Проблем с датчиците за гориво и външна температура или ...?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с датчиците за гориво и външна температура или ...?

Мнение от jmanov » 24 Май 2006, 23:10

Здравейте! Карам Е39 и до момента съм адски доволен от колата си, с която съм минал вече около 100 хил.километра без никакви сериозни проблеми. Преди няколко месеца отидох в Камор Ауто да си я проверя ей така от проблем с перфекционизма и от тогава започнаха страшни проблеми, като всеки път като им я закарам те ми я връщат с още една нова и обикновенно по-тежка неизправност! В рамките на няколко дни след последното ходене спряха да работят последователно показателя за нивото на горивото, който просто показва, че няма такова и показателя за външната температура, който показва от -40 до -3 градуса във вчерашните жеги. Второто се сещате,че значи и че нямам климатроник практически. И двата дефекта се случиха в движение през 3-4 дена разлика. Теорията на "специалистите" на Камор е че трябва да им дам едни нови 1200 лева за ново арматурно табло! Това така ли е или пак нещо ме стягат! Кажете ми къде има свестен сервиз за БМВ, че да си оправия колата вече! Моля ви! Имам и още един скъп проблем от тях,който ще засегна в друга тема. Става дума за АБС модула...

Потребител
Аватар

забравих да кажа,че...

Мнение от jmanov » 24 Май 2006, 23:13

...вече си купих чисто нов сензор за външната температура от тях, но нищо не се промени!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: забравих да кажа,че...

Мнение от VALIO_P » 25 Май 2006, 7:16

jmanov написа:...вече си купих чисто нов сензор за външната температура от тях, но нищо не се промени!

Проблема ти не е в датчика. Откачи си за малко единия полюс на акумулатора( направи справка кой точно е по-безопасно) подръж така малко и го закачи отново- нещата ще се оправят - имах същия проблем и си го реших сам по този начин. Успех

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 25 Май 2006, 7:54

това с акумулатора няма нужда да го прави, а може от менюто на борд. комп. да го стори. (виж темите в Е39).
Грешките ти в комп. трябва да се изтрият! После го закачи на тестер и виж какво идва като грешка! Не ми се вярва таблото ти да е дало изведнъж фира ... освен ако не е бърничкано нещо по него ;)
Климатроника няма нищо общо с външната темп. а с вътрешната, така че не се безпокой ....

п.п. Намали си аватара, докато модераторите не са се събудили :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от jmanov » 25 Май 2006, 22:21

А можете ли да ми кажете къде освен в Камор и ДаруКар мога да намеря такъв тестер. Много ми се иска да съм около компютъра, когато ми правят тестовете! Можете ли да ми препоръчате сервиз, в който хората МИСЛЯТ и не лъжат излишно!

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 25 Май 2006, 23:15

Сервиз "ЮВЕ" на Симеоновско шосе :roll: :lol:

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 26 Май 2006, 10:57

jmanov написа:А можете ли да ми кажете къде освен в Камор и ДаруКар мога да намеря такъв тестер. Много ми се иска да съм около компютъра, когато ми правят тестовете! Можете ли да ми препоръчате сервиз, в който хората МИСЛЯТ и не лъжат излишно!

имам работещ Carsoft 6.8 може да направим една сесия :type:

Назад към E39