Какви гуми - марка/модел ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Какви гуми - марка/модел ?
Първо се извинявам, ако не съм уцелил правнилния раздел - ако администраторите преценят нека темата бъде преместена. За пролетта съм подготвил едни джантета AC Schnitzer Type III 18''/8.5J/ET43. Едните две (предни) са обути в нелоши гуми Dunlop 225/18, но задните освен, че са си отишли отдавна размера им е 255/40/18 и при 2-ма човека на задната седалка гумата леко опира. Решил съм да взема два броя гуми за задни с размер или 235/40/18 или 235/35/18 (забелязвам, че има огромна разлика в цените между двата размера). Бихте ли ми препоръчали към каква марка/модел да се ориентирам, да кажем до 350 лева бройката ? Ако някой има добри впечатления от дадена гума (сцепление при различни условия, износоустойчивост) нека сподели 

Re: Какви гуми - марка/модел ?
Зависи, как, къде и защо караш.
Всеки си има мнение за него си.
Според мен си вземи оригинални джанти за е36 и четири нови, еднакви гуми.
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Ако твърдо си решил да си купуваш нови гуми що не си вземеш някакви нови които да сложиш отпред а по старите да сложиш задни. Все пак по важно е да спира и да не мърда в завоите предницата. За марка и модел е много относително, аз съм карал с много видове марки и модели и честно казано като е нова и свежа гумата от всичките съм доволен, говоря предимно за Michelin, Dunlop, Bridgestone, Countinental, BFGoodrich тези са които съм карал. Куча марка гуми не си взимай, че след максимум 2 сезона стават като галоши. А тва за износването много зависи от стила ти на шофиране.
- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
Колега, аз мисля, че с 255/35/18 няма да имаш проблем със закачане. Аз карам лятото с такъв размер гуми, макар че е с ЕТ около 50...
Поздрави!
Поздрави!

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
И аз знам, че е по-добре предните да са с повече грайфер, за да се държи стабилно предницата, но в моя случай трябва да сложа 225-ците отзад, защото 255-ците не стават за нищо. А ми се искаше да съм поне с 235 отзад. За стил на каране - ежедневно спортно ако мога да го нарека
В краен случай може да взема 4 нови гуми... остава въпроса какви
За да не настъпват обърквания или спорове нека оставим размерите настрана и да се съсредоточим върху конкретни марки/модели
До 350 лв. гледах, че има Pirelli P-zero - някакви мнения за тях ?
Мисля, че зависи от окачването. Моята е нисичка, при теб не знам как е

Тонката написа:Колега, аз мисля, че с 255/35/18 няма да имаш проблем със закачане. Аз карам лятото с такъв размер гуми, макар че е с ЕТ около 50...
Поздрави!

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
bmw325tds написа:Зависи, как, къде и защо караш.
Точно така!!!!Да няма после рейката протече и т.н.
- zorobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20
- Детайли за колата: Е36 М50Б20
Надявам се след известно време да споделиш мнение за Advan. Като цяло съм им мераклия но реално мнение от човек, който ги е карал не съм чувал

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Nasko_325TD написа:bmw325tds написа:Зависи, как, къде и защо караш.
Точно така!!!!Да няма после рейката протече и т.н.
Нещо не мога да хвана връзката между тия джанти и рейката

Някакви мнения за Фалкен като цяло? Понеже и аз се оглеждам за 18", гледам има разни 18-ки до 350 лева, но не знам как са като поведение...
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
In_Memoriam написа:И аз знам, че е по-добре предните да са с повече грайфер, за да се държи стабилно предницата, но в моя случай трябва да сложа 225-ците отзад, защото 255-ците не стават за нищо. А ми се искаше да съм поне с 235 отзад. За стил на каране - ежедневно спортно ако мога да го нарекаВ краен случай може да взема 4 нови гуми... остава въпроса какви
За да не настъпват обърквания или спорове нека оставим размерите настрана и да се съсредоточим върху конкретни марки/модели
До 350 лв. гледах, че има Pirelli P-zero - някакви мнения за тях ?
Тонката написа:Колега, аз мисля, че с 255/35/18 няма да имаш проблем със закачане. Аз карам лятото с такъв размер гуми, макар че е с ЕТ около 50...
Поздрави!
Държат много здраво в завой. Високите скорости ги изяждат.... буквално. Гонят водата много добре в дъжд. Ако ти се сменят на по 10000-12000 - вземай ги!
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
не си питал
търкалял съм коли и с трите варианта на спортно йоко
а именно този адван, парадата и авс спорт в102, и то все на един и същ тип кола е60 535д. Наблюденията ми са - е*аси кефа, е*аааааааааааааси кефа, специално с парадата и в102 имам повече наблюдения понеже с тях минавах прохода обзор - слънчев бряг - не е истина какъв грип има тази гума когато е в работна температура... а адвана го дават със същите характеристики че и малко по-добри.
Умната с мокрото
там нещата леко се променят - просто ако стандартна гума има добро сцепление на сухо и добро на мокро то тези имат супер мега уникално сухо и супер мокро, а като си свикнал да караш на релси по сухото се отпускаш и се опитваш да правиш същото на мокро
П.С. Иво
пълниш ми душата като видя какви шукаритетни неща слагаш по Е36-цата

търкалял съм коли и с трите варианта на спортно йоко

а именно този адван, парадата и авс спорт в102, и то все на един и същ тип кола е60 535д. Наблюденията ми са - е*аси кефа, е*аааааааааааааси кефа, специално с парадата и в102 имам повече наблюдения понеже с тях минавах прохода обзор - слънчев бряг - не е истина какъв грип има тази гума когато е в работна температура... а адвана го дават със същите характеристики че и малко по-добри.

П.С. Иво

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Заглеждам и Yokohama S drive, готина шарка имат, но като качества не знам как са: http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... 50596.html

- zorobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20
- Детайли за колата: Е36 М50Б20
Всъщност си много прав. Не бях питал, нямаше отговор
За C, S drive и Parada имам лични и то доста добри впечатления
Някой ден и кучия гъз ( колата ) може да го огрее слънцето и да поизтърка един комплект Advan
. Мерси за инфото 
Относно S drive, не се притеснявай. Доста добра гума с много добро поведение, както на сухо така и на мокро. Ако държиш на шарката, погледни Парадата

Относно S drive, не се притеснявай. Доста добра гума с много добро поведение, както на сухо така и на мокро. Ако държиш на шарката, погледни Парадата

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
В крайна сметка взех 2 броя нови Dunlop Sport Maxx 225/40/18 и сега имам 4 еднакви гуми. По износените ще са отзад и ако случайно не ми хареса как се държи колата ще взема още 2. Забавното беше, че отидох на място и нямаха тези, които исках. Принтираха на един лист всички с този размер и казаха "Избери си"

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Предишните ми гуми бяха същия модел, но на 17". До последно се държаха добре. Когато ги демонтирах гумаджиите се оплакаха, че били много твърди, но нали те ги монтират/демонтират с машини и затова им се плаща.In_Memoriam написа:В крайна сметка взех 2 броя нови Dunlop Sport Maxx 225/40/18...
Като се стопи снега ги слагай и

15 мнения
• Страница 1 от 1