КО ПАК СТАНА ВЕ
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
75 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Значи скоро ще спре завинаги
Това в кръга на шегата.... трябва да откриеш къде е проблема щото някъде ще те остави

Това в кръга на шегата.... трябва да откриеш къде е проблема щото някъде ще те остави

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
аз го имах същия проблем само че на друга марка автомобил
Значи първо мислихме да не е свършваща бобина - не беше, 3 дена правише мизерий. палеше си когато искаше и си гаснеше когато и е кеф. оказа се буксата на комутатора - 2 от кабелите се бяха врязали един в друг и явно е ставало някво късо. разгледай хубаво тази букса и кабелите. За 10 кинта ми разглобиха старата букса и ми пренаредиха нови кабели - сега колата е чук.

Значи първо мислихме да не е свършваща бобина - не беше, 3 дена правише мизерий. палеше си когато искаше и си гаснеше когато и е кеф. оказа се буксата на комутатора - 2 от кабелите се бяха врязали един в друг и явно е ставало някво късо. разгледай хубаво тази букса и кабелите. За 10 кинта ми разглобиха старата букса и ми пренаредиха нови кабели - сега колата е чук.

- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Значи всички букси са ОК!
Покарах я още малко след като се оправи и нямаше проблеми, ама знае ли човек кога пак ще спре.
И аз в това най-много се съмнявам, но:
Докато нещеше да пали пробвах да извадя кабел от произволна свещ и вкарах една друга свещ на него и като въртя на стартер си имаше (видимо) хубава искра. Ясно, че не е перфектната проба ама с тва разполагах в момента. Щом има искра, тва не изключва ли окмутатора?
Покарах я още малко след като се оправи и нямаше проблеми, ама знае ли човек кога пак ще спре.
сони написа:Докато четях темата и мислех да питам, с къв инжекцион е, ама по-надолу разбрах, че е с Л-джетроник, та по въпроса, смени комутатора и мисля, че всичко ще се оправи
И аз в това най-много се съмнявам, но:
Докато нещеше да пали пробвах да извадя кабел от произволна свещ и вкарах една друга свещ на него и като въртя на стартер си имаше (видимо) хубава искра. Ясно, че не е перфектната проба ама с тва разполагах в момента. Щом има искра, тва не изключва ли окмутатора?
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
За да пробваш комутатора и бобината извади централния кабел от делкото и го доближи на 1-1,5 сантиметра от масата.Завърти на стартер и ако има искра при това разстояние значи бобината и комутатора са наред.Не съм наясно с Джетроника но си мисля че без искра не би трябвало да впръсква бензин,но ако впръсква без искра не би ли трябвало да се намокрят свещите от неизгорелия бензин в цилиндъра?
Защо не го свалиш този Джетроник и да го дадеш на някой да презапои всички спойки.
Ако монтираш Мегаскуирта на мястото на Джетроника с лаптопа най-лесно ще разбереш какво липсва-ако е искрата на лаптопа ще показва 0(нула) оборота.
Защо не го свалиш този Джетроник и да го дадеш на някой да презапои всички спойки.
Ако монтираш Мегаскуирта на мястото на Джетроника с лаптопа най-лесно ще разбереш какво липсва-ако е искрата на лаптопа ще показва 0(нула) оборота.
- b2
- старши ентусиаст
-
valentino написа:За да пробваш комутатора и бобината извади централния кабел от делкото и го доближи на 1-1,5 сантиметра от масата.Завърти на стартер и ако има искра при това разстояние значи бобината и комутатора са наред.Не съм наясно с Джетроника но си мисля че без искра не би трябвало да впръсква бензин,но ако впръсква без искра не би ли трябвало да се намокрят свещите от неизгорелия бензин в цилиндъра?
1вото дето го каза с централния кабел от делкото доближихме го точно така и даваше си "хубава" искра. Незнам кво значи хубава - на цвят ли се гледа на големина ли на кво ли, така ми каза майстора ми

Свещите си бяха сухи.
МС-а го закачих към пин1 на ЕКУ-то (спеед сигнал, но не ми хвана добре оборотите, всмисъл играят +-1000оборота), а да го закача на минуса на бобината директно ме е страх да не го изгоря нещо, ама ще пробвам де

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Искрата трябва да е достатъчно "дебела", синя и ярка. Каква не трябва да е, можеш да видиш на по-голямо разстояние - става по-тънка, по-бледа не минава на всеки такт.b2 написа:...Незнам кво значи хубава - на цвят ли се гледа на големина ли на кво ли, така ми каза майстора ми ...
Свещите си бяха сухи.
МС-а го закачих към пин1 на ЕКУ-то (спеед сигнал, но не ми хвана добре оборотите, всмисъл играят +-1000оборота), а да го закача на минуса на бобината директно ме е страх да не го изгоря нещо, ама ще пробвам де. Но тая проба беше преди да се преебе колата, т.е. работеше си палеше и вървеше.
Сухи свещи - няма гориво. А маторя иска въздух, ток и бенз, ама навреме и достатъчно. Това, че диодите светкат, не значи, че инжекторите отварят - може напрежението да не е било достатъчно (лоша връзка). Ако инжекторите отварят, това не значи, че пръскат гориво - може налягането да е ниско, или изобщо да няма налягане (нередовен регулатор на налягането или проблем с помпата или управлението на помпата).
Ако МС-а е с високоомен вход и напрежение до 12-15V не е проблем да го вържеш на бобината. Там сигнала е +12/-12V.
И още - нищо не се оправя само ...
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

- valentino
- младши ентусиаст
-
При токова разстояние(1-1,5см) искрата ще е тънка и синя,но трябва да е редовна(да не пропуска някой цилиндър).
За Мегаскуирта мисля че се връзва точно на минуса на бобината-там има 400 волта максимум,но той има оптрон на този вход да пази процесора.
За Мегаскуирта мисля че се връзва точно на минуса на бобината-там има 400 волта максимум,но той има оптрон на този вход да пази процесора.
- b2
- старши ентусиаст
-
ivantchoG написа:Ако МС-а е с високоомен вход и напрежение до 12-15V не е проблем да го вържеш на бобината. Там сигнала е +12/-12V.

valentino написа:За Мегаскуирта мисля че се връзва точно на минуса на бобината-там има 400 волта максимум,но той има оптрон на този вход да пази процесора.
именно

Да бе и на мен така ми каза момчето дето ми прави МС-а. Какво означава това. Че ако прееба нещо този оптрон ще изгори ама поне ще запази процесора, или даже и оптрона няма да изгори?

- b2
- старши ентусиаст
-
valentino написа:При токова разстояние(1-1,5см) искрата ще е тънка и синя,но трябва да е редовна(да не пропуска някой цилиндър).
valentino я кажи, че се зароди разговор по темата - говорим за нисковолтовата страна на бобината - там какво е напрежението - твърдо +/- 12волта или както каза ти стига до 400волта и ако можеш да обясниш накратко защо.
благодаря ти много предварително
- valentino
- младши ентусиаст
-
Ако искаш подробни обяснения най-добре е да ме търсиш през "Скайп"-а но е много трудно да ме намериш,защото рядко седя пред компютъра.
Когато колата не работи и е на контакт действително на минусовия край на бобината можеш да мериш 12 волта.Обаче когато работи двигателя и комутатора "щрака"-при запушването на транзистора в комутатора се получава импулс(точно това е моментът на възникване на искрата) тогава напрежението достига 300-400 волта в зависимост от конкретната бобина.На моят Мотроник с осцилоскопа и при работа на празен ход измерих около 360 волта.
Не се притеснявай оптрона в Мегаскуирта издържа около 5000 волта минимум между входа и изхода си.
Когато колата не работи и е на контакт действително на минусовия край на бобината можеш да мериш 12 волта.Обаче когато работи двигателя и комутатора "щрака"-при запушването на транзистора в комутатора се получава импулс(точно това е моментът на възникване на искрата) тогава напрежението достига 300-400 волта в зависимост от конкретната бобина.На моят Мотроник с осцилоскопа и при работа на празен ход измерих около 360 волта.
Не се притеснявай оптрона в Мегаскуирта издържа около 5000 волта минимум между входа и изхода си.
- b2
- старши ентусиаст
-
Няма нужда, да ти губя времето. Перфектно е обяснението ти - върши ми работа!
ivantchoG, ей това имах предвид
М/у другото ти докъде стига с твоя мегаскуирт? Подкара ли колата?

ivantchoG, ей това имах предвид

М/у другото ти докъде стига с твоя мегаскуирт? Подкара ли колата?

- valentino
- младши ентусиаст
-
На моят Мегаскуирт от много и най-различни проби му изгорих процесора,но съм поръчал два нови и ще дойдат до края на месеца-тогава ще пробвам пак.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ако ви се обяснява може ли да напишете какво правите като цяло с този мегаскуит или по скоро аз си го обяснявам така изрязвате механичния инжекцион и го правите с електронно управление,демек този мега скуит върши тази работа?
Просветлете ме малко
какво ще се постигне с него
Просветлете ме малко

какво ще се постигне с него

75 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5