Странно изпотяване на предното стъкло.....от какво????
Модератор: Технически модератори
55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е34
Re: Странно изпотяване на предното стъкло.....от какво????
Като цяло със смяната оплътненията на радиаторчето на парното изчезна гадното мазно изпотяване на предното стъкло.
Разбира се така или иначе бях разглобил смених и филтара на климатроника (няма да казвам че като го извадих имаше толкова болкук по него,че на знам как е минавал въздух,освен то ва имаше и една лопата листа
).След смяната му въздушния поток осезаемо се повиши от порядака на 2 до 3 пъти повече
(това говори за чистота на стария филтър).Друг варият (временен) е да се извади филтъра и да се издуха с компресор и изчисти, НО САМО ВРЕМЕННО МОЖЕ ДА СЕ КАРА ТАКА (поне според мен).
Разбира се така или иначе бях разглобил смених и филтара на климатроника (няма да казвам че като го извадих имаше толкова болкук по него,че на знам как е минавал въздух,освен то ва имаше и една лопата листа

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
То имаше цяла тема как да си направим филтър за климатика без да купуваме нов.
Справка - важни теми за е34.
Справка - важни теми за е34.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
Опитах колега "Zubcho" , но не можах да намеря въпросната филтърна хартия.Също така в оригиналния филтър има активен въглен и да намериш подобна хартия е доста друдно (поне за мене
).

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
VINCHUN написа:Като цяло със смяната оплътненията на радиаторчето на парното изчезна гадното мазно изпотяване на предното стъкло.
Разбира се така или иначе бях разглобил смених и филтара на климатроника (няма да казвам че като го извадих имаше толкова болкук по него,че на знам как е минавал въздух,освен то ва имаше и една лопата листа).След смяната му въздушния поток осезаемо се повиши от порядака на 2 до 3 пъти повече
(това говори за чистота на стария филтър).Друг варият (временен) е да се извади филтъра и да се издуха с компресор и изчисти, НО САМО ВРЕМЕННО МОЖЕ ДА СЕ КАРА ТАКА (поне според мен).
Моя филтър съм го вадил преди 2-3 месеца и да ти кажа ми се строи учудващо чист. Само беше леко посивял и имаше някоее друго насЕкомо. Странно ми се струва че ми запотява само лявата половина на стъклото. А и напоследък почти ми изчезна въздухопотока от средната конзола. В краката и на стъклото има дебит, но слабо, задните духалки си цепят на фулл, а тия от центалната никви ги няма. Съмнява ме, че има някаква игра с жилата или клапите, който разпределят стъкло/централни/крака. Щях да проверявам за течове на антифриз и ревизия на гумичките, но мал шанс имам 2 свободни дни, а то взе че натрупа 20 санта сняг пак. мамка му и временце.

- VINCHUN
- кандидат ентусиаст
-
По принцип топло духа само в краката,на стъклото,от малките решетки намиращи се до говорителите на таблото и от решетките по предните седалки.Студеното пък от друга страна духа от централната конзола,от голямата решетка в средата на таблото(към предното стъкло),от решетките на предните врати и от централните решетки отзад.Има и схема на това от каде духа студено и от каде топло, но не мога да я сваля нещо
.

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
Странно защото съм сигурен че ми духаше и топло и студено от централната. както си го регулирам, а и нали за това е вратката топло/студено?

- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525D 163hp 2001г.
Тъй като ми предстои да правя същтото изчетох всичко и съответно си отговорих на всички въпроси
Но остана само едно единствено нещо, което не разбрах !! При разглабяне на горната част от таблото, в която се отриват въздуховоди, клапи и прочие, пада и частта над жабката, която при някой е място за дрънкулки при други както и при мен е с airbag!! Та въпроса ми е има ли нещо по специфично което трябва да направя при наличието на възглавница, преди да сваля таблото !!!?? ии предварително мерсии

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
При сваляне на аирбег е добре да откачиш акумулатора...

- CivilWarrior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 520i vanus 94г.
Нема смисал да си правиш филтър.Нов е 8 лв, Караш 3 месеца и го сменяш,аз поне съм на този принцип
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
CivilWarrior написа:Нема смисал да си правиш филтър.Нов е 8 лв, Караш 3 месеца и го сменяш,аз поне съм на този принцип
Я разкажи от къде е 8лв

- CivilWarrior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 520i vanus 94г.
Слатина точно на последната спирка на рейс 11.Ментета са ама за 8 лв толква
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Стига бе,мен чорапогащника ми е по-скъп,закво правите глупости,да се сменя на 3мес...

Много като тебе вече плакаха ...
- dagger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 520i
- Мечтае да кара: Машината на времето !
- Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !
rottweiler написа:Странно защото съм сигурен че ми духаше и топло и студено от централната. както си го регулирам, а и нали за това е вратката топло/студено?
Прав си колега ! Вертикалната врътка между двата централни въздуховода прави точно това. Идеята е като ти добре отоплено купето и не искаш да истива, да си пуснеп свеж въздух за дишане само отгоре. И е важно да работи този клапан. Виждал съм случаи в които нищо не променя и постоянно духа студено отгоре. Единственото място което винаги суха студено е отзад посредата !
- dagger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 520i
- Мечтае да кара: Машината на времето !
- Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !
Ronka написа:Стига бе,мен чорапогащника ми е по-скъп,закво правите глупости,да се сменя на 3мес...
Ми то има и бая скъпи чорапогащници

Ами и аз си го сменям на три месеца щото се затлачва и няма общо това с колко пари е затова по-често , че нито парно нито климатик се усеща. Просто е адски мръсен въздуха и няма как и скъпия филтър да не се затлачи и тогава е глупавото да го караш цяла година . Редно е да се говори за пробег в тая ситуация че ако седи в гаража нямакак да се задръсти, нали.
55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4