Газ <-> Бензин

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Газ <-> Бензин

Мнение от |`oTuH » 25 Май 2006, 16:11

значи колеги
до скоро си мислих че губя бензин някак си
колата е 318ис м42 с оригинален газов инжекцион на БРЦ
автоматично си обръща газ-бензин

като я взех нямаше бензин и сложих за 20 лева около 11-12 литра
и след 2 седмици ми светна резерва при положение че имах макс 10-15 км на бензин... след това долях още около 20 литра. и след пак 2 седмици - цък пак резерва...
и така установих че карам на газ а бензина изчезва
и днеска кво се загледах стрелката изведнъж на чертата - 0
и превключвам на бензин
а тя върви колата
газ газ
ръчка мръчка
уш 0 бензин пък върви диването
към 20 км карах и пак.. върви... а уш няма

възможно ли е стрелката да ме ебава нещо :shock:
4 8 15 16 23 42

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 25 Май 2006, 17:17

Колега нали колата е с афтоматично прехвърляне на газ-бензин ,и според моите познания газовите инжекзиони се настройват на определена температура (от 30 до 80 градуса)на мотора да прехвърлят на бензин, като има опзия и замо на бензин да я караш ,но не и само на газ демек не може да запалиш ако нямаш бензин :!:
Така идеята ми е следната ако караш на къси пасове и колата ти е предимно студена :arrow: тя се движи през повечето време на бензин :!:
Надявам се да съм бил полезен :smoke:
Съвет иди на компетентен газаджия който има софт за настройка на газови инжекциони и го накарай да я настрои на възможно най ниската температура да мята на газ,все пак е лято и така есента ще отидеш пак да я вдигнат с 20 градуса и си готов ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Blato » 26 Май 2006, 0:19

Мисля, че за друго става дума... ако съм разбрал правилно, то и при мен се появява тоз проблем преди време.

Имам обикновено АГУ и на скоро тръгнах на дълъг път и нищо, че карам на газ викам чакай да напълня резервоара да има (бах маа му 100 кинта ) :roll: ....

Та на пълен резервоар - стрелката удря плътно в дясно и тръгвам - карам обаче на газ. Та какво забелязвам по едно време - бензина намалява.
Брех да му се невиди продължавам на татък пак гледам стрелката на 30л вече ма бая път си минах и си викам туй нещо на бензин ще да е карало.

Да ама и индикатора на газта намаля - вече отчаял се от скъпото пътуване реших да спра и да видя да не би да тече бензин от някое маркуче (нали все пак си циркулира бензина). Спирам - гледам няма теч. :help:

Вече доста поизнервен се качвам и псувайки паля колата - какво виждат очите ми - стрелката пак на крайно дясно. Реших да видя на следващата бензиностанция колко бензин (карайки на газ) съм изхарчил и викам на пича - дай до горе той слага пистолета и оп - изключва си веднага.

Та мисълта ми е, че най - вероятно нещо датчика се ебава - ама така и не разбрах какъв е проблема (нали бензина си беше там :D :mhihi: ). На тея датчици с поплавъци хич им нямам вяра вече.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 26 Май 2006, 9:14

Колега :arrow: Blato ,при тебе най-веро се зсъздава някъкъв вакум за да има чак такива отклонения но това не е нормално :!:

ентусиаст
Аватар

Мнение от |`oTuH » 26 Май 2006, 10:28

ами май-нещо като на блато е проблема
иначе мога да карам и само на газ
превключвача има три положения и светлинна индикация
газ
авто
бензин

червена светлина бензин
зелена газ....
4 8 15 16 23 42

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 26 Май 2006, 14:44

|`oTuH написа:ами май-нещо като на блато е проблема
....

Пробвай всеки ден сутрин преди да тръгнеш да отваряш капачката на резервоара само отваряш и после затваряш.
Ако се създава вакум ще разбереш ,а може да се окаже проблема и в това че като се движиш на газ компа нали отчита че се движиш ако е вързан и този датчик към компа може от това да оказва някакво влияние.
Последното са просто разъждения!

ентусиаст
Аватар

Мнение от |`oTuH » 26 Май 2006, 15:42

vld написа:
|`oTuH написа:ами май-нещо като на блато е проблема
....

Пробвай всеки ден сутрин преди да тръгнеш да отваряш капачката на резервоара само отваряш и после затваряш.
Ако се създава вакум ще разбереш ,а може да се окаже проблема и в това че като се движиш на газ компа нали отчита че се движиш ако е вързан и този датчик към компа може от това да оказва някакво влияние.
Последното са просто разъждения!

ще пробвам с резервоара, а и аз правя подобни на твойте разсъждения =) дано да е няква такава истината...
4 8 15 16 23 42

Потребител
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M5

Мнение от stanislaw40 » 31 Май 2006, 17:41

При моята кола има един предпазител ,беше някъде отпред по кабелите и когато тои изгори колата винаги е на бензин,незжисимо в какво положение е копчето.Провери може да е и това. :D

Назад към E36