Чип на 318ТДС - къде?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Чип на 318ТДС - къде?
Здравейте, колеги. След като приведох двигателя в прилично техническо състояние, реших да сложа и чип. Всеки от вас знае, че в сток състояние, 318тдс е тромав и муден двигател. Слагам чипа с цел просто да карам колата нормално (защото в момента върви колкото Москвич) а не за да я натискам постоянно и да се правя на състезател с 90 коня дизел. Искам да ми е по-отпушена в ниските и по-еластична като цяло. Да стане адекватна за каране, а не бърза.
Поради тази причина искам да задам и някои въпроси.
1) Къде е най-сигурно да сложа чипа? В нета прегледах оферти на Дигиталтунинг, които ми изглеждат надеждни
2) Освен за турбото, какви вредни последствия може да има чипэт (отново подчертавам че няма да настъпвам колата и да правя гонки, просто ще си я карам нормално, както досега и на не повече от 2500-3000 оборота
3) Когато се слага чипа, настройва ли се ГНП и въобще засяга ли се тя по някакъв начин? Предният път много трудно ми я настроиха и сега слава Богу е настроена отлично, без отклонение в градусите. Страх ме е да не се размести след чипа и филмът да започне наново
4) Как се отразява чипът на малкия ТДС по отношение на вървежа?
5) Полагат ли се специфични грижи след чипването?
Поради тази причина искам да задам и някои въпроси.
1) Къде е най-сигурно да сложа чипа? В нета прегледах оферти на Дигиталтунинг, които ми изглеждат надеждни
2) Освен за турбото, какви вредни последствия може да има чипэт (отново подчертавам че няма да настъпвам колата и да правя гонки, просто ще си я карам нормално, както досега и на не повече от 2500-3000 оборота
3) Когато се слага чипа, настройва ли се ГНП и въобще засяга ли се тя по някакъв начин? Предният път много трудно ми я настроиха и сега слава Богу е настроена отлично, без отклонение в градусите. Страх ме е да не се размести след чипа и филмът да започне наново
4) Как се отразява чипът на малкия ТДС по отношение на вървежа?
5) Полагат ли се специфични грижи след чипването?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Чип на 318ТДС - къде?
Е чак пък кат Москвич ама съвсем никак не бих се съгласил колега. Разлика във вървежа ще има ама колко осезаема освен всичко друго си е доста индивидуално според очакванията които имаш . Ако не бях чел преди да си купя тази кола подобни изказвания как било куцо магаре с четирите крака не бих си сложил чип и пак щях да съм доволен щото и аз кат теб викам няма да я гонкам , ама ще видиш че тия мисли са до време
. ГНП не се бара , споко. Турбината също и няма нищо освен че ще се развърта по-ранко поради увеличеното горивои съответно последствие повече изгорели газове. Също за турбината малко ще й дойде загряването поради наличието на повече като количество изгорели газове и би било добре да караш със хубава синтетика предвид още повече недоброто охлаждане на маслото ( заради топлообменника , мое мнение) . Идеята е да се дигне максималния буст на турбината за да доставя повече въздух при натискане повечко на малките предавки и по-сериозно гонене на по-високи скорости и така при което вече имаш доста по-голямо натоварване на турбото поради по-високи обороти при които ще работи . В зависимост от десния ти крака ( колко е палав
) , стила ти на каране може да ти се вдигне градския разход и то е нормално , който каже че чипа бутал разхода не е съвсем прав точно поради истината че е субективно зависим. Успех.

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Разликата е огромна..вярвай ми
ако искаш ми пиши на лично да ти кажа къде най близо можеш да ъпгрейтнеш дрегела 

- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Прегледах другите теми за чип, но никъде не открих мнения за ДИГИТАЛ ТУНИНГ. Някой чипвал ли е при тях? Изглеждат ми надеждни на пръв поглед
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
навремето га ме биеха парите съм чипвал при тях, нищо особено честно казано, всеки би направил същото което и те
Цифрите които дават на сайта си като стойности след чипа са осреднени и донякъде верни. В заключение един не лош избор

Цифрите които дават на сайта си като стойности след чипа са осреднени и донякъде верни. В заключение един не лош избор
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Обади се на Ицо- lowdriver от форума да ти даде един чип за ТДС-а за много по-малко пари, отколкото ще ти вземат ония кожодери и ще има да го споменаваш дълго време, докато си караш ТДС-а.
Преди това си виж номера на компа, че може да се окаже и запоен на платката
Преди това си виж номера на компа, че може да се окаже и запоен на платката

- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Аз съм с чип от Лъчо... вече 3 год.

- sebulba1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
- Мечтае да кара: МИГ–29
- Детайли за колата: И двете с чип...
На 4 коли съм слагал чип при digital tuning и съм много доволен.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Факт е че преди да се ъпгрейтне 318 си е голяма мърда
но след чипа направо откача,да не говорим за по бързата амортизация на всичко след него 

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Един не лош избор е и колегата Вильо от Русе.WRPerfomans ,има рег тук във форума,можеш спокоино да се обърнеш към него.Направил ми е над 20 чипа за тдс-ки,кьде 18-ки ,къде 25-ци.
Лошо няма и при дигитал тЮнинг,ама имам впечатления само от 1 техен чип,на 325 тдс.Колата след чипването много пропуши,че и вдигах налягането и намалях горивото зада влезе в час.
Иначе слагаи смело слабичък си е мотора ,бива да живне малко.
Лошо няма и при дигитал тЮнинг,ама имам впечатления само от 1 техен чип,на 325 тдс.Колата след чипването много пропуши,че и вдигах налягането и намалях горивото зада влезе в час.
Иначе слагаи смело слабичък си е мотора ,бива да живне малко.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
11 мнения
• Страница 1 от 1