Удар на преден носач помощ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e36 320i coupe
Мечтае да кара: бмв е46 М3Csl

Удар на преден носач помощ

Мнение от DJMartoO » 02 Фев 2012, 20:00

здравеите колеги снощи ми се случи следната ситуация карам си аз към 3 сутринта от Дървеница по улицата и на ОМВ-то на Г.М.Димитров отбивката на метрото за посока младост -1 на завоя намалих но маи скороста беше голяма и колата продължи направо и нз даже дали осетих АБС-а . колата се одари в бордюра и спря. спрях на безопастно място и изгасих колата слезнах и отначало видях само че съм одрал зверски джантата и после видях че цялата гума е назад и като завия наляво гумата опира в подкалника. мисля че сум изкривил носача но се чудя дали няма и нещо по кормилната уредба защото за да се движа направо волана е половин оборот надясно и адски дурпа наляво.мерси предварително ако е само носач си намерих и утре ще го сменя но довечера мисля да сваля гумата и да видя какво е положението мерси предварително ако има нещо долу има и снимка на фатални удар ...колата е е36 купе 320 и 92 година
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Re: Удар на преден носач помощ

Мнение от shengi » 02 Фев 2012, 20:43

Натисни предната част от към удара да видиш дали амортисьора е добре/ако колата продължи да се клати не е добре и него ще трябва да сменяш/Друго което е шенкела и той може да е кривнал/сигурен съм, че е кривнал и той/ накрайника като свалиш гумата ще видиш дали е мръднал или е прави.А ако не разбираш много върви някаде да ти прегледат предницата и да ти кажат какво и има на колата.По възможност при някой по познат, че иначе може да искат да те кращават и да даваш повече пари
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от rende69 » 02 Фев 2012, 20:44

Мисля,че няма да се разминеш само с това колега.По мое мнение мини стенд преден мост.Дано не е мръднал макферсона.Това е възможно най лошия удар.Не толкова висока скорост но доста поражения.Дано не съм прав,но все пак качи я на стенд преди да се впускаш в безкрайна смяна на части.Поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 02 Фев 2012, 20:44

Огледай цялата преница на канал и на подемник. От удара може да имаш криви много неща:
1. амортисьор
2. носач
3. шенкел
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара:)

Мнение от taran » 02 Фев 2012, 21:45

stony1 написа:Огледай цялата преница на канал и на подемник. От удара може да имаш криви много неща:
1. амортисьор
2. носач
3. шенкел

4.Кормилни щанги/накрайници.
Ако са само неща които се сменят с развиване и завиване на болтове и гайки работата,не е толкова зле.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от No0k » 02 Фев 2012, 23:49

Според мен:
Носач, накрайник/ци + биалетка.
А и нормално да се развали геометрията след някой крив накрайник и прочие.
Не мисля, че ще има нещо друго. Да се надяваме, че не е бил много сериозен удара.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на дядо си е30ската
Мечтае да кара: подводница с шпер

Мнение от Войводата » 03 Фев 2012, 1:44

щом гумата е отишла назад към купето му е поддала задната част на носача може да се разминеш с биялетка, стаб.щанга, и тампона на носача но е най добре око да види ръка да пипне така с гадаене много варианти има.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e36 320i coupe
Мечтае да кара: бмв е46 М3Csl

Мнение от DJMartoO » 03 Фев 2012, 10:37

колеги мерси за консултацията безкраино съм ви благодарен.Снощи след работа свалих гумата да видя какво е положението:понеже колата беше вдигната и насача висеше малко надолу, не ми се видя крив, а баща ми заподозря деформация на стабилизиращата щанга но пак нищо не е сигурно довечера ще помоля едно приателче да си каже мнението ако и тои не успее ще мина на краен вариант към един маистор в горубляне които няма да споменавам да не стане реклама, но мисля че тои 100% ще открие проблема, дано да е само носача с варнира и максимум биалетката :help: ако пък някои колега е свободен от Младост може да си каже мнението на по :bchug: разбира се и да се разбере защото аз като го гледам незнам кое точно е мръднало но има нещо. Ако някои колега е свободен нека драсне едно лично или да ми се обади да се разбереме нещо 0896 98 56 86 Мартин колата е бмв е36 320и 92година мерси предварително :bowdown: :bowdown: :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 03 Фев 2012, 12:32

Много е индивидуално . Доста колеги знаят-имах неприятна случка на Пампорово.
Предна дясна гума опираше чак в калника. Не е за вярване , но смених носача и биалетката / прегледахме колата обстойно./
Но колегите са прави -разгледай я добре :yes:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара:)

Мнение от taran » 03 Фев 2012, 18:52

DJMartoO написа: Ако някои колега е свободен нека драсне едно лично или да ми се обади да се разбереме нещо 0896 98 56 86 Мартин колата е бмв е36 320и 92година мерси предварително :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Утре,ще съм в Арена Младост от 10.30 до към 12.30.Мога да погледна колата.
Телефона ми е 0898 540 775.
Поздравй.

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 03 Фев 2012, 19:57

Пиши после какво е станало ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 03 Фев 2012, 20:59

Не че нещо, ама що не отидеш в сервиз, за 2 минути да ти кажат кво ти има на колата, а не 2 дни да се занимаваш с писаници по форума?В София сервизи ли нямаме?Майсторите не почиват като е студено, и никой не те задължава като вкараш колата в сервиза задължително да я ремонтираш там.

Потребител
Аватар
Детайли за колата: BMW E36 318 93`

Мнение от Capry » 11 Мар 2012, 16:32

Здравейте колеги.И аз като колегата по-горе,който е пуснал тази тема имах случка,съвсем скоро..Преди 3 дена се ударих във един бордюр..Минаха на дясно пред един светофар..след което продължих малко и след няколко 20.,25 метра колата ми поднесе,опитах се да 1 овладея но не успях.Беше и малко под наклон самият път (нанадолнище),колата се плазна като шейна и ударих първо Дясна предна гума със лята джанта 17`,след което и камшичен удар на задна гума..Въпросът ми е дали само със носач и други неща по предното окачване бих се разминал..Знам че е трудно да се определи..но съм Нов като БМВ водач и нямам сервизни познания..Мога да закача и снимки,за да покажа..Предната гума я свалих,заедно със джантата,бордът и е зле,доста но ще опитам да я дам да я поправят (напластят или както там се прави).,Успях да я докарам със 20 км,до нас,преди да изпадне цялата..Сложих резервната ( на снимката)..На първи оглед се оказа че носачът е мн зле,гумата е поддала назад и под калникът..Надявам се да нямам само увреждане на Кормилната рейка (доколкото съм чувал знам че е скъп елемент) от предното окачване.,,Тампон и биалетка,ще се сменят също...Но ме притеснява дали след като примерно всичко се смени като елементите който изброих,дали няма да се получат някакви треперената или вибрации при определени скорости..след ремонта..А назадната гума.,поръжението е че самата гума наруши наклонът си..Сега стои Права...Иначе джантата е здрава ,няма видими поружения.,.Мисля че нещо отзад по окачването също е пострадало..Ще Ви бъда благодарен за всякакви мнения по въпросът..От Стара Загора съм,колата е БМВ 318i ,седан,,1993..Спортно окачване,.така я взех от Германия..
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Фен на BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от малък
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от C8699HX » 11 Мар 2012, 21:47

ekcta3uto написа:Не че нещо, ама що не отидеш в сервиз, за 2 минути да ти кажат кво ти има на колата, а не 2 дни да се занимаваш с писаници по форума?В София сервизи ли нямаме?Майсторите не почиват като е студено, и никой не те задължава като вкараш колата в сервиза задължително да я ремонтираш там.

Колега прав си ! :yes:

По темата до колкото разбрах си се ударил странично демек задължително носач,накрайници,в моя случай беше и десния рог с 2см,шенкел евентуално и почти съм сигурен че планката на тампона на носача се е посукала :yes:
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 11 Мар 2012, 22:09

Capry написа:....Надявам се да нямам само увреждане на Кормилната рейка (доколкото съм чувал знам че е скъп елемент) от предното окачване.,....

:shock: :confused: :) :lol: :mhihi: :mhihi: Сори, бисерите са заключени :mhihi:

Следваща

Назад към E36