трепване на волана в едната или в другата посока и буквално "спи" дори при преминаване на големи неравности с доста високи скорости
 Колата се подчинява на всяко трепване на волана в едната или в другата посока и буквално "спи" дори при преминаване на големи неравности с доста високи скорости  

Специялни благодарности на човека със златните ръце ТОМ , от красивия черноморски град Несебър
  ТОМ , от красивия черноморски град Несебър   

Георги Пенчев

Става въпрос за досадното сеене при движение с автомобили от сериите Е32 и Е34. Както ме посъветваха колеги от един известен Щатски форум,смених тампоните 2 бр. на кривите/железни носачи отпред с такива за Е32 750i/il
 Поне 85% от масата при движение и спиране се разпределят върху тези тампони,като особенно много при спиране. За 12 цилиндровата 7-ца тампоните са доста по-стабилни поради тежкият М70 мотор под предния капак.
  Поне 85% от масата при движение и спиране се разпределят върху тези тампони,като особенно много при спиране. За 12 цилиндровата 7-ца тампоните са доста по-стабилни поради тежкият М70 мотор под предния капак.Въпросните носачи са абсолютно еднакви при Е32 и Е34,така че всички вие,които имате този неприятен проблем, който убива удоволствието при шофиране можете съвсем спокойно да подмените тампоните при цена почти идентична с тази на тампон за 520i

Препоръчителни са само оригинални BMW и Lemforder части
 Сменяйте 2 за да е пълен ефекта
 Сменяйте 2 за да е пълен ефекта   След смяната е наложителен "реглаж преден мост".
  След смяната е наложителен "реглаж преден мост".Сега не съм на себе си

Специялни благодарности на човека със златните ръце

Георги Пенчев
- маречков
- ентусиаст
- 

- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
- dinozab
- 

- 

- Кара: от моабет на моабет
- Penchev
- Сватбаря
- 

Адаш, на горните/криви/железни носачи  :idea:  от тях е проблема   

Убедих се в правотата на думите,на колегите от Щатите,които споделяха,че това е най-евтиния и най-успешен ремонт по колите им 

Вечра взех разстоянието от Слънчев бряг до Варна (100 км) за 55 минути, като близо половината са в Обзорския проход много и остри завои и там беше кулминацията
  много и остри завои и там беше кулминацията   

колата ми реже като бръснач завоите и удоволствието + усещанията са изключително опияняващи После на магистралата от Шумен към Варна в участъка след Девня - изкачването и спускането се гоних с един жесток мотор,който не смееше да движи с повече от 180 км/ч по завоите и когото изпреварвах външно с 190-200 км/ч
  После на магистралата от Шумен към Варна в участъка след Девня - изкачването и спускането се гоних с един жесток мотор,който не смееше да движи с повече от 180 км/ч по завоите и когото изпреварвах външно с 190-200 км/ч   
   като през страничното стъкло гледах моториста ей така

Само камера ми трябваше да му се невиди
  Само камера ми трябваше да му се невиди   с една дума 400 км за следобяда ги навъртях с невероятно удоволствие
  с една дума 400 км за следобяда ги навъртях с невероятно удоволствие   

Георги Пенчев

Убедих се в правотата на думите,на колегите от Щатите,които споделяха,че това е най-евтиния и най-успешен ремонт по колите им

Вечра взех разстоянието от Слънчев бряг до Варна (100 км) за 55 минути, като близо половината са в Обзорския проход

колата ми реже като бръснач завоите и удоволствието + усещанията са изключително опияняващи
 После на магистралата от Шумен към Варна в участъка след Девня - изкачването и спускането се гоних с един жесток мотор,който не смееше да движи с повече от 180 км/ч по завоите и когото изпреварвах външно с 190-200 км/ч

Само камера ми трябваше да му се невиди
  Само камера ми трябваше да му се невиди   с една дума 400 км за следобяда ги навъртях с невероятно удоволствие
  с една дума 400 км за следобяда ги навъртях с невероятно удоволствие   

Георги Пенчев
- zAcK
- Старши Алкохолик
- 

- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Колко ти излезе ремонта, че да зная колко да приготвям  

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!  

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Penchev
- Сватбаря
- 

2 тампона за 66 лв (общо) и за труд незнам в момента,защото ТОМ свали макферсоните за да направи "едно нещо" на пружините    

Предполагам за труд няма да е повече от 40 лв Абе приготви си 120 лв общо пък ако нещо остане
  Абе приготви си 120 лв общо пък ако нещо остане   

Георги Пенчев

Предполагам за труд няма да е повече от 40 лв

Георги Пенчев
- Stanchev
- старши ентусиаст
- 

- Кара: 7er
Така момчета едно малко разяснение за да не останете изненадани:
значи въпросните тампони са абсолютно еднакви Е32 и Е34 разликата е в гумата само, НО реално са еднакви. И какво правят търговците (особенно по малките и нереномирани магазини, а и не само )
 )
Искаш за Е32 740 или 750 а те ти дават за малките мотори и ти казват това е тампона! Казвам го от личен опит - внимавайте от къде пазарувате
			значи въпросните тампони са абсолютно еднакви Е32 и Е34 разликата е в гумата само, НО реално са еднакви. И какво правят търговците (особенно по малките и нереномирани магазини, а и не само
 )
 )
Искаш за Е32 740 или 750 а те ти дават за малките мотори и ти казват това е тампона! Казвам го от личен опит - внимавайте от къде пазарувате

- Penchev
- Сватбаря
- 

Всеки един от вас си знае състоянието на ходовата част на автомобила си.При положение,че амортисьорите и другите части са в добро здраве а се усеща нещо нередно ,направо сменяйте и после щете нещете ще гоните вятъра   

Аз 2 дни немога да се успокоя и ме хваща страх вече с моето неразумно на моменти каране,но все пак колата ми беше много зле при все,че цялата предница ми е почти нова ...
Георги Пенчев

Аз 2 дни немога да се успокоя и ме хваща страх вече с моето неразумно на моменти каране,но все пак колата ми беше много зле при все,че цялата предница ми е почти нова ...
Георги Пенчев
- plamenppppp
- кандидат ентусиаст
- 

Някой може ли да ми препоръча адрес от кадето да си ги купя - но и да е гаранция че ще ми дадат за Е 32 , , а не за Е34!!!

- 5етко 5етицата
- кандидат ентусиаст
- 

Части по интернет
Мисля, че този сайт за части по интернет е много полезен, но не знам дали доставят до БГ.
http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=41&fg=10
Ако някой го ползва, моля да информира за допълнителни оскъпявания като транспорт, ДДС, мито и т.н.
Както и за срокове.
			http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=41&fg=10
Ако някой го ползва, моля да информира за допълнителни оскъпявания като транспорт, ДДС, мито и т.н.
Както и за срокове.
Мерцедес е БМВ-то на пенсионера! http://www.blitz.bg/news/article/183677
BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."
		BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."
- Penchev
- Сватбаря
- 

plamenppppp написа:Някой може ли да ми препоръча адрес от кадето да си ги купя - но и да е гаранция че ще ми дадат за Е 32 , , а не за Е34!!!
Магазин "Стиви Ауто" на "Раковска" между "Сливница" и "Козлодуй"
 Няма как да не го откриеш !!! Един единствен е
  Няма как да не го откриеш !!! Един единствен е   

Георги Пенчев
- dinozab
- 

- 

- Кара: от моабет на моабет
И аз съм вече с въпросните тампони  Разликата е огромна.Смених ги по принуда щото единия беше трагнал да си ходи и ноправо два нови с два нови носача и сега предницата спи
 Разликата е огромна.Смених ги по принуда щото единия беше трагнал да си ходи и ноправо два нови с два нови носача и сега предницата спи 

Разликата е огромна.Смених ги по принуда щото единия беше трагнал да си ходи и ноправо два нови с два нови носача и сега предницата спи