КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!
Модератор: Общи модератори
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Re: КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!
Ето една хубава статия на Валери Найденов днес в 24 часа.
Най-големият проблем на тая държава са хората!
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1239345
Най-големият проблем на тая държава са хората!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1239345
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Boyadjiev написа:Не съм прочел всичките постове, но до над 1/2 от темата никой не засегна крайната некомпетентност на масата от хората. Мярнах някъде из темата за един колега (просто за пример, нищо против теб) който каза нещо от сорта на "от 365 дни в годината 30 за лекции....." и някакви други несъществени неща... Е от къде да дойдат парите ?! Образование, квалификация, труд, чак тогава ЗАПЛАТА....
В нормалните страни сигурно е така. Тук... ти влизал ли си скоро в университет да видиш какво е

Ок. Нека забравим за миг нивото на обучение. Това обучение кой ще ми го плаща? На 21 съм, да ръчкам мама да извади пари ли? А на даскало какво ще ям? Пак мама ще даде джобни.
Напълно съм съгласен, че за да имаш претенции, първо трябва да можеш да покажеш умения. Това, на което няма да ме научи университета, ще си го науча сам с практика в сервиза. Днес ще сменям масла, утре ще сменям нещо по-сериозно. Ден след ден ще гледам да научавам нови неща. Като видя, че конкретния сервиз няма на какво друго да ме научи ще търся друг.
В българското образование за нещастие е заложено да се изучават безброй ненужни неща. А когато даваш пари и жертваш време в името на това да научиш нещо, е повече от желателно наистина да стане така, не да четеш приказки от 1001 нощ. Пък и стига с тва образование - света е свидетел на много велики хора, постигнали изключително много само и единствено благодарение на интелекта си и способността си да се развиват самостоятелно.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Who написа:Mollov написа:Те могат да кажат и, че е 1400 евро... а парите от къде? Ше ни наливат и нас със 130 милиарда евро като Гърция ли? Че и на нас да са ни хубави заплатите... 700 евро минимална заплата... ти майтапиш ли се... всички ще искат да са на минималната, че останалите хора с нормалните заплати ще взимат пак 700лв
Я слезнете на земята... подобни заплати в BG не са реални, щото маса фирми просто не правят такъв оборот и печалба, че да дават такива заплати... не всички правят такива обороти, че да имат пари за подобни заплати, ама да ги дават по к**ва и каквото е написал 6-така над мене.
Колега грешна ти е логиката защото когато някой вземе 1400 лв той ще харчи тези пари и проблемните 1400 лв ще правят три пъти повече оборот на фирмите спрямо сегашните му 500 и за това няма как да фалират фирмите .... Защото ако вземам 1400 лв всеки ден ще харча да речем 30-40 лв а не както сега 10 със сегашните ми 500 да речем .... логично е да се вдигне икономиката и сверата на услугите ще има голямо подобрение защото когато вземеш въпросните 1400 лв. ще си занесеш колата в сервиз за елементарен ремонт а не да викаш аверите и да се чудите в кой гараж да я натикате и да я умувате кво е що е... за това тази бавноразвиваща нещастна мизерна държавица докато не проумее една проста истина за живота ЧЕ КОГАТО МАСАТА НАРОД ДЕМЕК ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК ДЕМЕК ТИ АЗ И ПОВЕЧЕТО КОЛЕГИ ОТ ФОРУМА НЯМАМЕ ПАРИ ЗНАЧИ ДЪРЖАВАТА ЩЕ Е ЗЛЕ.. просто когато аз ти иван драган имаме пари за харчене това означава петър стоян и хасан ще имат клиенти значи реализират печалба и могат да повишат заплатите на своите служители всичко е зависимо едното не може без другото
Аз направо се плаша като гледам как някой хора си мислят, че от услуги и вътрешно потребление се гради икономика и се взимат високи заплати...
Пресен пример е Гърция - докъде се стига с вътрешно потребление, когато Big Brother врътне кранчето

И другия пример - нашата любима Германия - дали само с вътрешно потребление ги правят тия 3 000 - 4 000 милиарда евро БВП

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Dirty M5 driveR написа:...
а дали проблема не е в това, че учиш в калпав университет?
най-добронамерено го казвам, щото забелязвам едно ширещо се мнение, че няма значение къде учиш и само е важно да си вземеш дипломата.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Колегата Dirty M5 driveR е изказал позицията на повечето млади хора за образованието, нямали смисъл ала бала, вярно няма смисъл ако си "икономика на индустрията" или "бизнес администрация", за мен има два вида образование от едното излизаш инженер от другото доктор всичко друго са глупости!
Отклонихме се от темата, дайте пак за автобусите да полафим, имам такива "хубави" спомени от градския в София, че направо като се сетя и ми настръхва косата не му завиждам на колегата де ще оди на автобуса!
Отклонихме се от темата, дайте пак за автобусите да полафим, имам такива "хубави" спомени от градския в София, че направо като се сетя и ми настръхва косата не му завиждам на колегата де ще оди на автобуса!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
ми ако си говорим за автобуси... любимите ми бяха 102 и 88. най-смешното е, че скоро бях в софия и още са си старите икаруси (дали не съм се объркал?), колко съм се търкалял с тях в различни периоди 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
steeN написа:Dirty M5 driveR написа:...
а дали проблема не е в това, че учиш в калпав университет?
най-добронамерено го казвам, щото забелязвам едно ширещо се мнение, че няма значение къде учиш и само е важно да си вземеш дипломата.
Естествено, че уча в скапан университет

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
О аз всеки ден с тоя 94 като куче до УАСГ и после на обратно, не е истина колко беше смрадливо и тъпо да висиш натъпкан като скарида, другия ми любим беше 5-та от Плиска малий за каква блъсканица ставаше въпрос в тоя икарус! Сега голям кеф ми е като идвам да свърша нещо в София, на връщане минавам през Вари, после от ситняково се качвам на царииградско и като мина покрай спирките и им се порадвам как чакат на тълпи и после с кеф излизам от прокълнатия град, БЕЗЦЕННО! 

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Nukem написа:... за мен има два вида образование от едното излизаш инженер от другото доктор всичко друго са глупости!
Ако имаше 5 университета на 3 милиона трудоспособни, тогава за всички висшисти щеше да има добре платена работа.
Ама на тая една шепа народ дето сме в България да има 51 ВУЗ-а просто е нещо екстремно ненормално... Ние бием всякакви рекорди по всичко

steeN написа:ми ако си говорим за автобуси... любимите ми бяха 102 и 88. най-смешното е, че скоро бях в софия и още са си старите икаруси (дали не съм се объркал?), колко съм се търкалял с тях в различни периоди
Не си се объркал

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Who написа:Колега грешна ти е логиката защото когато някой вземе 1400 лв той ще харчи тези пари и проблемните 1400 лв ще правят три пъти повече оборот на фирмите спрямо сегашните му 500 и за това няма как да фалират фирмите .... Защото ако вземам 1400 лв всеки ден ще харча да речем 30-40 лв а не както сега 10 със сегашните ми 500 да речем .... логично е да се вдигне икономиката и сверата на услугите ще има голямо подобрение защото когато вземеш въпросните 1400 лв. ще си занесеш колата в сервиз за елементарен ремонт а не да викаш аверите и да се чудите в кой гараж да я натикате и да я умувате кво е що е...
Така... добре... само дето ти липсва една важна част от нещата - ПАРИ... тия фирми (и държавата), дето дават заплати, да имат такива пари да дават в продължение на 2-3-6 месеца, че хората да почнат да харчат... а тия БАЯ пари от къде ще се вземат? Фирмите ще ги имат някакси да ги извадят, наред с държавата, пък после ще наваксат? Чудно що досега никой не се е сетил и не са го направили...
- Who
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 4 throttle beast
- Детайли за колата: Cosmosschwarz
drago_pavlov написа:Who написа:Mollov написа:Те могат да кажат и, че е 1400 евро... а парите от къде? Ше ни наливат и нас със 130 милиарда евро като Гърция ли? Че и на нас да са ни хубави заплатите... 700 евро минимална заплата... ти майтапиш ли се... всички ще искат да са на минималната, че останалите хора с нормалните заплати ще взимат пак 700лв
Я слезнете на земята... подобни заплати в BG не са реални, щото маса фирми просто не правят такъв оборот и печалба, че да дават такива заплати... не всички правят такива обороти, че да имат пари за подобни заплати, ама да ги дават по к**ва и каквото е написал 6-така над мене.
Колега грешна ти е логиката защото когато някой вземе 1400 лв той ще харчи тези пари и проблемните 1400 лв ще правят три пъти повече оборот на фирмите спрямо сегашните му 500 и за това няма как да фалират фирмите .... Защото ако вземам 1400 лв всеки ден ще харча да речем 30-40 лв а не както сега 10 със сегашните ми 500 да речем .... логично е да се вдигне икономиката и сверата на услугите ще има голямо подобрение защото когато вземеш въпросните 1400 лв. ще си занесеш колата в сервиз за елементарен ремонт а не да викаш аверите и да се чудите в кой гараж да я натикате и да я умувате кво е що е... за това тази бавноразвиваща нещастна мизерна държавица докато не проумее една проста истина за живота ЧЕ КОГАТО МАСАТА НАРОД ДЕМЕК ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК ДЕМЕК ТИ АЗ И ПОВЕЧЕТО КОЛЕГИ ОТ ФОРУМА НЯМАМЕ ПАРИ ЗНАЧИ ДЪРЖАВАТА ЩЕ Е ЗЛЕ.. просто когато аз ти иван драган имаме пари за харчене това означава петър стоян и хасан ще имат клиенти значи реализират печалба и могат да повишат заплатите на своите служители всичко е зависимо едното не може без другото
Аз направо се плаша като гледам как някой хора си мислят, че от услуги и вътрешно потребление се гради икономика и се взимат високи заплати...
Пресен пример е Гърция - докъде се стига с вътрешно потребление, когато Big Brother врътне кранчето![]()
И другия пример - нашата любима Германия - дали само с вътрешно потребление ги правят тия 3 000 - 4 000 милиарда евро БВП
Колега ти май нещо не схвана за кво говоря не става въпрос само за вътрешния пазар и за услугите защото има предостатъчно фирми които работят за износ.....
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Who написа:Колега ти май нещо не схвана за кво говоря не става въпрос само за вътрешния пазар и за услугите защото има предостатъчно фирми които работят за износ.....
Без да се обиждаш ама ръсиш бисер след бисер...

Къде ги тия фирми???
30 - 40 милиарда лева ако са достатъчен износ здраве му кажи...
И пак да цитирам Германия с над 1 000 милиарда евро износ

За сме добре трябва да имаме търговски излишък от няколко десетки милиарда евро, тогава ще дойдат и големите заплати, ама не за всички

- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Хахаха...
Ако някои си мисли, че едната хартийка ти дава нещо повече освен спомен за гърч и/или загуба на пари и време.
Затова е такова положението. Дипломата е важна, не знанията. И по-зле ще става.
Не разбирам хората, които учат "вишо" в абсурдни университети. Какъв е смисъла. Само си губят времето вместо да се специализират и доусъвършенстват в работата си.
Ако някои си мисли, че едната хартийка ти дава нещо повече освен спомен за гърч и/или загуба на пари и време.
Не разбирам хората, които учат "вишо" в абсурдни университети. Какъв е смисъла. Само си губят времето вместо да се специализират и доусъвършенстват в работата си.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
между другото докато си върви темата сипах Вповер Расинг на 2.99 (ДВА, ДЕВЕТДЕСЕТ И ДЕВЕТ). и жената на касата каза, че от полунощ ще има нови цени 

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
smg написа:Хахаха...
Ми и аз това се питах преди да запиша - има ли смисъл. И реших, че все пак ще има някаква полза. И аз не искам да е така - да се бориш за едната диплома, но такава е реалността. Просто по моите разбирания образованието НЕ струва, защото реално стойностните неща, които би трябвало да се научат, се губят из глупостите, с които ни занимават. Баба ми преди месец-два като беше на гости и ме видя да чета, каза: "А що не ви научат на работа?". Това е истината. Има изключения естествено, но според мен не са много. Та в тоя ред на мисли... каква мотивация за учене да имат младите? До 12 клас те занимават с простотии (грамотността е до 4ти клас. Който не я научи дотогава, не я научата и после). После влизаш в университет с надеждата, че най-накрая ще можеш да учиш точно това, което те интересува. А то излиза коренно различно. Те и изискванията в масата университети са толкова ниски - сульо и пульо записват висше. От нужен бал 14 аз имам 19.9, и това без да си давам зор даже. Имам приятели, които учат във Варна примерно... ми доволни са. Но парите са повечко. Вероятно си струва, но... като ги нямаш какво да се прави. Не може цял живот да се разчита на родителите.