Колко струва втора ръка навигация за е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Колко струва втора ръка навигация за е60
Става въпрос за целия комплект -джойстик ,големия екран,двд + монтаж
Re: Колко струва втора ръка навигация за е60
здравей колега!в ИСПАНИЯ комплекта с връзването излиза някаде към 600 евро.в България не съм запознат,но можеш горе долу да си направиш някъква сметка.
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
И тук е толкова.
Аз съм намерил за 700 лв комплекта с монтаж .Значи или е крадена или има проблем
Ivel написа:Аз съм намерил за 700 лв комплекта с монтаж .Значи или е крадена или има проблем
и как стигна до тоя извод?
и второ, защо си търсиш такъв комплект? какво му е на твоя?
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Макар и рядко, но са факт и такива модели, които са оборудвани само с CID(централен ифнормационен дисплей), без навигация. Колега Ivel преди да вземеш такава каквато си си харесал навигация, си намери човек, който да ти я кодира.
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
toni написа:Макар и рядко, но са факт и такива модели, които са оборудвани само с CID(централен ифнормационен дисплей), без навигация. Колега Ivel преди да вземеш такава каквато си си харесал навигация, си намери човек, който да ти я кодира.
-хич не са редки колега, дори напротив - Е60 така си излизат от завода, с бизнес цд и малкия екран, двд навигацията е била само с поръчка тогава (за 700лв комплект 16/9 е подарък, ако е комплект ..което ме съмнява)
-и без кодиране ще тръгне двд навито, кодирането е задължително при последните е60 с хард диск
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- toni
- младши ентусиаст
-
Не е така. Не е пълен Плъг енд плей. На тези коли се убедих, че почти нищо не е плъг енд плей и задължително трябва кодиране, за да си дойде всичко на мястот. И двете навигации CCC и CIC като се сложат и тръгват, но нямат пълна функционалност. При CIC е по сложно, докато при ССС e по-лесно. При първаначално включване на ССС може да има проблеми със свука, за навигацията не съм сигурен да ли ще тръгне, защото трябва да и се зададе $609 в CAS и LMA, за да разбере тази кола, че има вече навигация.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
tngeorgiev написа:toni написа:Макар и рядко, но са факт и такива модели, които са оборудвани само с CID(централен ифнормационен дисплей), без навигация. Колега Ivel преди да вземеш такава каквато си си харесал навигация, си намери човек, който да ти я кодира.
-хич не са редки колега, дори напротив - Е60 така си излизат от завода, с бизнес цд и малкия екран, двд навигацията е била само с поръчка тогава (за 700лв комплект 16/9 е подарък, ако е комплект ..което ме съмнява)
-и без кодиране ще тръгне двд навито, кодирането е задължително при последните е60 с хард диск
Не си разбрал какво казва Тони. Наистина са редки са колите без навигация изобщо. Имат екран с функции на колата (CID), но вътре няма навигация.
Това за което говориш ти е "Бизнес Навигацията" с малък екран (същия като CID) и стрелки (без карта). Това е масовия случай (на българския пазар поне). Следващото ниво е "Профешънъл Навигацията", или което ти го наричаш "двд".
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
toni написа:Не е така. Не е пълен Плъг енд плей. На тези коли се убедих, че почти нищо не е плъг енд плей и задължително трябва кодиране, за да си дойде всичко на мястот. И двете навигации CCC и CIC като се сложат и тръгват, но нямат пълна функционалност. При CIC е по сложно, докато при ССС e по-лесно. При първаначално включване на ССС може да има проблеми със свука, за навигацията не съм сигурен да ли ще тръгне, защото трябва да и се зададе $609 в CAS и LMA, за да разбере тази кола, че има вече навигация.
Кой каза че е трудно кодирането за CIC,а и кое му е трудно?Ако си разбираш с NCS expert няма никакв проблеми.

- toni
- младши ентусиаст
-
Ако си разбираш с NCS expert няма никакв проблеми, така е, но при CIC стигаш до там, че нямаш навигация и гласови команди. От там флашване на модула, за да промениш стария VIN с твоя на колата. От там нататък може да се пробва да се отиде при официялния вносител, за да питаш могат ли да генерират нов код според твоя ВИН, ако са наясно за какво им говориш, но официално БМВ не дават кодове на коли произведени преди 9.09г. И този код не е безплатен и то не е евтин. Остава да се пробва с емулатор на FSC кода, който ти активира навигацията. Тези емулатори вече ги продават, но са към 400$. Ето това е усложняващото нещо като цяло.
Евалата колега,в час си със нещата,поздрави,явно четеш и правилните форуми от родан на http://www.ecubb.******.org 

- LArgo50
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: конджул...
- Мечтае да кара: G-POWER M5 HURRICANE RR
Имах Professional, до преди няколко дни. Навигацията и големия дисплей ги дадох за 1000лв комплект.....дали не се минах 

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2