Прахово боядисване на джанти ???
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- pepi_tu
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 Coupe
- Мечтае да кара: E60 M5
Re: Прахово боядисване на джанти ???
Колеги извинявам се предварително, че преди време пуснах темата а после така и така не отговорих какво е станало в крайна сметка. Сега ще напиша туй онуй и аз за боядисването вече след като имам наблюдения
Значи тогава не се сдържах и си занесах джантите на прахово.. Преди това ги занесах на пясъкоструйката за 20 лева 4 тях ми ги оправи един пич но май беше с едрия пясъ, защото бяха станали бая релефни... сега съжалявам, че не ги снимах след пясъкоструйката.... След това отидох в един по известен цех за дограми в гр.Шумен попитах ги казаха няма проблем.Условието беше такова 30 лева бяло за 4 те джанти ако искам и лак допълнително после още 30 за 4 те.. но ми направиха промоция 45 лева за всичко
Оставих си джантите... те са ги правили кот са ги правили там само знам. че май 2 пъти са минавали на фурна..., 1 път бяло и фурна.. след това лак и пак фурна
Като ги взех джантите бяха неописуемо красиви.... все едно току що ми ги бяха пратили от ББС директно за мене
Сега след като ги карам вече 2 ра година така мога да споделя някой проблеми, който са много незначителни
1 вия е, че като се зацапат и много грозно пожълтяват като на стара баба непраните гащи и 2 рия е,че маааалко по трудничко се чистят... иска търкане с парцла на мивката ( това май се дължи на лак а който седи много странно върхо джантата някъв прекълено е дебел ли незнам но успява да се набият в него пепелта и затова така трудно се чистят ) Инъче като коравина карах ги на писта карах ги на планинско... ядаха ниви тревии... едната май изяде и някав камък на едната писта,дупки по улиците и още кво ли не в наща красива държава ама нищо им няма
Така че това е за мойте джанти..... ПП.Имам още 6 7 чифта джанти който също мисля на прахово да занеса
С една дума доволен съм 

Сега след като ги карам вече 2 ра година така мога да споделя някой проблеми, който са много незначителни

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Прахово боядисване на джанти ???
Колега от снимката личи че се е получил така нареченият /портокалов ефет/или с две думи много боя е сложена.Количеството на боята се измерва в микрони и е много важно.Боята бива интериорна и екстериорна,при наличието на лак това не е от значение но ако няма такъв атмосферните условия ще я накарат да изсветлее или пожълтее.Аз също боядисвам предимно профили за дограма, даже правя и сублимация/ефект дърво/и смея да твърдя че цех които е пригоден за профили трябва да прави само тях.Може да се боядисва всичко което влиза в кабината и пещта но това се прави когато няма работа,като сега.В противен случай цеха е на загуба и процедурата за боядисване се претупва.Джантите трябва да се бластират с прах от въглища,черупки от разни ядки/смляни/или стъклен пясък за да станат хубави и гладки.Ако някой иска по изкривен цвят може да накара собственика на цеха да му го поръча,не е проблем,не се навивайте на обикновенни цветове,мога да препоръчам Паладиум който е сив металик, и Хром които всички знаят какъв цвят е.Искайте каталог със специалните бои, а не онова тесте което ви предлагат.
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Сервизно обслужване на БМВ