Проблем с ел. стъклата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ис-требител

Re: Проблем с ел. стъклата

Мнение от BIRICHKA » 30 Юни 2010, 14:18

Здравеите колеги. Зада непускам нова тема ще пиша тук. Като си купих колата (Е36 318ис - купе) неработеше десния прозорец. Купих си от колега от форума цялата машинка, защото исках да си я сменя. Обаче като свалих днес кората да ги сменя -греда- не са еднакви, има разлика в буксите, а именно:

Моята
Изображение

Новата
Изображение

Ако някой знае някакво разрешение на проблена без да се налага да копувам нова машинка, нека сподели.
Some say he spends most of his time on bmwpower-bg.net

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Феновете да откачат!

Мнение от ogo2010 » 22 Юни 2011, 14:40

kiril_m написа:колеги тоя проблем направо е ужасен.наскоро си купих колата (е36 320 седан) и проблема със стъклата се появи.
разглабял съм и двете предни врати оправия няма. дори разпробивах нова дупка за регулиране на стъклото, не и не. Оправят се, но след 5 пускания и вдигания пак се прецакват. Механизма не е преправян и не изглежда крив,но когато стъклото стигне почти в най-горна позиция се огъва цялата врата.

КАК ДА СЕ ПРЕБОРЯ С ТЕЗИ СТЪКЛА???

И аз имам същия проблем :dunno: пробва ли с друго уплатнение както каза по-горе колегата ///ALPINA\\\ :?:

Потребител
Аватар

Мнение от вамика » 27 Юни 2011, 21:04

Колега опитай с реглаж на стъклата аз ги оправих сам и не беше никак трудно, но иска търпение да ги паснеш.На лявата врата има дълго рамо от средата към външния долен край на вратата и с ключе 10 се регулира самото стъкло и огледално на дясната.Успех.
кола ли ами купи си бмв.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ogo2010 » 27 Юни 2011, 23:13

Ще пробвам :)

Потребител
Аватар

Мнение от вамика » 24 Юли 2011, 15:56

Какво стана да разбираме ли че си се справил :D :D :D :D
кола ли ами купи си бмв.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ogo2010 » 08 Авг 2011, 19:45

На лявата врата имах счупен водач и го смених и за сега няма проблем. А на дясната врата малко преди да се затвори на цяло прозореца излиза от уплатнението и се налага да го даржа с рака :lol:

Потребител
Аватар

Мнение от MiRo1992 » 29 Сеп 2011, 0:00

Колеги някои можели да ми каже каде в Пловдив мога да си намеря тези пластмасови стъклоплъзгачи :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318i
Мечтае да кара: Е 46
Детайли за колата: BMW 318 i 1996год

Re: ре

Мнение от vasko58 » 15 Фев 2012, 10:25

Lacho написа:
Sabian написа:И аз имам подобен на вашите проблеми, но като гледам по-лек - става въпрос за вратата при шофиора - на скоро си взехме 318-ка 97-ми набор и има малък проблем с ел. стъклото. При нормално каране не се усеща нищо, но вдигне ли над 120 км/час се чува лек шум. Като се вгледах след каране в стъклото от дясната страна - горе в ъгъла самото оплътнение (което се състои от вътрешна и външна гумичка, които захващат стъклото от двете страни), външната му част минава под стъклото и се прищипва отдоло. Смъкнах стъклото 2-3 пъти за да опитам да го наместя и установих че оплътнението си е екстра, просто самото стъкло в горния край не достига до оплътнението с 2-3мм и в последствие го прищипва. Какво бихте ме посъветвали - да сменя оплътнението, да намествам ъгъла на стъклото или нещо друго? Имайте в предвид, че не съм с '2 сръчни ръце' що се отнася до самопоправянето на кола, а за сръчен майстор не се сещам в момента, който да го оправи без да го доразвали, а като слушам от другите мнения колко нежни са някои части направо ме е шубе да пипам :)

Драсни едно ЛС ако си от София да го видя и ще го оправиме. ;)

Колеги и аз имам същия проблем но съм от провинцията и то доста далеко
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318i
Мечтае да кара: Е 46
Детайли за колата: BMW 318 i 1996год

Мнение от vasko58 » 16 Фев 2012, 8:24

MiRo1992 написа:Колеги някои можели да ми каже каде в Пловдив мога да си намеря тези пластмасови стъклоплъзгачи :dunno:

Колега виж това:http://emk-33.com/shop/index.php?cPath=105_184&sort=2a&page=3
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от djandarin » 22 Юли 2012, 11:25

Всички явно плачем заради тъпите джамове....на мойто компактче лявото стъкло един прекрасен ден падна вътре в самата врата. След като го отворих видях, че при машинката метала направо се е сцепил, а рамената усукани. Сложих си обратно стъклото и повече не съм се занимавал, успях да разбера, че излиза от уплътненията и затова се получава така. Оттогава смъквам прозореца на интервали и то само около 10-на см, щото ме е страх да не стане пак някоя беля. Почвам обаче да се дразня вече и ми се иска да го оправя. Та въпросите ми са, някой сменял ли е уплътненията и оправил се е проблема след това? Трудно ли се сменят? Предполагаема цена и откъде мога да ги закупя, като се има предвид Русенско? Всякаква информация ще ми е полезна....
Only House can save our souls.......

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320i 93год.
Мечтае да кара: това по горе ми стига за сега но една колекция от М3-ки не бих отказал
Детайли за колата: Къса ми нервите!!!

Мнение от cursed_in_eternity » 15 Сеп 2012, 17:56

това с проблемните прозорци маи си е епидемия.При мене на 320-ката купе си слиза без проблеми до където си поискам,ама като тръгна да го затварям стига до определено ниво и започва да бръмчи и спира.Някой от форума пробвал ли е идеята да си поръча плъзгачите да му се изработят от метал,защото аз определено се замислям,и не мога да разбера защо такива дребни елементи като някъкви плъзгачи са ги направили от пластмаса.
Изображение MY RIDE
!!!!

Потребител
Аватар

Мнение от robbiewww » 15 Сеп 2012, 23:00

същия проблем като на 'cursed': слизат надолу, а нагоре -тръгват накриво и трудно се качваха нагоре, докато един ден се строши тази част - ходих в един сервиз където ми смениха чупената част, но момчето още тогава каза че трябва да сменя уплътненията или ще се чупи пак - е, издържаха два месеца и един ден без предупреждение - прас

та сега търся уплътнения, някой ако може да ме насочи - да каже

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320i 93год.
Мечтае да кара: това по горе ми стига за сега но една колекция от М3-ки не бих отказал
Детайли за колата: Къса ми нервите!!!

Мнение от cursed_in_eternity » 22 Сеп 2012, 9:14

Колега аз пробвах какво ли не,сега ми остана само да дам на стругар да ми направи от метал пластмасовата втулка дето оплътнява оста на зъбното колело на моторчето,щото е поизносена,и ще видя дали ще се оправи.Провери си я и ти тази част,и ако споделиш дали това е и при тебе проблема ще е супер!!
Изображение MY RIDE
!!!!

Потребител
Аватар

Мнение от martin_kn » 03 Фев 2013, 22:30

Аз също имам проблем със стъклата! От четири години имам BMW e36 sedan и никога не са ми работили предните две електрически стъкла както трябва. Лявото(шофьорското) не го свалям вече четири години, защото за да го вдигна, трябва да разглобя кората на вратата и да поставя отново двата държача на стъклото, който са две метални мисля че са пластини на които се поставят пластмасовите държача, за да стой затворено. А дясното се сваля нормално, а при вдигането върви на една страна и помагам с ръка да не излиза от уплътненията и да се затвори. Мисля да сваля и двата прозореца и да залепя с някакъв силикон двете пластини, които държат стъклото, за да не излизат от него. Ако някой е правил такова нещо, нека сподели.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Фев 2013, 0:16

Правили са го. Има няма 100-тина човека във форума и са писали доста теми как става.
Изображение

Предишна

Назад към E36