замръзнала нафта????

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: замръзнала нафта????

Мнение от bum_bum » 13 Фев 2012, 9:22

Сигурен ли си за шарнирите, щото мойте почват втора и миналата година жената ги изтресе в един бордюр при който удар джантата стана на мекица и все още не съм сменял нищо по окачването, което смених като взех колата. ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 13 Фев 2012, 9:25

Nasko_325TD написа:
vaykisss написа::OT: тя темата отиде в друга посока ама не е лошо да се кажат тези неща в по горните постове и всеки 1 колега е прав
има значение сигурно за консумативите от къде са аз примерно на 2рия ми компакт само водната помпа и шарнирите май ми са мейле,иначе всичко всичко друго ми е от официалния представител,и дано да съм напрайл рожден ден на колата щото италянеца дет я е карал 15 години (аз съм 2ри собственик :lalala: )само маслото и е сменял(и за него несъм сигурен де )начи квото съм сменил по колата си беше оригиналното:термостат,накрайници,шарнири,клапан на картерните,водна помпа ,филтър на купето или на климатика както се води там ,смисъл аз незнам в наща държавица дали има такъв индивид да ама колата от вътре свети салона ,таблото,а ве сичко е като ново,волан и тн,колата е без удари и ръжди гарантирам(и нали се сещате ква ще е следващата му кола :mrgreen: аз залагам на е92 ),ама силно ме съмнява да е на 160хиляди км :mhihi: ,щото от извесно време работя в Словения и си живея на Италиянската граница и ги знам що за мърлячи са и как карат новите 5тици и е-класи и други нови яки коли коли(и тва е северната част дет уж е цивилизацията ,а наще коли са от южната част от ботуша ,там си представям за какво става въпрос ) дето след 5 години ще са по наще автосалони .
стария компакт ми беше от Германия гол като пушка (седалки и волан само ) ми и аз за 4 години го карах като италянеца от който си купих сегашната(ама поне маслото си сменях и само 1 датчик на абс-а ми се прецака,и тогава написах в гуглето бмв е36 датчик абс и ми излезе форума де :lalala: та него му навъртях сумати км,и съм го облужвал където намеря,и с масло и филтри квито ми сложат и никъде не ме беше оставял ,та вие ми кажете къде е истината за афтър маркет консумативи и части или оригинални и колко хора зареждат на2,89нафта или100октана на всяко зареждане или ай тая година 1 път пък догодина по рядко

пс1 за мейлето във форума има доста хора дето го хвалят :dunno: и се доверих и аз :bchug:
пс2 за обслужване във скъпи сервизи;ето пример в пловдив аз си обслужик колата+диагностика във един от най скъпите сервизи и всички като чуят цените и ти казват колко си :dummy: ,а скоро си сменях маслата на хидравликата,скорости и дифа,сам ги сменях с помоща на приятел,а познайте колко са маслата 135лв (а можеше да мина и с 50 -60)ама имал съм дал съм ,ако нямах възможност за такива нямаше да ги взема ,ама на старата кола с масло от 7лв литъра(тогава квото вадех се даваше само за бенз,дискотеки,и пичоци,нестигаха и за колата не оставаше много ама и тя не си искаше де :mhihi: ) и навъртях почти 200к и нищо и нямаше

Всеки знае,че колите от Италия са кошници!Въпроса е да е по-малко кош като я купиш,че иначе става като при мен! :lol:
Но колата си я харесвам и карам!Поддържам си я с къде оригинални къде части от колеги от форума!Понеже за накрайници със шарнири не ми се дават 600-700лв при условие че в наще пътища ще изкарат по-малко и от година!Просто не си заслужава.Иначе другите неща е хубаво да са оригинални!Масла,ролко,ремъци,филтри и т.н.

Първо как разбра ,че ВСИЧКИ коли от италия са кошници ?!
Второ,карах "кошницата" 2г със оригиналните шарнири т/е 95г декември месец преди да се обади единия,накрайниците ги карам още,от 96 до сега мисля,че не е 1г.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 13 Фев 2012, 13:36

bum_bum написа:Сигурен ли си за шарнирите, щото мойте почват втора и миналата година жената ги изтресе в един бордюр при който удар джантата стана на мекица и все още не съм сменял нищо по окачването, което смених като взех колата. ;)

Ами аз вече 3 пъти сменям!И вътрешни и външни.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 13 Фев 2012, 13:37

arr0gance написа:
Nasko_325TD написа:
vaykisss написа::OT: тя темата отиде в друга посока ама не е лошо да се кажат тези неща в по горните постове и всеки 1 колега е прав
има значение сигурно за консумативите от къде са аз примерно на 2рия ми компакт само водната помпа и шарнирите май ми са мейле,иначе всичко всичко друго ми е от официалния представител,и дано да съм напрайл рожден ден на колата щото италянеца дет я е карал 15 години (аз съм 2ри собственик :lalala: )само маслото и е сменял(и за него несъм сигурен де )начи квото съм сменил по колата си беше оригиналното:термостат,накрайници,шарнири,клапан на картерните,водна помпа ,филтър на купето или на климатика както се води там ,смисъл аз незнам в наща държавица дали има такъв индивид да ама колата от вътре свети салона ,таблото,а ве сичко е като ново,волан и тн,колата е без удари и ръжди гарантирам(и нали се сещате ква ще е следващата му кола :mrgreen: аз залагам на е92 ),ама силно ме съмнява да е на 160хиляди км :mhihi: ,щото от извесно време работя в Словения и си живея на Италиянската граница и ги знам що за мърлячи са и как карат новите 5тици и е-класи и други нови яки коли коли(и тва е северната част дет уж е цивилизацията ,а наще коли са от южната част от ботуша ,там си представям за какво става въпрос ) дето след 5 години ще са по наще автосалони .
стария компакт ми беше от Германия гол като пушка (седалки и волан само ) ми и аз за 4 години го карах като италянеца от който си купих сегашната(ама поне маслото си сменях и само 1 датчик на абс-а ми се прецака,и тогава написах в гуглето бмв е36 датчик абс и ми излезе форума де :lalala: та него му навъртях сумати км,и съм го облужвал където намеря,и с масло и филтри квито ми сложат и никъде не ме беше оставял ,та вие ми кажете къде е истината за афтър маркет консумативи и части или оригинални и колко хора зареждат на2,89нафта или100октана на всяко зареждане или ай тая година 1 път пък догодина по рядко

пс1 за мейлето във форума има доста хора дето го хвалят :dunno: и се доверих и аз :bchug:
пс2 за обслужване във скъпи сервизи;ето пример в пловдив аз си обслужик колата+диагностика във един от най скъпите сервизи и всички като чуят цените и ти казват колко си :dummy: ,а скоро си сменях маслата на хидравликата,скорости и дифа,сам ги сменях с помоща на приятел,а познайте колко са маслата 135лв (а можеше да мина и с 50 -60)ама имал съм дал съм ,ако нямах възможност за такива нямаше да ги взема ,ама на старата кола с масло от 7лв литъра(тогава квото вадех се даваше само за бенз,дискотеки,и пичоци,нестигаха и за колата не оставаше много ама и тя не си искаше де :mhihi: ) и навъртях почти 200к и нищо и нямаше

Всеки знае,че колите от Италия са кошници!Въпроса е да е по-малко кош като я купиш,че иначе става като при мен! :lol:
Но колата си я харесвам и карам!Поддържам си я с къде оригинални къде части от колеги от форума!Понеже за накрайници със шарнири не ми се дават 600-700лв при условие че в наще пътища ще изкарат по-малко и от година!Просто не си заслужава.Иначе другите неща е хубаво да са оригинални!Масла,ролко,ремъци,филтри и т.н.

Първо как разбра ,че ВСИЧКИ коли от италия са кошници ?!
Второ,карах "кошницата" 2г със оригиналните шарнири т/е 95г декември месец преди да се обади единия,накрайниците ги карам още,от 96 до сега мисля,че не е 1г.

Ами така колега,аз карам такава.
Стига сме писали в на колегата темата,отклоняваме се от основната идея.
Последна промяна Nasko_325TD на 13 Фев 2012, 13:39, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Фев 2012, 13:39

Именно за това говоря. Кой е по-назад? Аз, дето съм купил оригинални и съм сменил веднъж или ти, дето ги купуваш 3 пъти и плащаш 3 пъти смяна?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 13 Фев 2012, 14:48

Бих казал,че отговора на този въпрос е ,че всички сме назад,с нафта на 2.60-90лв/лт и пътища 5 дупки на метър няма някой на далавера.Единственото хубаво и нещото,което сгрява малко сърцето е самата кола и удоволствието от карането и и труда, който е вложен в нея.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 13 Фев 2012, 15:18

За нафтата и резервните части може да пишем още 1234567890 дни, но това няма да реши проблемите в БГ, които рефлектират върху всичко. Няма значение колко е цената на горивото, важно е какво е качеството му. Полседните ми наблюдения са:
1. Ромпетрол - качествена нафта на добра цена
2. Шел - V power diesel - качествена нафта на по-висока цена

Тук вече възниква въпроса - "Какви са финансовите възможности на човека Х?" Знаем, че българина е дявол и гледа все далавера да има и да не се мина. Ако може винаги да е на печалба. Като отиде на бензиностанцията гледа по-евтиното. От друга страна търговците в БГ са още по-големи смекери. С цел да спечелят колкото се може повече, продават горива със съмнително качество на висока цена. В това надлъгване винаги прецакан е крайният потребител. Ако зареди гориво на по-ниска цена започват проблеми с автомобила, които могат да са всякакви. Ако зареди гориво от по-скъпото има два варианта:
1. ако е от горепосочсните бензиностанции - би следвало да няма проблеми;
2. ако е от всички останали - има голяма вероятност да възникнат всякакви проблеми.

На фона на казаното до тук, какъв е смисълът да спорим, коя нафта е по-качествена? Чудно ми е само едно, защо в Белгия, Австрия, Германия, Франция и Англия хората не се оплакват от замръзнала нафта или проблеми с горивата? Бил съм в тези държави и няма такова нещо. Както няма и такъв израз "Зимата ни изненада". Май проблема е в начина, по който си вършим работата, както си чистим магистралите и пътищата.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от arr0gance » 13 Фев 2012, 16:32

stony1 написа:За нафтата и резервните части може да пишем още 1234567890 дни, но това няма да реши проблемите в БГ, които рефлектират върху всичко. Няма значение колко е цената на горивото, важно е какво е качеството му. Полседните ми наблюдения са:
1. Ромпетрол - качествена нафта на добра цена
2. Шел - V power diesel - качествена нафта на по-висока цена

На фона на казаното до тук, какъв е смисълът да спорим, коя нафта е по-качествена? Чудно ми е само едно, защо в Белгия, Австрия, Германия, Франция и Англия хората не се оплакват от замръзнала нафта или проблеми с горивата? Бил съм в тези държави и няма такова нещо. Както няма и такъв израз "Зимата ни изненада". Май проблема е в начина, по който си вършим работата, както си чистим магистралите и пътищата.

:OT:
Тия ромпетрол и шел трябва да отпуснат някой друг литър еВаси рекламата излезна от цялата работа :kuku: :mhihi:
Пък за израза "няма значение колко пари е цената на горивото" ако е 5лв за литър е*ал съм ти и кола,ще я закарам на селото и ще я направя бъги на масло или олио,или на моторница.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от doktormik » 13 Фев 2012, 16:55

в крайна сметка,огромен е процента на хората,изревали от замръзнала нафта,особено в големите студове(и с лошо потдържани коли,и такива с отлично потдържани,само в официални дилърски сервизи и реномирани такива..).вярно е,че има огромно значение потдръжката на колата,качествените части и консумативи,шибаните ни гадни пътища и т.н,обаче: защо трябва да замръзва нафтата,която зареждаме на супер цени?който зарежда от тубите и от цистерните-сам си поема рисковете,но когато отида на бензиностанция,зареждам и после нафтата замръзва-е това ме кара да :bang: :bang: :bang: :banghead: :banghead: ....и нямам пред вид определени бензиностанции или вносители-принципа е-в БГ горивата са шибани и гадни !!11

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 13 Фев 2012, 17:03

Само да допълня нещо интересно. Имал съм възможност да зареждам гориво доставено за определена фирма. Принципа е следния. Фирмата сключва договор за доставка на горива и всички служебни автомобили се зареждат от тези горива. Съответно фирмата дава възможност на служители те си, ако те желаят да зареждат горива от доставените. На практика дали ще отидеш до бензиностанцията или ще се възползваш от предложението на работодателят си няма никакво значение. Плащаш си като поп :mhihi: Особеното е това, че нафтата не е нито Екто, нито Алпин, нито В-пауър или каквото там се сетите, просто си е нафта, но никога не ми се е случвало да замръзне или да се желира.
Последна промяна stony1 на 13 Фев 2012, 18:40, променена общо 1 път
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от doktormik » 13 Фев 2012, 17:15

stony1 написа:Само да допълня нещо интересно. Имал съм възможност да зареждам гориво доставено за определена фирма. Принципа е следния. Фирмата сключва договор за доставка на горива и всички служебни автомобили се зареждат от тези горива. Съответно фирмата дава възможност на служители те си, ако те желаят да зареждат горива от доставените. На практика дали ще отодеш до бензиностанцията или ще се възползваш от предложението на работодателят си няма никакво значение. Плащаш си като поп :mhihi: Особеното е това, че нафтата не е нито Екто, нито Алпин, нито В-пауър iили каквото там се сетите, просто си е нафта, но никога не ми се е случвало да замръзне или да се желира.

явно "кръщаването" на горивата,или каквито и там магии да се правят,стават на самите бензиностанции ....аз знам на Петролските бензиностанции,че имат една добавка,която се продава уж и във фабрични разфасовки,обаче на бензиностанциите сипват от нея направо в резервоарите под колонките-1л.на 1тон гориво....хихихих,вече който е на смяна дали ще сипе,колко ще сипе и какво ще сипе...вярвам това чудо не е само при Петрол...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 13 Фев 2012, 20:49

stony1 написа:
" Както няма и такъв израз "Зимата ни изненада". Май проблема е в начина, по който си вършим работата, както си чистим магистралите и пътищата."

:mhihi: :mhihi:
пишем си тука ама забрайх да спомена че бачкам в бензиностанция в западноевропейска цивилизована държава с мн-добър стандарт на живот,закони и всичко,но не се занимавам с горивата а само гастро и др.,
,от април 2012 съм там и не съм виждал някой от персонала да сипва каквото и да било в горивата :kuku: идват различни цистерни и това е ,и въпреки че бензиностанцията се намира в полите на Алпите не съм чул на някой от колегите да им замръзне нафтата :nono: ,само аз съм на бензинец :mhihi: и никъв дерт сега съм си в БГ и като се върна март ще пораспитам за нафти добавки и други ,бензиностанциите са ДЪРЖАВНИ и са огромна верига на най възловите места не са на никой олигарх или добре облечен бизнесмен а са на дървавата на 100%,има и други марки няколко ОМВ и съм виждал 1 ШЕЛ те са си частни :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 14 Фев 2012, 11:22

bum_bum написа:Именно за това говоря. Кой е по-назад? Аз, дето съм купил оригинални и съм сменил веднъж или ти, дето ги купуваш 3 пъти и плащаш 3 пъти смяна?

Вземеш ли кола винаги си назад!Няма избивка,освен ако не ти вади пари! :lol:
На мен не ми вади,затва и понякога я лишавам от това което е най-добро за нея,но пък понякога си я лигавя с нови оригинални неща.Всеки сам си преценява!
За нафтата в българия-ако ще и Мел В самолет да пише си е пълен та..ак.На ОМВ ми замръзна алпин дизел тука в пловдив.Какво да говорим повече.Затова няма смисъл да спорим ква е нафтата-всичката е боклук,като всичко което се ванася в българия.
Като не запали,има и рейсове!Все едно сме се родили с колите да го е..а. :mhihi:

Предишна

Назад към E36