Бмв Х6 изгасна и не пали повече

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Re: Бмв Х6 изгасна и не пали повече

Мнение от toni » 03 Фев 2012, 11:15

След като ремонта е толкова скъп и най-вероятно ще си го плащаш ти, не мислиш ли за вариант да си вземеш друг мотор от някоя морга?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Мнение от dobromir » 03 Фев 2012, 11:44

Този мотор от моргата пак ще е на същата цена не по-малко от 10 бона ... и той не се знае в какво състояние .. Един приятел си купи ПОрше Панамера бензин кара я 5 месеца навартя и 16 000 км и мотора затегна ... нз по какви обстоятелства :conf:

Потребител
Аватар
Кара: бързо,гледа лошо и много дразни

Мнение от kosmosa » 03 Фев 2012, 12:11

Колега за съжаление новите Х-ове са така прехвърлят ли 100 000 задължително меткат веригата (ако е не е сменяна).
Несериозно е автомобил от този клас да е с такава верига (тя е наполовина дебела на веригата от старите бмв модели)
Имам човек със сервиз,който е направил бая Х-чета с този проблем и ако още не си го отстранил пиши ако желаеш телефон за връзка ! Струва ми се че ще ти излезе доста по-малко от тази цена за която говориш !

Поздрави !
Няма никакъв дявол....това е просто Бог,но когато се напие...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rasim » 03 Фев 2012, 14:29

toni написа:След като ремонта е толкова скъп и най-вероятно ще си го плащаш ти, не мислиш ли за вариант да си вземеш друг мотор от някоя морга?

даже съм си намерил вече двигател 11 000. лв е

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 03 Фев 2012, 14:33

dobromir написа:Този мотор от моргата пак ще е на същата цена не по-малко от 10 бона ... и той не се знае в какво състояние .. Един приятел си купи ПОрше Панамера бензин кара я 5 месеца навартя и 16 000 км и мотора затегна ... нз по какви обстоятелства :conf:

Е, какви са тия коли дето са по една камара пари и се трошат на смешни км :shock: Направо ме хвърляте в тих ужас.
Да не би като ги вземат нови да ги карат душманската , а не както препоръчват от завода производител :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Мнение от toni » 03 Фев 2012, 16:10

Погледни и това http://bmwminiparts.eu/?p=784

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 03 Фев 2012, 17:40

Аз доколкото знам, дизеловите двигатели и автоматичните кутии за Х5/6 се сглобяват в Германия и ги карат в САЩ.

Има вероятност да са оплескали нещо при гаранционните ремонти... то затова може би е по-добре двигател на старо, отколкото да ти го ремонтират в същия сервиз.

Т'ва за доброволното поемане на част от ремонта се нарича "куланция"
I love the sound of V8 in the morning...

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 05 Фев 2012, 15:06

rasim написа:
toni написа:След като ремонта е толкова скъп и най-вероятно ще си го плащаш ти, не мислиш ли за вариант да си вземеш друг мотор от някоя морга?

даже съм си намерил вече двигател 11 000. лв е

Свържи се с колегата Dimitroff мисля, че при него имаше 35d по спомен му искаше около 5000лв.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 06 Фев 2012, 9:35

rasim имам чисто нов 3.5д, буквално чисто нов мотор, ако имаш интерес драсни лс

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ....

Мнение от netsurfer_bg » 17 Фев 2012, 0:59

Ако вземаш друг мотор гледай да има документи и да си ги оправиш в кат, че иначе тази джипка си остава твоя.
BMW 318is E30 / BMW 318ci m54b25 кабрио :) / BMW е90 318d
ех '06 AUDI A8 4.2 ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535d
Мечтае да кара: i3
Детайли за колата: M-пакет

Мнение от baholino » 17 Фев 2012, 16:43

netsurfer_bg написа:Ако вземаш друг мотор гледай да има документи и да си ги оправиш в кат, че иначе тази джипка си остава твоя.

Просто се изтърква номера на мотора(ако е проблемен), и йок проблем :) Лично на мен "умниците" в КАТ са ми прецаквали номера на двигатели, понеже за разлика от ВИН-а който е вдлъбнат, номера на мотора е изпъкнал, а тези "умници" знаят само да търкат с шкурка- и хоп после пишат в талона че номера на мотора "Не се чете".
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rasim » 20 Фев 2012, 9:22

Ще го оправят в М Кар Пловдив

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 27 Фев 2012, 14:45

Само искам да добавя, че ти в никакъв случай не си единствен с тоя проблем, само в МКар на тоя мотор 3.5сд е имало 10-20 случая на скъсан ангренаж като при теб, така че тва явно си е някъв дефект в мотора.

Иии Goodwill се прави само ако колата до момента на повредата е била сервизирана само и единствено в оторизиран сервиз на БМВ, спазвайки всички сервизни интервали ;)

Кофри случка, ама при другите марки не е по-различно спокойно :winky:

... за съжаление е така когатао вече в производството цената определя, а не качеството. Вече се процедира по следния начин: инженера отива с решенията си пред финансистите и почва да им презентира нещата, като разбира се набляга на по-скъпото и качествено решение, при което финансиста вижда цената и си отсича да се парави по-евтиното....тва е.

Не случайно Джим Лавъл като се е върнал от мисията Аполо 8 (обикаляне на луната) и са го питали: ''What is the feeling to sit on top of a vehicle, build by the lowest bidder'' визирайки ракетата Стурн 5 ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 27 Фев 2012, 21:29

Двигателите на Х6 ците, продавани тук се сглобяват в Австрия. Само от нас има закупени над 100, не знам в момента на колко хиляди мили са, нямаме върната за верига. По принцип работим и с изкупуване след 3 тата година и до 30 хиляди мили гаранция. Най- често идват за предници, ядат гуми като луди, и все някакъв проблем се намира..

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 28 Фев 2012, 9:52

Roman 1 написа:С думи прости означава да ти извършат ремонта за тяхна сметка.
За това обаче ще ти е необходимо съдействието на оторизирания сервиз, който ползваш, за да те подкрепят в аргументацията пред BMW.AG.
Знам, че това работи, дори и у нас в БГ, но отнема време, много време.
За това моят съвет е попитай по-настойчиво в М Кар какво могат да направят по този въпрос!

Сега, да ви кажа, че също имах 3 големи ремонта по предишната ми кола- турбо, раздатка, съединител ( в тоя ред), за не повече от 60, 000км. и 4 години.

1. Никой не ми каза в Дару кар или Камор, че съществува програмата Гудуил. Благодарение на Виа Интеркар разбрах, че такава програма съществува.
Колата ми е обслужвана само в оторизиран сервиз за всичко, от Дару кар пратиха запитване за Гудуил, което беше с негативен отговор. (дали са пратили или не не знам)

2. След като ми се счупи раздатката и се ядосах- реших сам да си свърша работата. Сканирах всички документи на колата, целият сервиз и фактури със суми, които съм платил и писах до бмв груп. На следващия ден имах отговор от БМВ, че писмото ми е препратено, където трябва и ще бъде разгледано.
2 дена по-късно имах отговор да отида до Дару кар и да ми върнат парите, които съм платил за раздатката. около 3к.

3. Опитай сам да си помогнеш, защото дилърите не винаги ще го направят, защото не им пука много много.

Още една история по тоя повод- преди, когато колата ми беше чисто нова изгоря крушка на задния фар. Колата беше на под 300 км- т.е. чисто нова. Отидох в Дару, където ми я смениха за има няма 50лв. След 1 седмица пак изгоря- отидох в Камор, където ми казаха, че има дефектна фасунка и я смениха под гаранция без да плащам нищо.
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

ПредишнаСледваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6