Проблем помагайте...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: BMW 318 i

Проблем помагайте...

Мнение от undon3 » 08 Фев 2012, 19:01

Здравейте колеги.Така проблема е следния днес вкарах в гаража баварката 318и 92г. за да отремонтирам вентилатора на парното всичко беше нормално.След като оправих всичко я запалих за да я извадя от гаража и колата работеше като трактор с прекасвания и без мощност,паркирах аз и я огасих.След като дойде време да си ходя от работа влизам паля обаче.. не едвам пали вдига до 300 400 оборота и гасней.Забелязах че като дам на контакт стрелката за температурата не помрадва а по принцип застава в средно положение.Подавам пак контакт и не чувам помпата да подава гориво.Според вас възможно ли е да съм изгорил бушона за помпата по няква случайност или да съм напрваил няква друга беля.Повтарям колата беше изрядна..дайте мнения

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Re: Проблем помагайте...

Мнение от Biogame » 08 Фев 2012, 19:55

Ами откачи ли си клемата на акумулатора когато си отремонтираше вентилатора??
То не е трудно да погледнеш при бушоните да не е изгорял бушона,на мен ми е изгарял но по друга причина.
Да не си закачил нещо,някой датчик,кабел огледай хубаво.
:driving: :dunno: :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 09 Фев 2012, 12:14

Припомни си какво точно си правил, щом казваш, че преди е работила както трябва, а сега не ... . Виж проблема да не е някъде в теб при зглобяването. Успех!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 09 Фев 2012, 14:48

Погледни си добре мъркучите след дебитомера.Да не си извадил някой по погрешка после бушоните.Най вероятно си откачил някой важен маркуч огледай всичките както и буксите да не се е откачила някоя.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от undon3 » 09 Фев 2012, 19:46

Блъскам си главата какво може да бъде.Днес останових ,че до бушон 18 няма ток ,до помпата на сто процента има напрежение и няма прекаснат кабел.Вързах помпата по друг начин дадох на контакт и помпата си трагна ,колата запали но работи на много ниски обороти при подаване на гас гасне.Друго важно което забелязах е ,че като дам на контакт стрелката за температурата по принцип се изправя в средата но сега само лекичко помрадна няколко пъти и си стои в начално положение.Проблема е някъде в инсталацията,но не мога да установя от къде.Възможно ли е да сум направил нещо като съм вадил жапката някои кабел или реленце?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 10 Фев 2012, 1:18

По скоро се е разбутало нещо по таблото с бушоните провери всички релета дали са си на мястото да не е излязло някое и да не дава хубав контакт.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от undon3 » 10 Фев 2012, 21:18

Проблема е решен колеги,извадихме бензиновата помпа продухахме системата с компресора и всичко си дойде на място.Оказа се че има лед в горивния филтър и от конденза в гърнето ,получава се тапа и колата не може да се изфорсира.Но днес като поработи малко на ниски обороти грамна през ауспуха и се оправи.Сами виждате какви горива караме и какви боклуци.Поздрави от сливен:)

Назад към E36