замръзнала нафта????

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Re: замръзнала нафта????

Мнение от doktormik » 01 Фев 2012, 19:58

до сега не съм сипвал никакви примеси (бензин,газ и др) в нафтата,ама не е имало и такъв клинч де...но явно ще пробвам Шела...когато възпламени возилото в по-топлите дни...

Аватар
Кара: BMW E36 328i
Мечтае да кара: BMW E31 850 CSI

Мнение от camshaft » 01 Фев 2012, 21:04

Колеги има и специални добавки продават се отделно а дозировката си я пище на всяко шишенце. Мой приятел които кара дизел казва че ползва STP и е доволен.
The ultimate driving machine - BMW!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 02 Фев 2012, 0:21

Нищо против колеги обаче тук в Пловдив Шел и Ромпетрол не вървят все един дол дренки , нищо истинско или поне не колкото го описвате. Това си е така тук у наше село кой иска да вярва и двете съм ги пробвал по няколко пъти няма файда никва. Тука колкото и да е странно най-приличната нафта ( за момента ) е на Еко , не им правя реклама щото за мен са със най-лошото обслужване откъм персонал все едни сопнати са ми тва от години наблюдения и затова ги избягвах ама от доста време ги хфанах с хубаво гориво и ща не ща там сипвам. Само да не става спор прочетох всички други мнения ама мойто си е такова за тоя регион ,ама защо и как и аз нямам обяснение уж не би трябвало да има разлика ама на факт. Градски збягвай Лука за сега , сипвай от Екото ( поне пробвай ) , колеги от друг форум преди някоя година замразяваха различни нафти и резултата беше един успешен само тая на Омв с добавката за зимата , аз отдавна не съм зареждал оттам и нямам пресни впечатления. Иначе си е нормално да позамръзне пробвай първо да постоплиш филтъра.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 02 Фев 2012, 0:25

Ако колата е със зимен пакет е доста вероятно да има подгрев на плочката на която е завит горивния филтър и така каквато и да е нафтата проблем няма.Подгряването стартира при даване на контакт и температурата на околната среда е под 7 градуса.Така че ,трудно могат колегите с тази екстра да дадат адекватно мнение за качеството на нафтата.Аз съм един от тях.Не знам обаче как стоят нещата с горивопроводите,дали има случаи да замръзнат.Аз вече трета зима не съм имал абсолютно никакъв проблем с паленето,а съм бил с каква ли не нафта,но все пак в гаража ми е завет,нищо че температурата е с не повече от градус разлика от околната.Все пак гаража е ламаринен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 02 Фев 2012, 0:31

Абе и аз сипвах само Ви-пауър на шела и мои познати от форума ми казаха да не си преебавам колата с тая гадна нафта и да сипвам само на ромпетрола. Е сипвах 7-800 километра (2-3 пъти) и днес докато карам колата изгасна и ми спря хидравликата. Веднага я вдигнаха и на моя майстор отиде, той ми каза желирана нафта. Та мисълта ми е, че от сега нататък пак съм на Ви-пауър - миналала зима нямах никакви проблеми :yes: Вярно, че миналата зима нямаше 1 седмица минус 15-20, но не ми се рискува с тая нафта :nono:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 02 Фев 2012, 0:48

Dream_BMW написа:Ако колата е със зимен пакет е доста вероятно да има подгрев на плочката на която е завит горивния филтър и така каквато и да е нафтата проблем няма.Подгряването стартира при даване на контакт и температурата на околната среда е под 7 градуса.Така че ,трудно могат колегите с тази екстра да дадат адекватно мнение за качеството на нафтата.Аз съм един от тях.Не знам обаче как стоят нещата с горивопроводите,дали има случаи да замръзнат.Аз вече трета зима не съм имал абсолютно никакъв проблем с паленето,а съм бил с каква ли не нафта,но все пак в гаража ми е завет,нищо че температурата е с не повече от градус разлика от околната.Все пак гаража е ламаринен.

Сутринта три колици на магистрала Тракия до Пловдив как си карат и айде стоп машини , замръзнала нафта по горивопроводите ( е да ама било -27 , е да ама било в движение все допълнителни екстри) и на мен ми се е случвало преди доста години заедно с едно Е34 пътувахме та и той го отнесе прошка няма . А гаражчето си е друга бира ама съвсем било то с ламарина достатъчно е да не те дуа ветъра и също кори отдолу и на капака все си играе роля , на баджанака вчера сутринта беше оцеляла бутилка с вода незамръзнала в колата на вратата пък не е като да не беше - 16 от където палим .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dream_BMW » 02 Фев 2012, 1:18

По време на движение май врътката е лятото с повече нафта в резервоара ,за да се охлажда ГНП-то чрез постоянната и циркулация през него и по тръбопроврода за обратната нафта а зимата с по-малко нафта в резервоара,за да може тя да се затопля пак от ГНП-то чрез постоянната и рецилкулация резервоар=>ГНП=>резервоар .
Няма да се разсърдя ако някой по-просветен от мен ме контрира с довода,че твърде малко количесто гориво рециркулира през пътищата за обратна нафта,та да окаже някакво значение.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от doktormik » 02 Фев 2012, 7:27

ми да не стане анти -реклама,обаче...до сега сипвах само от ЕКО,щото имамм преки впечетления и от Грътското ЕКОи тук-разликата е почти 0 и съм доволен..обаче :!: като застуди-викам хайде,да сипя от прехвалената ЕКТО на Лукоил да видим,че и добавка на Хелиос против замръзване(евтинджос).. :mhihi: ...е-видях резултата!!!! НИКОГА ВЕЧЕ ЛУКОИЛ !!! :censored:всъщност незнам дали преди филтъра е замръзнала или в самия филтър,щото маркуча дето влиза във филтъра не можах да го извадя..където и да е--нафтата е ла...на,както и всичко друго дето се продава тук..

Потребител
Аватар
Кара: влака

Мнение от Relsata » 02 Фев 2012, 9:28

Колеги наливайте газ за горене и няма да имате проблеми. :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 02 Фев 2012, 10:20

Dream_BMW написа:Ако колата е със зимен пакет е доста вероятно да има подгрев на плочката на която е завит горивния филтър...
Според мен всеки дизел на BMW има подгряване на горивния филтър. Поне аз не съм видял без. И моята няма зимен пакет, но подгряване има. Друг е въпроса дали работи още.
Но дири и да подгрява докато стигне до ГНП се усеща леко подскачане на оборотите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dream_BMW » 02 Фев 2012, 11:51

bmw325tds написа:
Dream_BMW написа:Ако колата е със зимен пакет е доста вероятно да има подгрев на плочката на която е завит горивния филтър...
Според мен всеки дизел на BMW има подгряване на горивния филтър. Поне аз не съм видял без. И моята няма зимен пакет, но подгряване има. Друг е въпроса дали работи още.
Но дири и да подгрява докато стигне до ГНП се усеща леко подскачане на оборотите.

В Е34 раздела бях чел,че някой нямат и обясняваха,че само тези които са внесени от по-студените страни били с подгрев.Може би това важи само за Е34-ките,не за нашите свръхмодерни машини Е36-ците хихих.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от doktormik » 02 Фев 2012, 13:37

Relsata написа:Колеги наливайте газ за горене и няма да имате проблеми. :yes:
sorry za latinicata,ot telefona e. Kakvi proporcii nafta/gaz primerno? Ili nafta/benzin? I njama li da ima problem s pompa,djuzi,uplatnenija i t.n. ot tezi smeski?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 02 Фев 2012, 13:44

doktormik написа:
Relsata написа:Колеги наливайте газ за горене и няма да имате проблеми. :yes:
sorry za latinicata,ot telefona e. Kakvi proporcii nafta/gaz primerno? Ili nafta/benzin? I njama li da ima problem s pompa,djuzi,uplatnenija i t.n. ot tezi smeski?
В книжката на BMW пише, може в нафтата да се сипва до 30% бензин.

Потребител
Аватар
Кара: влака

Мнение от Relsata » 02 Фев 2012, 16:40

На 20-30 л. нафта - 1 л. газ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на дядо си е30ската
Мечтае да кара: подводница с шпер

Мнение от Войводата » 02 Фев 2012, 18:54