Проблем със съеденител
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
Проблем със съеденител
От седмица като тръгна да натискам съеденителя и някъде към средата на хода започва да се чува странно притропване.Като го натисна до долу и изчезва.Но от вчера започна да тропа и при натиснат до долу съеденител.Та въпроса ми е имал ли е някой подобен проблем,знам че повечето карате автоматици ама аз съм с ръчка
Според мен е лагера но още не съм ходил на сервиз.Другото е какво ще стане ако се смени само лагера? Чувал съм за чупени скоростни кутии след смяна само на лагер\минала примерно 10 000 хиляди километра и айдее\.Та какво ще ме посъветвате ако е лагера само него ли да сменям или и други неща е необгодимо да се сменят 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Проблем със съеденител
На брат ми на колата го правеше това, поръчахме к-т притискател, феродов диск и лагер и добре че поръчахме всичко. Когато свалихме скоростите, притискателя се разглоби на две части
А лагера си беше добре. Та по добре поръчай к-т! Поне да си сменил всичко и да не сваляш два пъти че съединителя си е консуматив. Провери си и кутията за течове, има семеринги които протичат с времето!
Успех!

Успех!

- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
Ivo_Borisov написа:На брат ми на колата го правеше това, поръчахме к-т притискател, феродов диск и лагер и добре че поръчахме всичко. Когато свалихме скоростите, притискателя се разглоби на две частиА лагера си беше добре. Та по добре поръчай к-т! Поне да си сменил всичко и да не сваляш два пъти че съединителя си е консуматив. Провери си и кутията за течове, има семеринги които протичат с времето!
Успех!
Колега като пари имаш ли спомен колко ви излезе всичко

За е60 е говорим нали,че да не стане грешка

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Не става въпрос за Е60, но принципа на съединителя е един и същ. Поръчай си комплект, така знаеш че си сменил с ново и скоро няма да разглобяваш! На моята също съм сменял к-т съединител. Излезе ми около 220 лв на ЛУК а ремонта си беше от мен
. Разликата между моя и твоя няма да е много голяма, зависи вече каква марка ще търсиш 

Последна промяна Ivo_Borisov на 17 Фев 2012, 23:43, променена общо 1 път

- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Приготви се и за демфер.1000% е разбит ... абе яко набиване ще падне , ама така и така си долу смени и маслото на ръчката, семерингите задължително и на мотора и на скоростите абе 2хил ги виждам 

На едно ауди, преди 5-6 години, имах абсолютно същия проблем. Проявяваше се когато колата загрее. За съжаление ремонта ми беше доста солен - наложи се да сменям и маховика, освен целия комплект съединител (демфер/феродо/притискател). Дано при теб поне маховика да не е заминал, защото при мен именно той беше причината за тези симптоми (а при мен демпфера и маховика май бяха заедно
)

F07 535d
F07 530d
E60 530d
6 мнения
• Страница 1 от 1