потенциометар за педала на газта на м51б25

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 325tds

потенциометар за педала на газта на м51б25

Мнение от niko_georgiev851 » 10 Фев 2012, 21:54

Колеги,искам да попитам дали някои знае,дали потенциометара на педала на газта подлежи на някакъв вид ремонт,защото,моя ми прави постоянно мизерии,като давам газ до 1100 и 1500 обр.като стигне тези обороти става така,че все едно и отнемам газта,апък е натиснат,и ми се получава едно придарпване,ако не се ремонтира,кажете каде,колко струва втора рака,или ако има някои от сф.да го взема,сащо ме интересува колко струва ръчката за автопилота от дизелак,благодаря на одзовалите се

старши ентусиаст
Аватар

Re: потенциометар за педала на газта на м51б25

Мнение от vladobate » 11 Фев 2012, 0:26

niko_georgiev851 написа:Колеги,искам да попитам дали някои знае,дали потенциометара на педала на газта подлежи на някакъв вид ремонт,защото,моя ми прави постоянно мизерии,като давам газ до 1100 и 1500 обр.като стигне тези обороти става така,че все едно и отнемам газта,апък е натиснат,и ми се получава едно придарпване,ако не се ремонтира,кажете каде,колко струва втора рака,или ако има някои от сф.да го взема,сащо ме интересува колко струва ръчката за автопилота от дизелак,благодаря на одзовалите се

Не се ремонтира ама може да се замери и да се прецени дали става или не. И как постави така сигурно диагнозата . Попрегледай все пак кабелите снопа дет излиза от него и зачисти буксата му със спрейче . Другото е ГНП .

Потребител
Аватар
Кара: BMW 325tds

Мнение от niko_georgiev851 » 12 Фев 2012, 2:09

колега,така мисля,защото гнп е обслужено и направено както трябва да е и само това остава като предполагаем виновник,но все пак щте се вслушам в савета ти,благодаря ти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 12 Фев 2012, 13:12

Акселератора ,излиза на диагностика ,като грешки без проблем.Без да го откачаш ,на контакт ,колата включена на диагностика.Там гледаш педала в проценти и преценяваш.Трудно повреждаща се част е ,и надали ще ти искат повече от 50 лв за 2-ра употреба.
Но сьм склонен да мисля като Владо,че проблема е в ТПС-а на помпата.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 12 Фев 2012, 22:09

Замери го има теми във форума!мери на буксата дали плавно се изменя съпротивлението му!Ако прекъсва някъде или се мени в големи граници е аут!

Назад към E36