Зарядно за акумулатор?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- emobs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 2006
- Детайли за колата: M
Зарядно за акумулатор?
Един въпрос кое зарядно да си купя някой ползвал ли е тези колата ми е Е60 2,5д 177к акумулатора Варта 110А:
http://www.bosch.bg/bg/products/car_equ ... ies/c3.htm -125лв.
http://www.bosch.bg/bg/products/car_equ ... ies/c7.htm -234лв.
или оригиналното на БМВ?-238лв.
http://www.bosch.bg/bg/products/car_equ ... ies/c3.htm -125лв.
http://www.bosch.bg/bg/products/car_equ ... ies/c7.htm -234лв.
или оригиналното на БМВ?-238лв.
Последна промяна emobs на 05 Фев 2012, 17:53, променена общо 1 път
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Re: Зарядно за акумулатор?
От гледна точка на практичността си вземи С3 модела. Зарежда до 120ah, както и поддържа и трите вида акумулатори. Максималния капацитет е 110ah, който можеш да сложиш на колата, така че рядко ще ти се наложи да зареждаш по-голям. Другия вариант С7 е като че ли за сервиз с тези характеристики, отколкото за домашно ползване. За БМВ зарядното нищо не мога да ти кажа, но е нормално тяхното да е по-скъпо. За цената му не знам аз ли не видях добре, но мился че в Бова цената му беше 328 лева. И трите може стават да се включват директно в колата без да е свален акумулатора.
- emobs
- кандидат ентусиаст
-
toni написа:От гледна точка на практичността си вземи С3 модела. Зарежда до 120ah, както и поддържа и трите вида акумулатори. Максималния капацитет е 110ah, който можеш да сложиш на колата, така че рядко ще ти се наложи да зареждаш по-голям. Другия вариант С7 е като че ли за сервиз с тези характеристики, отколкото за домашно ползване. За БМВ зарядното нищо не мога да ти кажа, но е нормално тяхното да е по-скъпо. За цената му не знам аз ли не видях добре, но мился че в Бова цената му беше 328 лева. И трите може стават да се включват директно в колата без да е свален акумулатора.
Мерси за съвета !!!!Мисля такава беше цената ако е 328лв. да си го ползват Те!
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Избери си някой от тези: CTEK Multi MXS 5, 7 или дори 10 Имат чудесни функции за подръжка на заряда и многостъпково дозареждане - точно от това имаш нужда. За Бош съм чувал някакви притеснителни неща - ако мигне тока и като се рестартира не си помни режима, който си му задал. Иначе са добри - все пак са БОШ
BMW само слагат логото си вместо CTEK
Не плащай само заради логото им.

BMW само слагат логото си вместо CTEK

Не плащай само заради логото им.
Only dead fish follow the stream...
- bvv1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: слон
Колега,тъй като линковете не работят не мога да видя за кои зарядни става въпрос и се извинявам ако се повтарям,ти сигурно имаш предвид това на БМВ е оригиналното зарядно за акумолатор което се бута в запалката и зарежда,разрежда и поддържа акумулатора и може да стой по три месеца без да се пипа(което си е една зима) а също така е и много малко и удобно на дължина е около 25см. а на широчина 10-12см. с дълги кабели .За това става въпрос:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна bvv1 на 05 Фев 2012, 14:07, променена общо 2 пъти
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!
- bvv1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: слон
Аз го имам от години и съм много доволен от него,зареждам си дори и акумулатора на мотора защото го има като опция!Струваше около 200лв. с отстъпката бях си го поръчал от Елиткар!
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!
Ауу това изглежда много готино за такова бих дал 300лв.
Tool - Fear Inoculum
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
За 300лв , си сменете акумулаторите и 3-4 г няма да имате нужда от зарядни. А ако искаш му сменяй електролита , прави му кафе , зареждай го , бай му ..падне ли веднъж от студа .... си чао.
- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
Един специалист,занимаващ се само с БМВ ми обясни,че може да се ползва и зарядно от старите.Ония големите едновремешните,които почти всички имаме.Условието е предварително да го натоварите с идентичен по ампераж като на вашата кола и да се измери волтажа,с който зарежда.Ако не надвишава 14.8 V няма проблем да се върже на колата отпред на буксите,без да се сваля акумулатора.Мисля да пробвам тези дни.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
bvv1 написа:Колега,тъй като линковете не работят не мога да видя за кои зарядни става въпрос и се извинявам ако се повтарям,ти сигурно имаш предвид това на БМВ е оригиналното зарядно за акумолатор което се бута в запалката и зарежда,разрежда и поддържа акумулатора и може да стой по три месеца без да се пипа(което си е една зима) а също така е и много малко и удобно на дължина е около 25см. а на широчина 10-12см. с дълги кабели .За това става въпрос:
Това какво вкарва се в запалката и зарежда акумулатора или ? На мен ми се струва полезна джаджа...
- emobs
- кандидат ентусиаст
-
INTEGRALE написа:За 300лв , си сменете акумулаторите и 3-4 г няма да имате нужда от зарядни. А ако искаш му сменяй електролита , прави му кафе , зареждай го , бай му ..падне ли веднъж от студа .... си чао.
Още като купих колата купих и нов акумулатор не се опитвам да зареждам умрял акумулатор дадох 400 за Варта 110а но имам някаква консумация и още я търсим затова съм решил да си купя зарядно!
Последна промяна emobs на 05 Фев 2012, 17:59, променена общо 1 път
- emobs
- кандидат ентусиаст
-
bvv1 написа:Колега,тъй като линковете не работят не мога да видя за кои зарядни става въпрос и се извинявам ако се повтарям,ти сигурно имаш предвид това на БМВ е оригиналното зарядно за акумолатор което се бута в запалката и зарежда,разрежда и поддържа акумулатора и може да стой по три месеца без да се пипа(което си е една зима) а също така е и много малко и удобно на дължина е около 25см. а на широчина 10-12см. с дълги кабели .За това става въпрос:
Сори за линковете вече работят да това е зарядното на БМВ!
- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
Някои не може ли да даде парт. номера на това чудо според мен си заслужава парите. Мисля че е модел на CTEK,но не мога да го намеря в техния каталог.

- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Докато търсих захранване, за да мога да програмирам колата спокойно без да разчитам на акумулатора, че ще издържи и няма да се скапе нещо, разбрах че самия IBS (датчика на минусовия кабел) регулира колко да се зарежда акумулатора, независимо колко е интелегентно зарядното. Като условие е да се включва реждане отпред при двигателя или в запалката, така че да не се шунтира IBS-a.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
toni написа:Докато търсих захранване, за да мога да програмирам колата спокойно без да разчитам на акумулатора, че ще издържи и няма да се скапе нещо, разбрах че самия IBS (датчика на минусовия кабел) регулира колко да се зарежда акумулатора, независимо колко е интелегентно зарядното. Като условие е да се включва реждане отпред при двигателя или в запалката, така че да не се шунтира IBS-a.
T.e. ако съм сложил акумулатор 105А вместо серийния 95А, и колата така или иначе не го зарежда докрай сама, дори и със зарядно през буксите при двигателя няма да мога да го заредя докрай, понеже IBS-a ще пречи?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com