Как да ползвам печката, ако имам разбира се
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Re: Как да ползвам печката, ако имам разбира се
Подозренията ми, че ще се окажат токови проблемите ми с печката се потвърдиха на 100%.
След манипулации, довели най-после консумацията на ток в паркинг позиция до разумни нива, и зареждане на акумулатора, печката /отключена/ отново заработи нормално
.
При принудително стартирана печка, тя спира ако е достигната работната температура на мотора, или след 30 минути, което настъпи по-напред.
Ако стартира сама с паленето на мотора, спира при достигане на рт. Не знам дали ще спре след 30мин, защото никога не са били нужни толкова за загряване до рт.
Успех на всички
След манипулации, довели най-после консумацията на ток в паркинг позиция до разумни нива, и зареждане на акумулатора, печката /отключена/ отново заработи нормално

При принудително стартирана печка, тя спира ако е достигната работната температура на мотора, или след 30 минути, което настъпи по-напред.
Ако стартира сама с паленето на мотора, спира при достигане на рт. Не знам дали ще спре след 30мин, защото никога не са били нужни толкова за загряване до рт.
Успех на всички

- IceFire
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99
- Мечтае да кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99
Колеги,
Моята печка е с телестарт. Но... Спря да работи!
В един период се включваше ПОНЯКОГА - веднъж на всеки 2-3 опита; след което дойде ден, в който спря повече да се пуска и не работи. Не се пуска нито с дистанционното, нито през борд компютъра, нито, когато запаля самата кола при под 5 градуса. Самата печка просто не сработва.
Моля, помогнете, знаете ли кой прави ремонти на печка? От вебасто ме пратиха в официалните сервизи, което не е желателно...!
В един период се включваше ПОНЯКОГА - веднъж на всеки 2-3 опита; след което дойде ден, в който спря повече да се пуска и не работи. Не се пуска нито с дистанционното, нито през борд компютъра, нито, когато запаля самата кола при под 5 градуса. Самата печка просто не сработва.
Моля, помогнете, знаете ли кой прави ремонти на печка? От вебасто ме пратиха в официалните сервизи, което не е желателно...!
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
IceFire написа:Колеги,
Първо отиваш на диагностика,и след това най-вероятно започваш да си търсиш или циркулациона помпа или електронния блок на печката.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
zenthel написа:Я закачете колите на диагностика, ако не засече никакви грешки, тогава пишете.
Я ти закачи клавиатурата на закачалката и ако компа не засече грешки не я пипай поне 2 дни

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
ivo1bg написа:zenthel написа:Я закачете колите на диагностика, ако не засече никакви грешки, тогава пишете.
Я ти закачи клавиатурата на закачалката и ако компа не засече грешки не я пипай поне 2 дни.
Ние вече му я закачихме клавиатурата,по - късно ще почистя

- SashoDikov
- Потребител
-
тая печка кой номер е в реалоема - http://www.vbox7.com/play:388e898c4a 

- vallito
- Потребител
-
- Кара: BMW Е39 530D
Колеги помагайте незнам имам ли или не печка?
Никъде отпред като отворя капака(от ляво или дясно) непише webasto!БМВ 530д 2001г.Но като угася колата отдолу под шофьорската врата 2,3 мин.се чува някакво бучене и излиза пушек от там!
Нямам никъде в купето копче да пускам или спирам печката(ако има такава)и ако има-на какъв принцип работи?Като вляза в колата си е студено,нетопли купето явно!Ще се радвам ако помогнете!

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Печка имаш със сигурност. За това как да я командваш, включваш, програмираш ти препоръчвам да прочетеш темата 

- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
При мен като наглася таймера и започва да духа от духалките само студен въздух, колкото и да чакам само студено, 2002, 530D. Имам и за принудително пускане и пак е същото. След като мога да си я пускам по всеки начин предполагам, че ми е отключена или бъркам.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Да, щом можеш да си я командваш с таймери и да я пускаш принудително, значи е отключена.
Според мен имаш проблем с помпата на печката
Според мен имаш проблем с помпата на печката

- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
Дали може да ме орентирате колко пари е тази помпа, и евентуално къде могат да ми отстранят проблема.
- jorove
- Потребител
-
- Кара: служебна кола ;)
Колеги при мен печката сега работи само 7-8 минути и спира, някой дали е наясно защо така?
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Ако ти е слаб акумулатора, компа гаси печката за да можеш да запалиш после
.
Sent from my GT-P6200 using Tapatalk

Sent from my GT-P6200 using Tapatalk
- jorove
- Потребител
-
- Кара: служебна кола ;)
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
ivo1bg написа:Ако ти е слаб акумулатора, компа гаси печката за да можеш да запалиш после.
Някой да се похвали с нова печка ????