замръзнала нафта????
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
Re: замръзнала нафта????
doktormik написа:bum_bum написа:Чудно мойта от Шел що не замръзва вече 2 години
явно колега от ШЕЛ до ШЕЛ има бая разлика...
шела и петрол както и много други компаний са на франчаис,за омв,и лук мисля че не са ,за еко незнам....
- doktormik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
дали на франчаис или не-персонала е български(да ме извиняват работещите по бензиностанции,знаем,че и те хляб ядат..).горивата може да са всякакви и да идват от всякъде,обаче като стигнат до бензиностанциите,там вече....номера е,че май в цял свят караме най-скъпото(сравнено база доходи) и най-калпавото гориво(масла,антифризи и тем подобни май също..)...интерсно е,дали ще се намери някой ,които данаправи някакви проверчици все пак по въпроса,щото сума народ изрева в цяла България..
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
И те ще се корумпират набързо и хоп всичко си идва по старо му и оправия нямааааа.Като с всичко в тая скапана държава.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Добре де, кво философствате? Аз ви казах коя не замръзва. Другия вариант е с бензин, газ и т.н. 

- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
Лаф да става,иначе от темата ще стане ясно на интересуващия се как да действа.За съжаление както за всяко нещо в България и за нафтата не можем да сме сигурни,че получаваме това което е обозначено на етикета.
- doktormik
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Добре де, кво философствате? Аз ви казах коя не замръзва. Другия вариант е с бензин, газ и т.н.
ама аз пък казах,че тук на един колега му замръзна и Шел В-пауъра...то лошо няма,доволен си от нея,това да се чува...пък ние си бъбрим за нафтите,защото като слушам,май пак ще има бая застудяване,да видим пак колко теми ще има от сорта"Помощ-не пали...",щото 100% онези от бензиностанциите не са си оправили л..ната...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Сигурно ли е, че е замръзнала нафтата, че да не стане, че на крив такова вълната му виновна
Освено това има една камара добавки "антигел", които също помагат.

Освено това има една камара добавки "антигел", които също помагат.
- doktormik
- кандидат ентусиаст
-

- AcTePuKc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '06 е60 530i & '96 e36 328i
- Мечтае да кара: e60 M5
много късно видях темата ,но и аз да кажа.От 10-12 години се занимаваме със земеделие.До преди 4г.нямахме проблеми със нафтата и горивната система на машините,понеже наливахме бензин,газ за горене и т.н.Но нещата се промениха с обновяването на машините.Първите 2 нови трактора и започнаха проблемите през зимата.Голям зор беше първата зима,пробвахме голяма част от добавките на пазара и никоя не вършеше работа.Предната зима обаче сменихме доставчика на гориво,защото човека зарежда направо от базата във бургас и нещата тръгнаха на добре.Обаче температурите тази година паднаха доста повече и пак проблеми.Та въпросния човек ни даде в едно шише някаква добавка,която не може да се намери по магазините и взема направо от завода и я наля в цистерната направо и проблемите изчезнаха.Та тия добавки тука в Българско не вършат работа,или поне ние не случихме на правилната. Но и горивата по нашите родни бензиностанции са с доста лошо качество.
- miroslav_t
- Потребител
-
- Кара: bmw 318 TDS
- Мечтае да кара: Cabrio
Тъман днеска сутринта 4 дизелака не запалихме от хубавата нафта в българия.Ем колите са бмв е 46 320Д-с нафта омв-с добавки бмв е36 318 тдс- с нафта омв-обикновена опел корса 1.5д- с нафта лукоил фиат брава 1.9жтд-с нафта еко.И сега мисля да сложа газ за горене дано има ефект или спирт за горене-но мисля че той се сипва на бензинки.
- AcTePuKc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '06 е60 530i & '96 e36 328i
- Мечтае да кара: e60 M5
miroslav_t написа:Тъман днеска сутринта 4 дизелака не запалихме от хубавата нафта в българия.Ем колите са бмв е 46 320Д-с нафта омв-с добавки бмв е36 318 тдс- с нафта омв-обикновена опел корса 1.5д- с нафта лукоил фиат брава 1.9жтд-с нафта еко.И сега мисля да сложа газ за горене дано има ефект или спирт за горене-но мисля че той се сипва на бензинки.
само на е46-цата недей да слагаш газ.няма да и се отрази добре според мене.по скоро един нов филтър горивен.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- doktormik
- кандидат ентусиаст
-

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
Слагам добавки, а няколко пъти вече зареждам на Петрол, и да Ви кажа нафтата и мн. добра-тази дето се води форс.., а и не лъжат с помпата, както в ОМВ-то, там са брутални..! Иначе ако не Ви работи някоя подгревна свещ- малко трудно на -11 градуса да запалите.
От цървул, бална пантофка НЕ става!