замръзнала нафта????
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- doktormik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
замръзнала нафта????
здравейте колеги.след ровене 2 дни из форумаи четене,се заформи следнич въпрос--ако е замръзнала нафтата,като как аджеба се размразява,има ли чалъм или се чака по-топличко време??? ималко подробности-колата е Е36 325 тдс.от няколко дни палеше много трудно студена,вчера-с дърпане.Вчера-сменен акумулатор с нов 95 А,палеше моментално без проблем.сутринта на паркинга пред работата-върти,тоци много,отзад-къдели сажди и пушилка--ЙОК.няма палене.свещите ги замери приятел с уред от буксата на релето една по една-няма проблем.релето цъка.помпата в резервоара-проверена с чиста цедка е.в резервоара има около 30 литра ЕКТО дизел от Лукоил,+ добавка против замръзване(евтина наистина,на Хелиос).не можах да откача маркучлетата към и от горивния филтър,за да видя дали идва нафта до там и от там към помпата(това всичко след четене на мнения и съвети от форума)...и палене няма....та въпроса е-може ли да замръзне нафтата само в горивопровода(щото се съмнявам да е замръзнала и в резервоара)????надявам се проблема да е от това само,че иначе..... 

- doktormik
- кандидат ентусиаст
-
Re: замръзнала нафта????
извинявам се предварително,знам че има доста подобни теми в последните дни,но съм направил почти всичко което съм прочел,та остана да питам за пустата нафта..
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
По голама е вероятността в горивният филтър да е имало вода и сега при тези студове , е замръзнала и се е получила тапа! 

- doktormik
- кандидат ентусиаст
-
смених го преди 1 месец,заедно с маслен и въздушен.като го слагах,го напълних с нафта и тогава го навих.или съм сбъркал нещо 

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
никои сипват малко бензин
Последна промяна fedoracore на 01 Фев 2012, 17:45, променена общо 1 път

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тя не, че замръзва, а става на желе. Вземи си добавка за нафта- антигел или зареждай читава нафта.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Прибери я на топло или сега по обяд на слънце да поседи и ще запали.
Явно нафтата е кофти, или имаш изгорели свещи.
Ако проблема е в свещите с няколко последователни подгрявания преди да завъртиш (2-3) би трябвало да запали. както и на дърпане.
Но ако е замръзнала нафтата забрави, нищо не помага освен да я стоплиш.
Запалиш ли я веднъж, щом имаш 30л. нафта отиваш на първата бензиностанция и и нашиваш 3-4л. бензин в резервоара и половин литър двутактово масло и караш.
Може да допълниш резервоара до горе с хубава нафта шел ви пауър или еко от по скъпата дето е с добавки.
Явно нафтата е кофти, или имаш изгорели свещи.
Ако проблема е в свещите с няколко последователни подгрявания преди да завъртиш (2-3) би трябвало да запали. както и на дърпане.
Но ако е замръзнала нафтата забрави, нищо не помага освен да я стоплиш.
Запалиш ли я веднъж, щом имаш 30л. нафта отиваш на първата бензиностанция и и нашиваш 3-4л. бензин в резервоара и половин литър двутактово масло и караш.
Може да допълниш резервоара до горе с хубава нафта шел ви пауър или еко от по скъпата дето е с добавки.

- doktormik
- кандидат ентусиаст
-
ако е само от замръзнала нафта,оттук нататък ще сипвам само най-скъпата с добавки против замръзване!!
а за свещите-един приятел ги провери с мултицет(така разбрах че се казва)-вика-ОК са,и релето също.до вчера,преди да сменя акумулатора,палеше само с едно подгряване,като изгасне лампата(откакто се застуди,въртеше малко повече)..а и няма как да я прибера на топло-нямам къде,а с дърпане вчера без хидравлика ...как не се изтрепахме незнам...ще послушам съветите и ще изчакам по-топло време,дано запали
..дотогава ще се возя само по линейките явно...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
На Ромпетрол също е много добра. А от Лукойл ми е замръзвала.bum_bum написа:Ако сипваш от скъпата нафта (Шел) не ти трябват добавки.
По темата: в книжката на BMW пише, че зимата е допустимо да се сипе до 30% бензн в нафтата за да се предотвърти замръзването и.
- doktormik
- кандидат ентусиаст
-
благодаря на всички за мненията.има и малко развитие по случая:одеве с 300 зора свалихме прозрачното маркуче от филтъра към помпата,и след бая въртене,се оказа,че само някакви капки нафта излизат от филтъра,без никакво налягане...иначе помпата в резервоара работи ок и е чиста. най-вероятно да се окаже замръзнала нафта във филтъра или някъде по горивопровода....(а дано)...и ако е така,трябва на тези от Лукоила да им забия в муцуните по един заради прехваления им ЕКТО дизел...
- doktormik
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Ако сипваш от скъпата нафта (Шел) не ти трябват добавки.
от Шел имам само лоши спомени(на 30 литрова газова бутилка ми напълват 34 литра газ,с бензина-винаги почти двойно завишен разход на колата и т.н)...за дизела нямам впечатления,но явно си заслужава да се опита,чувал съм и други добри отзиви за скъпия им дизел..
- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
doktormik написа:благодаря на всички за мненията.има и малко развитие по случая:одеве с 300 зора свалихме прозрачното маркуче от филтъра към помпата,и след бая въртене,се оказа,че само някакви капки нафта излизат от филтъра,без никакво налягане...иначе помпата в резервоара работи ок и е чиста. най-вероятно да се окаже замръзнала нафта във филтъра или някъде по горивопровода....(а дано)...и ако е така,трябва на тези от Лукоила да им забия в муцуните по един заради прехваления им ЕКТО дизел...
Колега, аз също наливам ecto diеsel и не ми замръзва, пък и успявам да запаля с една изгоряла подгревна свещ(е трудничко и с повечко въртене...), сутринта тук беше -24 градуса. Парафин по горивопровода или филтъра също е вариант. Не сипвай бензин а керосин или газ за горене, това е моят съвет! По-здрав!
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
doktormik написа:bum_bum написа:Ако сипваш от скъпата нафта (Шел) не ти трябват добавки.
от Шел имам само лоши спомени(на 30 литрова газова бутилка ми напълват 34 литра газ,с бензина-винаги почти двойно завишен разход на колата и т.н)...за дизела нямам впечатления,но явно си заслужава да се опита,чувал съм и други добри отзиви за скъпия им дизел..
Говоря за Шел В Пауър Дизел, която няма нищо общо с никоя друга нафта в България (цената и също).
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
fedoracore написа:никои сипват малко бензин
това за бензина и аз съм го чувал и мисля ,че щте има някъкъв ефек