Зарядно за акумулатор?

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 2006
Детайли за колата: M

Зарядно за акумулатор?

Мнение от emobs » 05 Фев 2012, 6:35

Един въпрос кое зарядно да си купя някой ползвал ли е тези колата ми е Е60 2,5д 177к акумулатора Варта 110А:

http://www.bosch.bg/bg/products/car_equ ... ies/c3.htm -125лв.

http://www.bosch.bg/bg/products/car_equ ... ies/c7.htm -234лв.

или оригиналното на БМВ?-238лв.
Последна промяна emobs на 05 Фев 2012, 17:53, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Re: Зарядно за акумулатор?

Мнение от toni » 05 Фев 2012, 11:38

От гледна точка на практичността си вземи С3 модела. Зарежда до 120ah, както и поддържа и трите вида акумулатори. Максималния капацитет е 110ah, който можеш да сложиш на колата, така че рядко ще ти се наложи да зареждаш по-голям. Другия вариант С7 е като че ли за сервиз с тези характеристики, отколкото за домашно ползване. За БМВ зарядното нищо не мога да ти кажа, но е нормално тяхното да е по-скъпо. За цената му не знам аз ли не видях добре, но мился че в Бова цената му беше 328 лева. И трите може стават да се включват директно в колата без да е свален акумулатора.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от emobs » 05 Фев 2012, 11:44

toni написа:От гледна точка на практичността си вземи С3 модела. Зарежда до 120ah, както и поддържа и трите вида акумулатори. Максималния капацитет е 110ah, който можеш да сложиш на колата, така че рядко ще ти се наложи да зареждаш по-голям. Другия вариант С7 е като че ли за сервиз с тези характеристики, отколкото за домашно ползване. За БМВ зарядното нищо не мога да ти кажа, но е нормално тяхното да е по-скъпо. За цената му не знам аз ли не видях добре, но мился че в Бова цената му беше 328 лева. И трите може стават да се включват директно в колата без да е свален акумулатора.

Мерси за съвета !!!!Мисля такава беше цената ако е 328лв. да си го ползват Те!

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 05 Фев 2012, 12:36

Избери си някой от тези: CTEK Multi MXS 5, 7 или дори 10 Имат чудесни функции за подръжка на заряда и многостъпково дозареждане - точно от това имаш нужда. За Бош съм чувал някакви притеснителни неща - ако мигне тока и като се рестартира не си помни режима, който си му задал. Иначе са добри - все пак са БОШ :)
BMW само слагат логото си вместо CTEK :mhihi:
Не плащай само заради логото им.
Only dead fish follow the stream...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да викат
Мечтае да кара: слон

Мнение от bvv1 » 05 Фев 2012, 13:56

Колега,тъй като линковете не работят не мога да видя за кои зарядни става въпрос и се извинявам ако се повтарям,ти сигурно имаш предвид това на БМВ е оригиналното зарядно за акумолатор което се бута в запалката и зарежда,разрежда и поддържа акумулатора и може да стой по три месеца без да се пипа(което си е една зима) а също така е и много малко и удобно на дължина е около 25см. а на широчина 10-12см. с дълги кабели .За това става въпрос:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна bvv1 на 05 Фев 2012, 14:07, променена общо 2 пъти
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да викат
Мечтае да кара: слон

Мнение от bvv1 » 05 Фев 2012, 14:02

Аз го имам от години и съм много доволен от него,зареждам си дори и акумулатора на мотора защото го има като опция!Струваше около 200лв. с отстъпката бях си го поръчал от Елиткар!
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 05 Фев 2012, 15:08

Ауу това изглежда много готино за такова бих дал 300лв.
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
Мечтае да кара: Koenigsegg

Мнение от INTEGRALE » 05 Фев 2012, 15:13

За 300лв , си сменете акумулаторите и 3-4 г няма да имате нужда от зарядни. А ако искаш му сменяй електролита , прави му кафе , зареждай го , бай му ..падне ли веднъж от студа .... си чао.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 60 530d
Мечтае да кара: Нещо с голям мотор

Мнение от peters75 » 05 Фев 2012, 15:26

Един специалист,занимаващ се само с БМВ ми обясни,че може да се ползва и зарядно от старите.Ония големите едновремешните,които почти всички имаме.Условието е предварително да го натоварите с идентичен по ампераж като на вашата кола и да се измери волтажа,с който зарежда.Ако не надвишава 14.8 V няма проблем да се върже на колата отпред на буксите,без да се сваля акумулатора.Мисля да пробвам тези дни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 05 Фев 2012, 15:32

bvv1 написа:Колега,тъй като линковете не работят не мога да видя за кои зарядни става въпрос и се извинявам ако се повтарям,ти сигурно имаш предвид това на БМВ е оригиналното зарядно за акумолатор което се бута в запалката и зарежда,разрежда и поддържа акумулатора и може да стой по три месеца без да се пипа(което си е една зима) а също така е и много малко и удобно на дължина е около 25см. а на широчина 10-12см. с дълги кабели .За това става въпрос:

Това какво вкарва се в запалката и зарежда акумулатора или ? На мен ми се струва полезна джаджа...
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от emobs » 05 Фев 2012, 17:56

INTEGRALE написа:За 300лв , си сменете акумулаторите и 3-4 г няма да имате нужда от зарядни. А ако искаш му сменяй електролита , прави му кафе , зареждай го , бай му ..падне ли веднъж от студа .... си чао.

Още като купих колата купих и нов акумулатор не се опитвам да зареждам умрял акумулатор дадох 400 за Варта 110а но имам някаква консумация и още я търсим затова съм решил да си купя зарядно!
Последна промяна emobs на 05 Фев 2012, 17:59, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от emobs » 05 Фев 2012, 17:57

bvv1 написа:Колега,тъй като линковете не работят не мога да видя за кои зарядни става въпрос и се извинявам ако се повтарям,ти сигурно имаш предвид това на БМВ е оригиналното зарядно за акумолатор което се бута в запалката и зарежда,разрежда и поддържа акумулатора и може да стой по три месеца без да се пипа(което си е една зима) а също така е и много малко и удобно на дължина е около 25см. а на широчина 10-12см. с дълги кабели .За това става въпрос:

Сори за линковете вече работят да това е зарядното на БМВ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E30 сега:E90 N52B25

Мнение от raddy » 08 Фев 2012, 13:05

Изображение

Някои не може ли да даде парт. номера на това чудо според мен си заслужава парите. Мисля че е модел на CTEK,но не мога да го намеря в техния каталог.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Мнение от toni » 08 Фев 2012, 14:08

Докато търсих захранване, за да мога да програмирам колата спокойно без да разчитам на акумулатора, че ще издържи и няма да се скапе нещо, разбрах че самия IBS (датчика на минусовия кабел) регулира колко да се зарежда акумулатора, независимо колко е интелегентно зарядното. Като условие е да се включва реждане отпред при двигателя или в запалката, така че да не се шунтира IBS-a.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 08 Фев 2012, 14:21

toni написа:Докато търсих захранване, за да мога да програмирам колата спокойно без да разчитам на акумулатора, че ще издържи и няма да се скапе нещо, разбрах че самия IBS (датчика на минусовия кабел) регулира колко да се зарежда акумулатора, независимо колко е интелегентно зарядното. Като условие е да се включва реждане отпред при двигателя или в запалката, така че да не се шунтира IBS-a.

T.e. ако съм сложил акумулатор 105А вместо серийния 95А, и колата така или иначе не го зарежда докрай сама, дори и със зарядно през буксите при двигателя няма да мога да го заредя докрай, понеже IBS-a ще пречи?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Следваща

Назад към Е60/Е61