автоматични или ръчни скоростни кутиѝ бмв...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
автоматични или ръчни скоростни кутиѝ бмв...
колеги здравеѝте
...много ви моля кажете ми какво да правя...купих си бмв 316ѝ е36...95г...и е с автоматични скорости...като цяло съм доволен...защото ми е по лесно удобно за каране.Нооо: от друга страна много ме е страх да го карам...защото приятелите ми ми казват че скоростите или деферинцияла ако се счупат съм до там...тоест много са скъпи.въпросът ми към вас наѝстина ли е толкова скъпо,помогнете ми,възможно ли е да се счупи автоматична скоростна кутия...аз съм и сменил маслото скоро,,и си я карам на (д) директна..някои разбира ли от автоматични скорости.даите ми информация много ви моля оплашен съм да я карам,,,частите стрували много..пара.колко е пробегът на дефиринцияла на едно такова бмв..тои ми вие..доста.
благодаря ви предварително.някои да каже какви са тези 1,2,3, имам ги на скоростната кутия.това зимни режими ли еее,или се води полу автоматик. 

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Re: автоматични или ръчни скоростни кутиѝ бмв...
Колега недей се излага. Няма какво да и се плашиш, сипваш и караш. Дифовете бол, цени народни. Може да не е точно същото число, но тези които са от ръчните скорости са с близки числа, масови са и са евтини.
Автоматичните кутии са молко кът, но като се строши сваляш и си я правиш ръчка и продължаваш. Ръчни скорости под дърво и камък. Няма какво да му се филмираш. Като се строши ще я мислиш.Варианти много.
Давай газ и не и се плаши. Иначе нека позная какво карат приятелите, сигурно нещо от групата ВАГ?
Автоматичните кутии са молко кът, но като се строши сваляш и си я правиш ръчка и продължаваш. Ръчни скорости под дърво и камък. Няма какво да му се филмираш. Като се строши ще я мислиш.Варианти много.
Давай газ и не и се плаши. Иначе нека позная какво карат приятелите, сигурно нещо от групата ВАГ?
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
караи смело автомат втора ръка 1000 лв,диф 200 лв това са горе долу цени 

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
напълно съм съгласен сколегата преди мен
само да допълня като цифри скорости(ръчни) около 100тина левчета,дифове отворени колкото искаш пак там като цена ...ако тва е скъпо
за ВАГ не съм много съгласен за справка на брат ми колата голф4 1,4 16в
75кончета
кабели некви италиянски 160-170 кинта
и ги купи щото оригиналните бяха към 350 -400
,същата марка е36 70 кинта(не съм си ги купувал ама питах за справка
)
шарнири 50-60 за голфа,за е36 25 усилени
(и кат ги сменях на колата си бяха оригиналните
,щом са изкарали 16 години в италия не е малко нали
смяна на гарнитура на главата+проба и шлайф,на капака+гумички на клапаните голфа 300кинта
,бмв-то 190 цените са при един и същ човек труд+части
колата на брата е 1998,мойта е 1996 със същите екстри

само да допълня като цифри скорости(ръчни) около 100тина левчета,дифове отворени колкото искаш пак там като цена ...ако тва е скъпо

за ВАГ не съм много съгласен за справка на брат ми колата голф4 1,4 16в

кабели некви италиянски 160-170 кинта

шарнири 50-60 за голфа,за е36 25 усилени

смяна на гарнитура на главата+проба и шлайф,на капака+гумички на клапаните голфа 300кинта

колата на брата е 1998,мойта е 1996 със същите екстри
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
D- както каза е директна
1,2 и 3 като сложиш на едно от двете числа означава че колата не включва по-голяма скорост от тази която си избрал,примерно слагаш на 2 и тя сменя само до 2-ра.Удобно е при слизане по някое надолнище че все пак спъва и не е нужно да натискаш толкова много спирачките
1,2 и 3 като сложиш на едно от двете числа означава че колата не включва по-голяма скорост от тази която си избрал,примерно слагаш на 2 и тя сменя само до 2-ра.Удобно е при слизане по някое надолнище че все пак спъва и не е нужно да натискаш толкова много спирачките

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Хаххаха,хората недоволстват ,че са им бавни тия стари автомати ,но за първи път чувам някой да се съмнява в здравината им. Или както е подписа на колегата по-горе "карат по 20г и почнат да се трошат"
Сега сериозно ,при нормална експлоатация ,няма какво да я бутне тая кутия. като се има предвид ,че ги предпочитат жени ,а те на какво са способни всички знаят ,но кутиите държат. Имам нагледни примери ... Карай си колата спокойно без задръжки,още повече ,че си сменил и маслото
Позицията 1,2,3 и е предавката до която превключва кутията според избраната позиция. Ако си на 1 ,караш само на 1-ва,на позиция 2 ,кутията реди до 2-ра,на позиция 3 ,до 3-та .
Зимния режим ти се включва от бутона отстрани на конзолата и е с 3 режима S -спортен (държи оборотите на всяка предавка почти до червения сектор) ,Е-икономичен и М (менюъл) - ръчен. При малките мотори М-играе ролята на зимен режим ,като при позиция D на лоста ,кутията тръгва директно от 3-та предавка ,за да улесни потеглянето при сняг,лед и т.н.
С две думи това е ...

Позицията 1,2,3 и е предавката до която превключва кутията според избраната позиция. Ако си на 1 ,караш само на 1-ва,на позиция 2 ,кутията реди до 2-ра,на позиция 3 ,до 3-та .
Зимния режим ти се включва от бутона отстрани на конзолата и е с 3 режима S -спортен (държи оборотите на всяка предавка почти до червения сектор) ,Е-икономичен и М (менюъл) - ръчен. При малките мотори М-играе ролята на зимен режим ,като при позиция D на лоста ,кутията тръгва директно от 3-та предавка ,за да улесни потеглянето при сняг,лед и т.н.
С две думи това е ...

благодаря на всички за съвета,но с некои неща не съм съгласен,кои е този колега дето по горе пише че деферинциала ми на автоматик струвал 200 лв.по скоро 2000 лв,нов.А този колега дето вика че 1,2, 3, са режими за на надолнище,,,ок съгласих се до некаде.да може да се използва и по на надолнище примерно спускаш петрохан ок,даа.Но не не съм съгласен за тва че когато го оставиш на 2 то не превлучва на 3,,,,то превклучва пробвал съм усетих чче превклучва,за всички които карат такова бмв АВТОМАТИК ДА ЗНАЕТЕ ЧЕ ВСЕКИ ЩЕ ВИ КАЗВА РАЗЛИЧНО, искам да каже некои разбирач на автоматици ...защо са тези 1,2,3, но да го каже верно.и правилно,режим 1 съм го пробвал вчера на снегаа направо къртиии излизам от снега със замах ..тва може да се каже че направо все едно имам блокаж на деферинциала,или х-драив.много е проходимо на 1.моля некои да каже може ли да превклочвам в движение от 1 на 2,и от 2 на 3, и от 3 на директнаа..КОЛЕГИ СПОРЕД МЕН МНОГО РЕДКО ХОРА ЗНАЯТ .ИСКАМ ДА ПИШЕ НЕКОИ МАНИАК ИЛИ ТОЗИ КОИТО ЗНАЕ НЕЩИЧКО.МНОГО СА ИНТЕРЕСНИ ТЕЗИ АВТОМАТИЧНИ СКОРОСТИ.БЛАГОДАРЯ.
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
колега като е 2000лв като се бъгне ще си сложиш ръчка+диф и готово
и пускаш автомата в ПРОДАВА
аз някък автомат на 16ка не го възприемам,поне от 20ка нагоре или2,5тдс всичко друго е компромис ,но тва е мое мнение и не искам да ангажирам никой с него

аз някък автомат на 16ка не го възприемам,поне от 20ка нагоре или2,5тдс всичко друго е компромис ,но тва е мое мнение и не искам да ангажирам никой с него

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Да около 1000евро е нов диф, даже повече кат осе сложи ДДС-то.
Значи аз ти препоръчвам въобще да не я караш. Така няма нищо да се развали и няма да си купуваш нов диференциал и кутия. Ще я сочиш на приятелите си и ще се хвалиш колко е здрава, кутията и дифа нема мръднат. Опаковай я и я' пази за внуците, ама да не земат да я карат, че това е БМВ и частите са скъпи.
не съм маняк на автоматиците, значи не мога ти помогна
Значи аз ти препоръчвам въобще да не я караш. Така няма нищо да се развали и няма да си купуваш нов диференциал и кутия. Ще я сочиш на приятелите си и ще се хвалиш колко е здрава, кутията и дифа нема мръднат. Опаковай я и я' пази за внуците, ама да не земат да я карат, че това е БМВ и частите са скъпи.

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Аз не съм МАНИАК
и нямам претенции ,че рабирам ама съм подкарвал е36 автоматици и ти казвам как работят,не са неква екзотика
. Тва ,че си орал на 1-ва в снега е страхотно
Позицийте 1,2,3 и Д можеш да ги превключваш в движение ,то тва им е идеята ,да имаш по-голям контрол в/у двигателя и манипулиране с предавките без да спираш
.

- vaykisss
- младши ентусиаст
-

значи казваш че може от 1 на 2.....от 2 на 3....и от 3.....на дирактна.ок.а може ли обратното.от директна на 3...от 3...на 2....и от 2 на 1.естественно минаването в обратен ред се използва и малкото копче под бастунката.кажи ми може ли.обратно.аа относно онзи колега за дето вика че автоматик над 320ка...ще му кажа че тва че е автоматик означава лукс но бърз автоматик е над 320 ка,,,тва ознаава да си без пара не зависимо от доходите ти колко са защото лъв сено не яде.316 ката ми харче 17 грацко тукаа...представям си колко ще харчи 320 ка,ще харчи сигорно като танк.
и за севата които ми го дадее,,да си сложа ръчка просто ти е бедна фантазията колко пара ще струва тва нещо...маи по добре да си взема друго.ок.благодаря ви колеги.

- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 323i coupe 98'
- Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
- Детайли за колата: Avusblau Metallic
sineplex написа:колеги здравеѝте...много ви моля кажете ми какво да правя...купих си бмв 316ѝ е36...95г...и е с автоматични скорости...като цяло съм доволен...защото ми е по лесно удобно за каране.Нооо: от друга страна много ме е страх да го карам...защото приятелите ми ми казват че скоростите или деферинцияла ако се счупат съм до там...тоест много са скъпи.въпросът ми към вас наѝстина ли е толкова скъпо,помогнете ми,възможно ли е да се счупи автоматична скоростна кутия...аз съм и сменил маслото скоро,,и си я карам на (д) директна..някои разбира ли от автоматични скорости.даите ми информация много ви моля оплашен съм да я карам,,,частите стрували много..пара.колко е пробегът на дефиринцияла на едно такова бмв..тои ми вие..доста.
благодаря ви предварително.някои да каже какви са тези 1,2,3, имам ги на скоростната кутия.това зимни режими ли еее,или се води полу автоматик.
Колега,ти започваш отзад напред!Първо си купуваш кола и после питаш дали да я караш....Като си я взел я карай,а пък после ще му мислим,ако стане нещо!

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
sineplex написа:...за всички които карат такова бмв АВТОМАТИК ДА ЗНАЕТЕ ЧЕ ВСЕКИ ЩЕ ВИ КАЗВА РАЗЛИЧНО, искам да каже некои разбирач на автоматици...
Ми то за това си има наръчник на потребителя (Service Manual), или искаш аз да ти го зачета на глас?
sineplex написа:...КОЛЕГИ СПОРЕД МЕН МНОГО РЕДКО ХОРА ЗНАЯТ .ИСКАМ ДА ПИШЕ НЕКОИ МАНИАК ИЛИ ТОЗИ КОИТО ЗНАЕ НЕЩИЧКО.МНОГО СА ИНТЕРЕСНИ ТЕЗИ АВТОМАТИЧНИ СКОРОСТИ.БЛАГОДАРЯ.
Щом са толкова малко посветените не знам защо изобщо питаш тук, хората ти казват, но явно не са маниаци (не знам как ги разпознаваш маниаците и разбирачите

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
kokoko написа:караи смело автомат втора ръка 1000 лв,диф 200 лв това са горе долу цени
Какъв е тоя автомат втора ръка 1000лв да не е от М60/62

А до колегата дето пита за 1 ,2 3, викаш бодеш я на 2 и си ги изрежда 3-та ,4-та

Правилно ти обясниха ,че се ползват за спускане или ако искаш колата да не качва повече от избраната скорост.И.... ДА може да си ги превключваш в движение от 2 или 3 примерно на D.Пък като толкова те е страх да я караш са ти казали много правилно завий я в гаража и я пази за внуците. Ти на е36 316 се плашиш не знам ако си купиш примерно Е60 кво чудо ше е

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2