Проблем при запалване

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E90
Мечтае да кара: самолет

Проблем при запалване

Мнение от HHH » 25 Май 2006, 11:05

Привет на всички. Имам нужда от съвет. От време на време при завъртане на ключа, стартера на завърта. Дали да търся проблема в самия стартер или има и нещо друго, което се е прецакало. Не го прави всеки път, само от време на време и независимо дали е топла или студена. Колата е 318 '95.
The Ultimate Driving Machine

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 25 Май 2006, 11:08

стартера е според мен.Иска четки ,втулки ..такива неща....успех

Потребител
Аватар

Мнение от HHH » 25 Май 2006, 11:09

Някаква представа колко излиза като ремонт, че ще ми е първия и не знам още как вървят цените

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 25 Май 2006, 11:15

Незнам как е в София,но в "дълбоката провинция"за сваляне.качване и ремонт е 15 лв.За 2 бр втукли по 2 лева и четки ...около 15-20лв това е:)))

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Re: Проблем при запалване

Мнение от ivantchoG » 25 Май 2006, 11:36

HHH написа:Привет на всички. Имам нужда от съвет. От време на време при завъртане на ключа, стартера на завърта. Дали да търся проблема в самия стартер или има и нещо друго, което се е прецакало. Не го прави всеки път, само от време на време и независимо дали е топла или студена. Колата е 318 '95.
Ако "на стартер" се чува "щрак" от стартера (шалтера изхвърля бендикса), а стартера не върти - ремонт на шалтер и/или стартер. Ако не се чува "щрак" и лампите не мигват - контакта в контактния ключ е за ремонт или по веригата контактен ключ - шалтер има лоша връзка. Когато не иска да завърти пробвай това: не връщай ключа "на контакт", а както е "на стартер" опитай да го раздвижиш напред-назад, нагоре-надолу. Ако при тая проба щракне - клемата на контактния ключ е за ремонт.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нахилен
Мечтае да кара: Е30 кабрио

Мнение от Maverik » 25 Май 2006, 12:32

Когато ти направи отново номер стартера с едно кабелче дай ток директно от "+" на стартера и виж дали ще завърти ако завърти значи клемата на стартера не дава хубав контакт.Ако не търси причина в изброените от колегите по-горе вероятности

Потребител
Аватар

Мнение от HHH » 25 Май 2006, 21:44

мерси за бързите отговори ще пробвам 10х

Назад към E36