Поведение на видовете масло при студ (-22 градуса)
Модератор: Технически модератори
67 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Поведение на видовете масло при студ (-22 градуса)
bmw-maximilian написа:Добре каква е разликата пък толкова,5 литра 5w30 и 5 литра 0w30,каква е разликата като цена ако говорим за 5 литра?
6 литра х грубо 7/8 лева повече е към 45-50 лева.
Проблема не е в цените - проблема е, че болшинството от хората в Е46 подфорума се бият в гърдите как не трябва 50 лева (примерно) да ни спира да се грижим както трябва за колите си, а в същото време реалността е друга...масово се купуват части от морги, масово се взема по-евтиното, масово филтрите, който се влагат в колите...са компромис...с качеството за сметка на цената....при следващата смяна 3ма души прочели тази тема ще сложат 0в30...после ще се сетят, е са дали 50 лева повече...и при по-следващата смяна ще сложат по-евтино.
Е46 от 2 години е кола, която поевтиня доста - в това лошо няма - просто от този момент и се нахвърлиха хора, който не са за тази кола...пада нивото на поддръжката...от там и състоянието на колите за последните 2-3 години.
Та така...направих ви съпричастен на някой мой лични виждания - за което се извинявам, но смятам добре разбирате какво имам предвид.
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
А 5w40? Аз съм с такова от 2 смени.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- vlado320
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 4.8
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Dimitroff написа:bmw-maximilian написа:Добре каква е разликата пък толкова,5 литра 5w30 и 5 литра 0w30,каква е разликата като цена ако говорим за 5 литра?
6 литра х грубо 7/8 лева повече е към 45-50 лева.
Проблема не е в цените - проблема е, че болшинството от хората в Е46 подфорума се бият в гърдите как не трябва 50 лева (примерно) да ни спира да се грижим както трябва за колите си, а в същото време реалността е друга...масово се купуват части от морги, масово се взема по-евтиното, масово филтрите, който се влагат в колите...са компромис...с качеството за сметка на цената....при следващата смяна 3ма души прочели тази тема ще сложат 0в30...после ще се сетят, е са дали 50 лева повече...и при по-следващата смяна ще сложат по-евтино.
Е46 от 2 години е кола, която поевтиня доста - в това лошо няма - просто от този момент и се нахвърлиха хора, който не са за тази кола...пада нивото на поддръжката...от там и състоянието на колите за последните 2-3 години.
Та така...направих ви съпричастен на някой мой лични виждания - за което се извинявам, но смятам добре разбирате какво имам предвид.
А колко си прав

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Така е но има 2 проблема-Първо:излезе F30 и цените ще падат още!Това е нормалния ход на нещата! и Второ:вече не се произвеждат такива коли и инвестицията в E90 е неоправдана за мен!Ще слагам най-добрите консумативи,докато не си купя електромобил и пак Е46 ще е в гаража!С масло и бензин компромис не правя 0W40 и 100 октана!Ремонтите са по-скъпи за мен!
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
За мен такива неща са винаги релативни и не би било нормално чак да ахкаме и да се плашим от такива клипове за това, че сме с 5w30, a не с 0.
Просто няма как да знаем, нито да докажем, че ако всеки слага 0w30 примерно, проблеми ще има по-малко или колата ще живее по-дълго.
За мен това са напълно излишни притеснения и филмирания.
Поддържайте си колите и до колкото джоба ви позволява разбира се, и си ги карайте, пък квото е казал Господ то ще стане, независимо дали е 4-5-6 W30.
Не знам.....аз така мисля..... (тва разбира се не пречи да сложа 0в40 другия път
)
Просто няма как да знаем, нито да докажем, че ако всеки слага 0w30 примерно, проблеми ще има по-малко или колата ще живее по-дълго.
За мен това са напълно излишни притеснения и филмирания.
Поддържайте си колите и до колкото джоба ви позволява разбира се, и си ги карайте, пък квото е казал Господ то ще стане, независимо дали е 4-5-6 W30.
Не знам.....аз така мисля..... (тва разбира се не пречи да сложа 0в40 другия път

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
пак се почва старата песен на нов глас... преди беше в е36, а сега е в е46, след 2-3 години ще е в е90 - ДАЙ БОЖЕ!
по темата:
5W40 Castrol Edge (от "ментеливото", което се прави в БГ в някой гараж)
по предписание от завода, ако е възможно или близко до него
п.с. повече карайте и се радвайте и по-малко мислете за тъпотии от сорта на тази тема

по темата:
5W40 Castrol Edge (от "ментеливото", което се прави в БГ в някой гараж)
по предписание от завода, ако е възможно или близко до него
п.с. повече карайте и се радвайте и по-малко мислете за тъпотии от сорта на тази тема

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Re: Re: Поведение на видовете масло при студ (-22 градуса)
vicho написа:
Браво, после защо хората се кръстят преди да купят кола на старо.
Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk
Aз до тези заключения стигнах посредством червената лампа за маслото още преди началото на най-големите студове. Преди карах с 10W40 и сутрин лампата гаснеше доста бавно за бензинов двигател, тракаха и повдигачите. Ето защо се ориентирах към 5W40 и съотвено нещата се подобриха. Това, което е снимано на клипчетата съм си го представял в главата си. Най-важното е да се разбере, че най-големите тъпотий са да се слага по-дебело масло като е по-стара колата, демек на повече километри. Редно е да се слага такова масло, което се препоръчва от производителя, независимо от това на колко километра е колата, както съм казвал и в други теми. 15W40 e идеално за Лада, москвич, т.н. Редно е да се слага препоръчваното масло, защото производителят така е преценил като е конструирал двигателя. По-дебелото масло дори и в жегите не може да проникне в минималните хлабини на съвременните двигатели и съотвено не може да ги маже добре, говоря за движещите се елементи като биелни лагери например. По-тънкото прониква навсякъде, а вискозитетните качества предпазват от триене и респективно прегряване на елементите, което ги унищожава. Карайте с маслото, което ви е препоръчал производителя.
П.С. А Ванката е много прав, толкова поевтиняха тия коли, че все повече идиоти ще извинявате започнаха да си ги купуват и аз лично се дразна, щото виждам как на е46 и се придават качества на инзвънземна технология, щото такиова не са виждали до сега, а в останалата част от случаите се прави наистина компромис с поддръжката и скоро все повече ще виждате отворени капаци по шосетата на Е46ци.
П.С. А Ванката е много прав, толкова поевтиняха тия коли, че все повече идиоти ще извинявате започнаха да си ги купуват и аз лично се дразна, щото виждам как на е46 и се придават качества на инзвънземна технология, щото такиова не са виждали до сега, а в останалата част от случаите се прави наистина компромис с поддръжката и скоро все повече ще виждате отворени капаци по шосетата на Е46ци.
- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i

- vicho
- старши ентусиаст
-
Re: Re: Поведение на видовете масло при студ (-22 градуса)
RaHzElChO написа:vicho написа:
нали си барвалеа, ще си купуваш само чистак нова от магазина или премиум селекшън ...
ама дискретно игнорира частта с "предписаното от завода"

п.с. нали благодарение на алфаджии караш с това, което трябва... какво те притеснява?

- philio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW и още нещо
- Мечтае да кара: турбо-колело
Хубаво е да си със 5W30 или 0w30. Аз лично тдс-са го карам с бмв 05W40 целугодишно, но тази зима беше прекалено студено и ми изби семеринг на к.вал
тая зима видях един пич дето кара 20w50 -беше му се взривил масления филтър (на едно пунто) -около него приличаше на изригнал пертролен кладенец
тая зима видях един пич дето кара 20w50 -беше му се взривил масления филтър (на едно пунто) -около него приличаше на изригнал пертролен кладенец

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Re: Re: Re: Поведение на видовете масло при студ (-22 градус
vicho написа:RaHzElChO написа:vicho написа:
нали си барвалеа, ще си купуваш само чистак нова от магазина или премиум селекшън ...
ама дискретно игнорира частта с "предписаното от завода"![]()
п.с. нали благодарение на алфаджии караш с това, което трябва... какво те притеснява?
Притесняват ме дразнителите като теб и тъпите съвети, които даваш. А относно JTD, можеш много да научиш от "алфаджията", г-н Рейсър.
- vicho
- старши ентусиаст
-
Re: Re: Re: Поведение на видовете масло при студ (-22 градус
RaHzElChO написа:Притесняват ме дразнителите като теб и тъпите съвети, които даваш. А относно JTD, можеш много да научиш от "алфаджията", г-н Рейсър.
тъп съвет е да караш с това, което дават по каталог за твоята кола, така ли? нещо не разбрах, какво имаш предвид, а дори и ти не се разбра май

да науча нещо от JTD?

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Аре да не се карате тука а? Темата е достатъчно полезна за всеки, който може да си извлече поука от нея. Може ли някой да поразчисти....
Si non confectus, non reficiat.
67 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Назад към Сервизно обслужване на БМВ