Е39 ключ не иска да се програмира МОЛЯ ВИ ПОМАГАЙТЕ

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Re: Е39 ключ не иска да се програмира МОЛЯ ВИ ПОМАГАЙТЕ

Мнение от mishoval » 08 Фев 2012, 15:53

Налага се посъживя темата с моя проблем! :paranoid: Тези дни ми се наложи да използвам резервния ми ключ /ромбоидния, с дистанционно/. Останах неприятно изненадан, че не сработи дистанционното, иначе ключа си отключва и си пали. Покарах няколко дни с идеята, че ще се оправи, но не би...! Отново се върнах към стария ключ - работи си перфектно с дистанционното.
Та въпроса ми - обучение ли е необходимо на резервния, и има ли опасност да отхвърли другия ключ /срещнах го някъде във форума/
Или трябва да се стягам за рязане на ключа и смяна на батерията - намерих доста по това, но не ми се вижда правилно. :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 08 Фев 2012, 18:18

mishoval написа:Налага се посъживя темата с моя проблем! :paranoid: Тези дни ми се наложи да използвам резервния ми ключ /ромбоидния, с дистанционно/. Останах неприятно изненадан, че не сработи дистанционното, иначе ключа си отключва и си пали. Покарах няколко дни с идеята, че ще се оправи, но не би...! Отново се върнах към стария ключ - работи си перфектно с дистанционното.
Та въпроса ми - обучение ли е необходимо на резервния, и има ли опасност да отхвърли другия ключ /срещнах го някъде във форума/
Или трябва да се стягам за рязане на ключа и смяна на батерията - намерих доста по това, но не ми се вижда правилно. :dunno:

покарай с втория ключ да се позареди малко ;)
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e30 //M42 power е39 525 tds Touring

Мнение от SammY » 08 Фев 2012, 20:07

И аз имах тоя ключарски проблем ... Преди 2 дена дистанционното на ключа отказа ... Батерията умря и я смених , но след това греда колата пак не се заключваше :mhihi: Един диагностик за 1 минута ми го оправи и ми взе 10 лв , ако бях се разровил из форума нямаше да се лутам и 3 дена колата да ми стой отключена :mhihi: ( не се заключваше и с ключа :shock: )

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mishoval » 08 Фев 2012, 23:29

SammY написа:И аз имах тоя ключарски проблем ... Преди 2 дена дистанционното на ключа отказа ... Батерията умря и я смених , но след това греда колата пак не се заключваше :mhihi: Един диагностик за 1 минута ми го оправи и ми взе 10 лв , ако бях се разровил из форума нямаше да се лутам и 3 дена колата да ми стой отключена :mhihi: ( не се заключваше и с ключа :shock: )

Как смени батерията? Рязал си ключа?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mishoval » 08 Фев 2012, 23:31

Convertible написа:
mishoval написа:Налага се посъживя темата с моя проблем! :paranoid: Тези дни ми се наложи да използвам резервния ми ключ /ромбоидния, с дистанционно/. Останах неприятно изненадан, че не сработи дистанционното, иначе ключа си отключва и си пали. Покарах няколко дни с идеята, че ще се оправи, но не би...! Отново се върнах към стария ключ - работи си перфектно с дистанционното.

покарай с втория ключ да се позареди малко ;)

И аз на това се надявах, ама 4 дни карам с този ключ, и не се зареди!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e30 //M42 power е39 525 tds Touring

Мнение от SammY » 10 Фев 2012, 17:44

Не несъм рязал ключа :shock: Защо да го режа ? Отворих си капачето и под него е батерията , сменя се за 10 секунди максимум :D И аз си мислих че не им се сменя батерията ,ама като го отворих друго видях ... 3 лв за батерия и пак съм в играта :P

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mishoval » 10 Фев 2012, 18:31

SammY написа:Не несъм рязал ключа :shock: Защо да го режа ? Отворих си капачето и под него е батерията , сменя се за 10 секунди максимум :D И аз си мислих че не им се сменя батерията ,ама като го отворих друго видях ... 3 лв за батерия и пак съм в играта :P

Колега, говорим за различни неща - моя е от новия, ромбовиден,който не се отваря! :dunno: В сайта има цяла тема с картинки как се реже, но не ми се правят експерименти.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 17 Фев 2012, 10:14

Гледам голяма дилема с тези ключове...

Да изредя възможните проблеми.

1. Инициализация на ключа (едва ли има някой, който не знае как става)
2. прекъсната антена - в темата е споменато къде се намира.
3. изгорял бушон - пак е упоменато.
4. паднала батерия - това само и единствено при по-старите ключове - тези с диодчето! - смяна.
5. Възможно е колюча да е "забравен" от колата - диагностиците ще ме разберат - при влизане в кей мемори - казва, че няма засечен валиден ключ, който да е използван в колата - програмира се един от двата възможни ключа - пробвано - когато всичко по-нагоре не помага - 99% там е проблема.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mishoval » 17 Фев 2012, 10:53

Dimitroff написа:Гледам голяма дилема с тези ключове...

Да изредя възможните проблеми.

1. Инициализация на ключа (едва ли има някой, който не знае как става)
2. прекъсната антена - в темата е споменато къде се намира.
3. изгорял бушон - пак е упоменато.
4. паднала батерия - това само и единствено при по-старите ключове - тези с диодчето! - смяна.
5. Възможно е колюча да е "забравен" от колата - диагностиците ще ме разберат - при влизане в кей мемори - казва, че няма засечен валиден ключ, който да е използван в колата - програмира се един от двата възможни ключа - пробвано - когато всичко по-нагоре не помага - 99% там е проблема.

Благодаря за изчерпателния отговор! :yes: Като гледам, при мен се заформя казуса от точка 5. Проблема е, че първия си ми работи, а отказа резервния /дистанционното му/. Страхувам се да не би като препрограмирам резервния, да "забрави" оригиналния, т.е. да се върна в начална позиция с един работещ дистанционно ключ.
А до преди 3 месеца работеха и двата.... :cry:

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 17 Фев 2012, 19:18

Aко е ромбойдния ключ - няма да забрави нито един от двата ако инициализираш в интервал от 20 секунци - по 10секунди на ключ.
Забавиш ли се - учиш единия - отхвърляш другия - няма нищо страшно - просто започваш инициализацията и на двата отначало :yes: - това разбира се ако ключа не е "забравен" :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mishoval » 17 Фев 2012, 23:48

Dimitroff написа:Aко е ромбойдния ключ - няма да забрави нито един от двата ако инициализираш в интервал от 20 секунци - по 10секунди на ключ.
Забавиш ли се - учиш единия - отхвърляш другия - няма нищо страшно - просто започваш инициализацията и на двата отначало :yes: - това разбира се ако ключа не е "забравен" :yes:

Благодаря, тези дни ще пробвам да обуча и резервния ключ! Със здраве! :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330i

Мнение от ico83 » 18 Фев 2012, 12:15

И аз да се включа,при мен не бачка копчето за заключване но копчето на ключа си работи защото, като е заключена и го натиса светват лампите вътре. Работи само на отключване,заключва се с ключа в ключалката

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Мнение от Jeff Beck » 18 Фев 2012, 15:47

ico83 написа:И аз да се включа,при мен не бачка копчето за заключване но копчето на ключа си работи защото, като е заключена и го натиса светват лампите вътре. Работи само на отключване,заключва се с ключа в ключалката

Колеги и при мен е абсолютно същото. Отключва колата и багажника от ключа, но не се заключва. Като го натисна когато е заключена колата, плафоните светват. Смених батерията преди време и се оправи, но само за 1-2 дена и после старата история :)

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 18 Фев 2012, 19:17

Ако е стария ключ (не ромбоидния) - отваряй и виж защо не бачка бутона...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330i

Мнение от ico83 » 18 Фев 2012, 19:49

Dimitroff написа:Ако е стария ключ (не ромбоидния) - отваряй и виж защо не бачка бутона...
ще се отваря

ПредишнаСледваща

Назад към E39