Проблем с автоматични скорости ( m40b16 )
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- kespanok
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Както трябва !
- Мечтае да кара: 1971 Buick Riviera
Проблем с автоматични скорости ( m40b16 )
Здравейте,
Проблема е в следното - когато карам колата ми изкарва грешка на таблото ( жълто зъбно колело ) и влиза в авариент режим, демек остава на 2ра предавка докато не я загася и запаля наново.
Маслото е сменено.
Автомобила е 316 ( m40b16 ) 1993г.
Мерси предварително за изказаните мнения от какво може да е този проблем.
Проблема е в следното - когато карам колата ми изкарва грешка на таблото ( жълто зъбно колело ) и влиза в авариент режим, демек остава на 2ра предавка докато не я загася и запаля наново.
Маслото е сменено.
Автомобила е 316 ( m40b16 ) 1993г.
Мерси предварително за изказаните мнения от какво може да е този проблем.
Re: Проблем с автоматични скорости ( m40b16 )
Не мисля, че някой може да ти каже нещо конкретно с толкова малко информация. Имам опит само с 2 случая, веднъж ми беше влязла вода при компютрите и ТПС-а се беше укъсил, но тогава автомата постоянно стоеше в авариен. Другият случай е с един колега, при който на диагностика в Джемини му казали, че не работи един от ел клапаните в малкото картерче, но не знам дали лампата е гаснела при рестарт. Ходи направо в Джемини, те са най-утвърдения сервиз за автомати и са доста в час. Все още е в мен старата ми кутия, предполагам е като твойта - 4 степенен на ГМ. Само въпросните клапанчета липсват, защото ги продадох на колегата. Ако ти трябва нещо друго пиши.
А маслото къде си го сменял? Някой умници наливат 3 литра, щото така пишело в разни ръководства, а кутията побира около 5 ако не се лъжа.
А маслото къде си го сменял? Някой умници наливат 3 литра, щото така пишело в разни ръководства, а кутията побира около 5 ако не се лъжа.
- kespanok
- кандидат ентусиаст
-
Exy написа:Не мисля, че някой може да ти каже нещо конкретно с толкова малко информация. Имам опит само с 2 случая, веднъж ми беше влязла вода при компютрите и ТПС-а се беше укъсил, но тогава автомата постоянно стоеше в авариен. Другият случай е с един колега, при който на диагностика в Джемини му казали, че не работи един от ел клапаните в малкото картерче, но не знам дали лампата е гаснела при рестарт. Ходи направо в Джемини, те са най-утвърдения сервиз за автомати и са доста в час. Все още е в мен старата ми кутия, предполагам е като твойта - 4 степенен на ГМ. Само въпросните клапанчета липсват, защото ги продадох на колегата. Ако ти трябва нещо друго пиши.
Здравей,
Маслото е колкото трябва ( дори пое малко над 5 литра ). Качих я на диагностика и ми изписа че има проблем със скоростният датчик, който се намира на опашката на кутията и доколкото знам от него чете на колко оборота да смени предавката.
Попринцип някой път колата превключва на много високи обороти и започвам да мисля че найстина там е проблема.
Ето снимка на датчика : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA21&mospid=47434&btnr=24_0802&hg=24&fg=15 номер 4 е датчика.
Ако някой има опит с този проблем, ще съм му благодарен да го сподели.
Поздрави.
- kespanok
- кандидат ентусиаст
-
Явно е36-ците с автоматични скоростни кутий са много малко в нашият форум..... 

4 мнения
• Страница 1 от 1