В студа волана изщрака, тежка хидравлика

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

В студа волана изщрака, тежка хидравлика

Мнение от streetz » 31 Яну 2012, 9:33

Добро утро, колеги. Голям студ, майката си е*ало.
Стана проблем сутринта - качвам се, паля някак едва едва и отначало се чу яко виене за около 3-4 секунди. Викам си Нормално е при -20С да се мъчи. Поседях 2-3 минути на място и тръгнах. Дойде време да правя малко по-сериозен завой и като завъртях волана наляво се чу щракане вътре в него. Така на няколко завоя и в крайна сметка изчезна почти. Обаче сега не знам внушавам ли си или просто заради студа, ама волана на моменти е адски тежък .. няма въртене. А на моменти олеква нормално. Според мен нещо във волана се е счупило - на пластмаса ми щракаше, може би е замръзнало или пък заради тежката хидравлика да е видяло зор нещо вътре. Идеи ?
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Re: В студа волана изщрака, тежка хидравлика

Мнение от 00700 » 31 Яну 2012, 11:16

Като загря автомобила, пукането продължава ли?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
B48B20

Мнение от streetz » 31 Яну 2012, 11:41

Почти изчезна като загря ("загря" е доста относително - като стигнах на работа тъкмо беше застанала в идеалната среда, но термостата не беше отворил още). Но въпреки това волана се върти различно .. на моменти е лек, на моменти твърд.

EDIT : Одеве светна и лампата за еърбега .. чета в други теми, че лентов кабел имало отдолу, ама чудно как се е стигнало дотам, че да се потроши всичко. Баси студа ..
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 318i M43
Мечтае да кара: M4

Мнение от BMW318 i-KOKO » 31 Яну 2012, 20:10

Това си е нещо нормално за тези студове -20 гр е, и моя волан също е така в момента
по някой път трябва да подам газ за да вдигне налягане помпата за да се завърти по леко
то по принцип на Е36 хидравликата е малко по тежка в сравнение на Е34 така че не се притеснявай.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 31 Яну 2012, 22:19

При мен /316I/ сутринта се случи донякъде същият проблем! Колата беше цяла нощ на открито, при температура от - 22 градуса, и при паленето се чу някакво страшно "дерзане" от към хидравликата. В първият момент се стреснах, но оставих колата да поработи малко на място и след това тръгнах, нямаше никакви проблеми :driving:
Но честно казано и аз не знам от къде идва проблема :arrow: хидравличното масло дали замръзва :mhihi: :?:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 31 Яну 2012, 23:00

Колега счупил си едното ушо на спиралата. Това което я' законтря към кормилната колона- не питай от де знам :mhihi: След това е нямало какво да я' законтри и е почнала да си опъва кабелите и сега като ти е светнал бега вече и тях е скъсала. Предполагам, че като се затопли добре купето волана олеква? Свали кората отдолу под волана и ще видиш за какво говоря. А сега в тия студове спиралата просто е на камък и става точно това дето се е получило при тебе. На моята кола вече беше счупено, но кабелите се бяха оказали здрави и я хванах точно преди да ги скъса.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Много коли
Мечтае да кара: M4

Мнение от kiky_7 » 01 Фев 2012, 0:56

При мен е същото. Сега на това време като запаля колата и като тръгна все едно карам лада. Казаха ми да ходя да ми сменят хидравличната течност и щяло да се оправи?
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
B48B20

Мнение от streetz » 01 Фев 2012, 11:43

maxpower написа:Колега счупил си едното ушо на спиралата. Това което я' законтря към кормилната колона- не питай от де знам :mhihi: След това е нямало какво да я' законтри и е почнала да си опъва кабелите и сега като ти е светнал бега вече и тях е скъсала. Предполагам, че като се затопли добре купето волана олеква? Свали кората отдолу под волана и ще видиш за какво говоря. А сега в тия студове спиралата просто е на камък и става точно това дето се е получило при тебе. На моята кола вече беше счупено, но кабелите се бяха оказали здрави и я хванах точно преди да ги скъса.

Благодаря , колега :) Ще я сваля кората тия дни да видя за какво става дума, но никак не ми звучи добре както го описваш.

StanceWorks addicted
Аватар
Кара: със заключен:)

Мнение от niko11 » 01 Фев 2012, 23:42

Тоя студ ни изпокъса лентовите кабели.Проблема ми е едно към едно с този на колегата :shock:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 02 Фев 2012, 0:12

Като свалиш волана и го обърнеш с долната част към теб,ще видиш една цилиндрична мантракулка в която е навит на спирала лентовия кабел.Той трябва да не е прегънат никъде и най-добре се разбира дали е дал фира като се прозвънят с мултицет 4-те му пътечки,две от тях за да клаксона и две за бега.Ако е тотално прекъснат кабела не трябва да имаш каксон ,както и бег.По-старите волани лентовия им кабел е само с две пътечки за бега а клаксона е като на ладите с постоянно контактуваща шина.Напиши лентов кабел в търсачката и ще намериш тема в която добре е описано какво представлява и как се ремонтира.
Иначе много от нас с Е36( за другите не знам) имаме проблем с хидравликата суртин,но това вероятно е от промяна на качествата на маслото в системата.Преди да го сменя на моята хидравлика с МОТУЛ АТF Dextron III сутрин тя не бе толкова тежка ,но след смяната определено имам усещането,че почти нямам хидравлика в студените зимни сутрини,поне до момента в който загрее мотора.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от Nitrowalk » 02 Фев 2012, 0:26

И при мен е така от сутринта , даже си викам въобразявам си нещо.... то какво било :shock: изумен съм
При мен даже леко поскърцва ..... отвратително е , както каза колегата-все едно нещо руско шофирам :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 02 Фев 2012, 0:36

Абе колко е зима бе 3-4 месеца,някой даже не се къпят докато не дойде лятото а ние сега ще вземем и маслото в хидравликата да сменяме,само защото не сме го улучили за зимата. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 xi e61

Мнение от parabadabal » 02 Фев 2012, 1:07

Надявам се да не възразите, че използвам темата, но при моята кола волана се върти нормално, не е стегнат, но колата не беше карана от много време (1-2 месеца) и сега като въртя волана (дори и леко) се чува някакво скърцане сякаш иска да се смаже. Та въпросът ми е дали наистина трябва да пръсна малко WD-40 и къде точно да пръскам.
__________BMW__________
\<oOO)_(||||) (||||)_(OOo>/
\_o___\\_________//___o_/

младши ентусиаст
Аватар
B48B20

Мнение от streetz » 02 Фев 2012, 9:58

Аз клаксон все още имам, така че може и да не е прекъснат изцяло, или пък съм с 2-те писти и контактната шина. От оня ден не съм я карал, че да не се омаже допълнително положението, сега уикенда ще се позанимавам да сваля волана. А хидравликата наистина я няма в големите студове, но като позагрее се оправя .. аз мислех, че двата проблема са свързани, но явно не са :)

Потребител
Аватар

Мнение от arnny » 09 Фев 2012, 19:40

и при мене е така при - 20. Аз смених маслото, тъй като преди две години сменях рейката, втора ръка разбирасе, и в нея имаше останало някакво масло, наподобяващо на боза. За тожа бях принуден да го сменя, сега с чисто нова масло по малко старже на студеното, но пак се усеща слабо.

Следваща

Назад към E36