Бавно загрява
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- undon3
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: BMW 318 i
Бавно загрява
Здравейте колеги,преди няколко месеца ми истичаше антифриза и замина водната помпа.Смених помпата ,оправих радиатора ,но сега имам следния проблем...колата не може да загрее на 12ч. стрелката стига на средната черта и до там ,гася за минута паля ,стрелката е в синия сектор.Бързи истива и бавно стопля.Предполагах че може да е от термостата но като загрее до това средно положение пипам маркучите и всичко си е наред горния маркуч е топъл ,а долния студен.Та мисля си че има проблем във виското на студен мотор се фурсира здраво по принзип знам че така трябва да е .. да но като хвана перката на студен мотор и колата се запали виското иска да ми счупи ръката.Обяснявам си проблема за бавното стопляне заради виското примерно ,но защо не мога да стигна 12ч. нито в градски нито изван градски условия
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Re: Бавно загрява
undon3 написа:Здравейте колеги,преди няколко месеца ми истичаше антифриза и замина водната помпа.Смених помпата ,оправих радиатора ,но сега имам следния проблем...колата не може да загрее на 12ч. стрелката стига на средната черта и до там ,гася за минута паля ,стрелката е в синия сектор.Бързи истива и бавно стопля.Предполагах че може да е от термостата но като загрее до това средно положение пипам маркучите и всичко си е наред горния маркуч е топъл ,а долния студен.Та мисля си че има проблем във виското на студен мотор се фурсира здраво по принзип знам че така трябва да е .. да но като хвана перката на студен мотор и колата се запали виското иска да ми счупи ръката.Обяснявам си проблема за бавното стопляне заради виското примерно ,но защо не мога да стигна 12ч. нито в градски нито изван градски условия
Направи си диагностика! Може някой от 3-те датчика за температурата да не показва вярна информация. Виж си термостата. Обезвъздуши системата. Нивото на антифриза ... . Може само да предполагаме, какъв е проблема. Почни по метода на изключването! Успех!
Re: Бавно загрява
Ако ти е постоянно зацепено виското няма как да загрее от опит го казвам.Може да пробваш да свалиш за малко перката и да видиш как е.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
4 мнения
• Страница 1 от 1