Странно изпотяване на предното стъкло.....от какво????

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е34

Re: Странно изпотяване на предното стъкло.....от какво????

Мнение от VINCHUN » 12 Фев 2010, 16:14

Като цяло със смяната оплътненията на радиаторчето на парното изчезна гадното мазно изпотяване на предното стъкло.
Разбира се така или иначе бях разглобил смених и филтара на климатроника (няма да казвам че като го извадих имаше толкова болкук по него,че на знам как е минавал въздух,освен то ва имаше и една лопата листа :mhihi: ).След смяната му въздушния поток осезаемо се повиши от порядака на 2 до 3 пъти повече :shock: (това говори за чистота на стария филтър).Друг варият (временен) е да се извади филтъра и да се издуха с компресор и изчисти, НО САМО ВРЕМЕННО МОЖЕ ДА СЕ КАРА ТАКА (поне според мен).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 14 Фев 2010, 10:46

То имаше цяла тема как да си направим филтър за климатика без да купуваме нов.

Справка - важни теми за е34.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VINCHUN » 14 Фев 2010, 11:06

Опитах колега "Zubcho" , но не можах да намеря въпросната филтърна хартия.Също така в оригиналния филтър има активен въглен и да намериш подобна хартия е доста друдно (поне за мене :mhihi: ).

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 15 Фев 2010, 14:22

VINCHUN написа:Като цяло със смяната оплътненията на радиаторчето на парното изчезна гадното мазно изпотяване на предното стъкло.
Разбира се така или иначе бях разглобил смених и филтара на климатроника (няма да казвам че като го извадих имаше толкова болкук по него,че на знам как е минавал въздух,освен то ва имаше и една лопата листа :mhihi: ).След смяната му въздушния поток осезаемо се повиши от порядака на 2 до 3 пъти повече :shock: (това говори за чистота на стария филтър).Друг варият (временен) е да се извади филтъра и да се издуха с компресор и изчисти, НО САМО ВРЕМЕННО МОЖЕ ДА СЕ КАРА ТАКА (поне според мен).

Моя филтър съм го вадил преди 2-3 месеца и да ти кажа ми се строи учудващо чист. Само беше леко посивял и имаше някоее друго насЕкомо. Странно ми се струва че ми запотява само лявата половина на стъклото. А и напоследък почти ми изчезна въздухопотока от средната конзола. В краката и на стъклото има дебит, но слабо, задните духалки си цепят на фулл, а тия от центалната никви ги няма. Съмнява ме, че има някаква игра с жилата или клапите, който разпределят стъкло/централни/крака. Щях да проверявам за течове на антифриз и ревизия на гумичките, но мал шанс имам 2 свободни дни, а то взе че натрупа 20 санта сняг пак. мамка му и временце.
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VINCHUN » 15 Фев 2010, 19:07

По принцип топло духа само в краката,на стъклото,от малките решетки намиращи се до говорителите на таблото и от решетките по предните седалки.Студеното пък от друга страна духа от централната конзола,от голямата решетка в средата на таблото(към предното стъкло),от решетките на предните врати и от централните решетки отзад.Има и схема на това от каде духа студено и от каде топло, но не мога да я сваля нещо :dunno: .

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 15 Фев 2010, 19:54

Странно защото съм сигурен че ми духаше и топло и студено от централната. както си го регулирам, а и нали за това е вратката топло/студено?
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525D 163hp 2001г.

Мнение от DekeR » 03 Фев 2012, 21:06

Тъй като ми предстои да правя същтото изчетох всичко и съответно си отговорих на всички въпроси :mhihi: Но остана само едно единствено нещо, което не разбрах !! При разглабяне на горната част от таблото, в която се отриват въздуховоди, клапи и прочие, пада и частта над жабката, която при някой е място за дрънкулки при други както и при мен е с airbag!! Та въпроса ми е има ли нещо по специфично което трябва да направя при наличието на възглавница, преди да сваля таблото !!!?? ии предварително мерсии :yes: ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Мнение от MaxMeyer » 03 Фев 2012, 21:40

При сваляне на аирбег е добре да откачиш акумулатора...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520i vanus 94г.

Мнение от CivilWarrior » 03 Фев 2012, 22:56

Нема смисал да си правиш филтър.Нов е 8 лв, Караш 3 месеца и го сменяш,аз поне съм на този принцип
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 03 Фев 2012, 23:52

CivilWarrior написа:Нема смисал да си правиш филтър.Нов е 8 лв, Караш 3 месеца и го сменяш,аз поне съм на този принцип

Я разкажи от къде е 8лв :shock:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520i vanus 94г.

Мнение от CivilWarrior » 04 Фев 2012, 8:38

Слатина точно на последната спирка на рейс 11.Ментета са ама за 8 лв толква
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 04 Фев 2012, 9:23

Стига бе,мен чорапогащника ми е по-скъп,закво правите глупости,да се сменя на 3мес...
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 520i
Мечтае да кара: Машината на времето !
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Мнение от dagger » 04 Фев 2012, 9:48

rottweiler написа:Странно защото съм сигурен че ми духаше и топло и студено от централната. както си го регулирам, а и нали за това е вратката топло/студено?

Прав си колега ! Вертикалната врътка между двата централни въздуховода прави точно това. Идеята е като ти добре отоплено купето и не искаш да истива, да си пуснеп свеж въздух за дишане само отгоре. И е важно да работи този клапан. Виждал съм случаи в които нищо не променя и постоянно духа студено отгоре. Единственото място което винаги суха студено е отзад посредата !
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 520i
Мечтае да кара: Машината на времето !
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Мнение от dagger » 04 Фев 2012, 9:55

Ronka написа:Стига бе,мен чорапогащника ми е по-скъп,закво правите глупости,да се сменя на 3мес...

Ми то има и бая скъпи чорапогащници :mhihi: .... та, аз бях подхванал един тертип- карам с нов филтър около 4-5 мес., вадя го и го изчиствам максимално (дори и с препарат и вода) и пак го слагам за още 4-5 мес. Уж вършеше работа тая процедура. Оказва се, че ако сложа направо нов на около половин година, струята въздух е несравнимо по- силна от на изпрания стар и няма никакви миризми. Аз лично си купувам филтър за около 20 лв. на филтрон от неделния пазар в Д. Град и съм много доволен. Мисля, че не са ни толкова скъпи консумативите, че да не си потдържаме хубавиците в перф. кондиция :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 04 Фев 2012, 21:18

Ами и аз си го сменям на три месеца щото се затлачва и няма общо това с колко пари е затова по-често , че нито парно нито климатик се усеща. Просто е адски мръсен въздуха и няма как и скъпия филтър да не се затлачи и тогава е глупавото да го караш цяла година . Редно е да се говори за пробег в тая ситуация че ако седи в гаража нямакак да се задръсти, нали.

ПредишнаСледваща

Назад към E34