Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от Bavarcho » 19 Фев 2012, 18:55

връщам си думите назад за трудното палене... на баща ми комън рейла не беше пален от поне месец и половина и вчера сутрина запали от половин оборот :bowdown:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 20 Фев 2012, 11:16

русиабн написа:Колеги,
доколкото разбирам всички се учудвате, че е запалила трудно дори след месец непалене при постоянни температури под -5 градуса. За това, че не е палена сумати време, съдя по това, че като вдигнах капака целият беше в сняг от навяването от ветровете и си играх десет минути да го изчистя за да проверя маслото. Щом не е нормално това трудно палене, дали проблема е в подгревните свещи?
А искам малко и да дообясня за изпушването:
След дългото въртене, след запалването колата изпуши първо с миризма на горяло масло, но тя изчеза след около 30-40 секунди и си остана само черен дим без миризма /вметвам само, че докато въртях да запаля подавах газ :mhihi: все пак карам бензин/.
След като поработи малко мотора около 4-5минути дима изчезна при работа на място. Същественото което ме озадачи и за което ми беше единият въпрос е нормално ли е след като вече беше нормално загрят мотора при изфорсирането до около 4-5000оборота колата изпуши черен дим без миризма на горяло масло и като сложих ръката на ауспуха имаше черни сажди!
Благодаря за вниманието!!!!!!!!!111 :yes:
Колега самият факт че е изпушила на масло,трябва да ти говори че това не е твойта кола за другите проблеми въобще не говоря.
Но пак ти казвам която и да харесаш,задължително диагностика..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 20 Фев 2012, 11:28

Ок, колеги благодаря ви много, доверявам ви се напълно, защото наистина не искам да се вкарвам във филми!!!Ще се отказвам и ще продължавам с търсенето, а относно диагностиката кофти е че в автокъща и освен да намеря някой който наистина разбира с лаптоп, друг варянт няма, но майната му, нали човек затова купува друга кола за да и се радва, а не да набута сумати пари за ремонти!!!!!!! :ok: :yes:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 323ci

Мнение от the_dentist » 20 Фев 2012, 16:06

Здравейте колеги, някакви мнения за тази колица
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 20 Фев 2012, 16:43

русиабн написа:Ок, колеги благодаря ви много, доверявам ви се напълно, защото наистина не искам да се вкарвам във филми!!!Ще се отказвам и ще продължавам с търсенето, а относно диагностиката кофти е че в автокъща и освен да намеря някой който наистина разбира с лаптоп, друг варянт няма, но майната му, нали човек затова купува друга кола за да и се радва, а не да набута сумати пари за ремонти!!!!!!! :ok: :yes:

Колега, има варианти да закараш кола от автокъща в сервиз:
1. Временни номера - става бързо;
2. На платформа - малко по-скъпо излиза.

Най-добре е така, защото трябва да се види и окачването на канал/подемник, както и ако е автоматик да се пробва, освен диагностиката.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 20 Фев 2012, 17:31

Някой знае ли я тази кола:

Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 20 Фев 2012, 17:33

Да, обръщана англичанка, но доста лачена :yes:
Потърси в старата тема към края е обсъждана, а и собственика е от форума и писа няколко реда :wave:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 20 Фев 2012, 20:28

Alexch написа:
русиабн написа:Ок, колеги благодаря ви много, доверявам ви се напълно, защото наистина не искам да се вкарвам във филми!!!Ще се отказвам и ще продължавам с търсенето, а относно диагностиката кофти е че в автокъща и освен да намеря някой който наистина разбира с лаптоп, друг варянт няма, но майната му, нали човек затова купува друга кола за да и се радва, а не да набута сумати пари за ремонти!!!!!!! :ok: :yes:

Колега, има варианти да закараш кола от автокъща в сервиз:
1. Временни номера - става бързо;
2. На платформа - малко по-скъпо излиза.

Най-добре е така, защото трябва да се види и окачването на канал/подемник, както и ако е автоматик да се пробва, освен диагностиката.[/quot
Абсолутно съм съгласен с теб колега обаче капута от къщата иска първо парите и след това всичко останало нали се сещаш :smoke: :banghead: :yes:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 20 Фев 2012, 20:55

русиабн написа:Пропуснах да спомена още два основни факта които не знам дали имат отношение:
1. Акумулаторът беше слаб-може би във връзка с паленето;

без да ангажирам никой от ''обичайните заподозрени'' с мнението си в тая малко ''спам'' тема, в иначе страхотния форум, ..... за паленето основно значение има състоянието на акумулатора ;)
повечето имате мултицет, замерете си разхода на ток, без вкл. консуматори.... и сами сметнете за 2 месеца колко ще смъкне заряда на батерията :idea: а при положение, че е автокъща и колата е без регистрация, колко се кара този автомобил, а колко клиенти - идват, палят и гасят, вкл. консуматори, гледат, мислят .... :confused: така ,че е напълно в реда на нещата колата, да не за пали от четвърт оборот ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Фев 2012, 21:01

Някой знае ли я тази кола:

Беше на 20 и няколко хиляди лв, когато я дъвкахме . На пръв поглед - няма ксенон (съответно лупи) , седалките са много добри , но не са електрически и като се сещаш колко гадно се регулират във височина/дълбочина ... и си е преправяна кола ... да не говорим , за твърдението - на 74к от Мюнхен , но това май бяха писаници от автокъщата , не от собственика :roll:
Последна промяна acho.rs на 20 Фев 2012, 21:03, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 20 Фев 2012, 21:02

Zagy написа:Някой знае ли я тази кола:

Собственика беше драснал няколко реда за колата в тази тема. Ето цитат:

Gqbriel написа:
Mitko1978 написа:Здравейте колеги,
Аз съм собственикът на червената 330ска.Първо искам да се извиня за обявата която е пусната за колата и за неточностите,които са по обявата,но колата я дадох на едни приятели на Горубляне да им седи в автокъщата и да я продават...Текста на обявата си е измислен от тях,така че sorry за неточностите.
Колата си я купих през 2010 год от Англия,само заради километрите и заради цвета,защото на тези километри в Германия бяха по 17 000 евра и цвета много ми хареса.До преди това никога не съм си мислил за кола от Англия.Платих я 19 000 лева с транспорта до БГ.Дадох 1200 лева за обръщането и около 3500 лева за части,повечето от които съм си ги купувал от Камор.Колата ми я обърнаха едни приятели в Сандански абсолютно професионално,както си пише по книгите.Купих генерацията Supersprint,която ми струваше 5500лева,М ковото табло 800лв.Колата от 5 скоростна съм я направил 6 скоростна с чисто нов съединител,което също ми струваше,около 2000лв.Общо колата ми излезна около 34 000лв.Не съм смятал да я продавам,обаче нещо много се запалих да си купувам 335i е90...
В БГ колата е минала не повече от 7-8 000км до сега и е абсолютно перфектна,карана е само с 10W60 и е сменяно на 4000 км,никога не и е давано газ преди да вдигне температура на водата и маслото.С чисто нови предни дискове с накладки,има и чисто нови задни накладки и чисто нов ремък,но не съм ги слагал още,при продажба,ще се дадат тези части.С обръщането на волана и ел инсталацията няма никакъв проблем,може да я гледате и карате където и когато искате.И КОЛЕГИ ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ КОЛАТА Е НА 70 000КМ,АКО ЩЕ ДА Е ОТ ЗИМБАБВЕ ВКАРАРАНА!!!!!

И колеги

:bowdown: :yes: - това е приказка

:bchug:
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 21 Фев 2012, 8:13

иляда и една нощ...
извеннъж попадна на кола от Англия, пък уж не е търсил на острова... купил я понеже била евтна и запазена и след обръщането му стъпила на цената на същата запазена у Германия или Швейцария...
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 323ci

Мнение от the_dentist » 22 Фев 2012, 23:21

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 23 Фев 2012, 10:23

the_dentist написа:Какво ви е мнението за тези две коли:

Е ти от 318 седан през 320купе...
... иначе като видя километрите около 115хил и отдоло да пише пълна сервизна история и директно цъкам хикса...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 23 Фев 2012, 10:28

Bavarcho написа:
the_dentist написа:Какво ви е мнението за тези две коли:

Е ти от 318 седан през 320купе...
... иначе като видя километрите около 115хил и отдоло да пише пълна сервизна история и директно цъкам хикса...

И двете не ме грабват, ама никак. Иначе втората беше обсъждане преди десетина страници :no:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46