"Универсален модификатор 2" за маслото на Е36 ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 333xi Touring

Re: "Универсален модификатор 2" за маслото на Е36 ?

Мнение от kokok0 » 26 Яну 2012, 22:21

Аз съм пробвал УМ и няма грижи - супер е дори! Ще цитирам колега който беше написал,
защо слагаме турбо на атмосферни двг, защо слагаме чипове, защо подменяме оригиналното окачване, и въобще защо правим разни модификации
по колите си след като Гюнтер и Хелга са пресметнали златната среда !?! Можем да поспорим много, така че не мисля че това е
правилната посока на темата. А за мощността, това не е способ за силов тунинг, а по-скоро помощно средство.

Аватар
Кара: BMW E36 328i
Мечтае да кара: BMW E31 850 CSI

Мнение от camshaft » 26 Яну 2012, 22:33

ами ако оплътнява между буталата и цилиндрите може и да вдига мощноста
The ultimate driving machine - BMW!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318 IS седан

Мнение от Iskren » 27 Яну 2012, 9:47

По другите форуми са много противоречиви мненията, по-клонят към "не използвайте". Даскалите ми в университета(ДВГ) само ХАДО им е в устата, даже в лекциите си го включват.
ISкрен
Изображение
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 28 Яну 2012, 19:08

kokok0 написа:Аз съм пробвал УМ и няма грижи - супер е дори! Ще цитирам колега който беше написал,
защо слагаме турбо на атмосферни двг, защо слагаме чипове, защо подменяме оригиналното окачване, и въобще защо правим разни модификации
по колите си след като Гюнтер и Хелга са пресметнали златната среда !?! Можем да поспорим много, така че не мисля че това е
правилната посока на темата. А за мощността, това не е способ за силов тунинг, а по-скоро помощно средство.

добре и ако ми обясниш как като всеки мотор е проектиран да работи с даден тип масло, отговарящо на определен стандарт, имайки впредвид колко масла има и колко стандарти има за моторно масло изведнъж се пръква добавка която действа "универсално" и смазва всички типове двигатели. сам като прочетеш обяснението, че образува филм по вътрешнтие части и си отговаряш на въпроса кво става със смазочните качества на тва масло с което ти е пригоден мотора и е налято вътре, заместваш го с някво руско нещо което никой незнае с кви вискозитети е зимно време, как се отразяват студените стартове и т.н. и общо взето кво ще стане след 30 000км вътре.
за пример 1 приятел му виеше диференциала, сложи такава прехвалена руска добавка, отначало утихна ама при следващата смяна на маслото се чуваше от другия край на улицата.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 29 Яну 2012, 5:43

zBoost написа:добре и ако ми обясниш как като всеки мотор е проектиран да работи с даден тип масло, отговарящо на определен стандарт, имайки впредвид колко масла има и колко стандарти има за моторно масло изведнъж се пръква добавка която действа "универсално" и смазва всички типове двигатели. сам като прочетеш обяснението, че образува филм по вътрешнтие части и си отговаряш на въпроса кво става със смазочните качества на тва масло с което ти е пригоден мотора и е налято вътре, заместваш го с някво руско нещо което никой незнае с кви вискозитети е зимно време, как се отразяват студените стартове и т.н. и общо взето кво ще стане след 30 000км вътре.
за пример 1 приятел му виеше диференциала, сложи такава прехвалена руска добавка, отначало утихна ама при следващата смяна на маслото се чуваше от другия край на улицата.

Там е проблема и затова питах в моят пост на предната страница дали някой има наблюдения над тази добавка която аз показах, а това УМ е добавка за масло и там се появява проблема при някои хора. А това което показах аз, което и е по евтино ! е добавка за двигател и не е замества маслата ! и не им влияе ! Нещо може би в съвсем друга сфера.
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 29 Яну 2012, 13:21

:lol:
Cosworth написа:
zBoost написа:добре и ако ми обясниш как като всеки мотор е проектиран да работи с даден тип масло, отговарящо на определен стандарт, имайки впредвид колко масла има и колко стандарти има за моторно масло изведнъж се пръква добавка която действа "универсално" и смазва всички типове двигатели. сам като прочетеш обяснението, че образува филм по вътрешнтие части и си отговаряш на въпроса кво става със смазочните качества на тва масло с което ти е пригоден мотора и е налято вътре, заместваш го с някво руско нещо което никой незнае с кви вискозитети е зимно време, как се отразяват студените стартове и т.н. и общо взето кво ще стане след 30 000км вътре.

Там е проблема и затова питах в моят пост на предната страница дали някой има наблюдения над тази добавка която аз показах, а това УМ е добавка за масло и там се появява проблема при някои хора. А това което показах аз, което и е по евтино ! е добавка за двигател и не е замества маслата ! и не им влияе ! Нещо може би в съвсем друга сфера.

Значи , колеги УМ не остава в маслото , а се отлага на фин слой ,(микрони) покритие на частите на двг и не оказва влияние на вискозитета на маслото! И за това деяни по 30-40 000 км.А за колегата с дифа, то като е паднала циментацията на зъбните колела ,нищо не помага те продължават да се рушат!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokok0 » 31 Яну 2012, 10:59

Освен това колега кво значи мотор и пригодено за него масло? Говорим за 200г. Консистенця дали ще повлияе на 6,5л масло а? Как мислиш? Освен това май ти не си чел за добавката а именно тя спомага за студения старт и щом руснаците я ползват при -35 градуса можеби има защо. Както и да е ся за кво спориш ? Човека пита ти му каза своето мнение оплю яа и ощехора си казаха мнението той както и всички ние ще си решаваме и това е.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 31 Яну 2012, 13:16

ест. че ще повлияе. явно ти не си чел, нали точно затва е направена тая добавка да промени консистенцията и да се отлее навсякъде вътре. просто си написах мнението както темата е с въпросителен характер, ама нямам нищо против ако искаш да си караш колата като жигула пък и ако русия е пример за това как си подържат колите за тебе :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: другите да изтръпват

Мнение от 318iBMW » 31 Яну 2012, 14:47

УМ съм го ползвал и мога да твърдя,че найстина помага.Само цената дето му е 80 лв. но си струва :yes: :lalala:
BMW 318i PoWeR Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 31 Яну 2012, 19:25

Аз лично нея не съм я пробвал но имаше на времето една РиМет и съм слагал на москвича щото ми подариха и наистина има някъкъв ефект но не е нещо кой знае !
Отколкото до руските учени те са :bowdown: и работите и изобретенията им нямат равни така че колегите дето много се перят по-горе нака кажат те какво са измислили ?!
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

Аватар
Кара: BMW E36 328i
Мечтае да кара: BMW E31 850 CSI

Мнение от camshaft » 31 Яну 2012, 19:41

delas_328 написа:Аз лично нея не съм я пробвал но имаше на времето една РиМет и съм слагал на москвича щото ми подариха и наистина има някъкъв ефект но не е нещо кой знае !
Отколкото до руските учени те са :bowdown: и работите и изобретенията им нямат равни така че колегите дето много се перят по-горе нака кажат те какво са измислили ?!

Напълно подкрепям! :yes:
The ultimate driving machine - BMW!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokok0 » 31 Яну 2012, 21:56

Няма кво да спорим най-малко искам да се конфротирам с някой. Очевидно няма 100% доказателство какво се случва с УМ в двг така че остава който се чуди да експериментира сам за себеси. Аз лично съм доволен.

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 02 Фев 2012, 17:51

Ако иска някой да инвестира в мен 80 лева за експеримента ще я хакнем в Е30 която е с М10 и клапанчетата почукват малко ,пък защо не и в М50-то :mhihi:
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М50+++

Мнение от Radoslav318i » 03 Фев 2012, 14:35

Yanko Petrov написа:Колеги, като гледам коментарите ме заинтересува тая добавка ("Универсален модификатор 2"), но едно нещо не мога да разбера:

"Мощността на двигателя се увеличава както следва: - за бензинови двигатели 11,2% до 22,4% - за дизелови двигатели от 9,7% до 18,6%"

Ами ако сложа спортна генерация и чип къде отиваме може би - на 50% ?? :mhihi: Какво ви е впечатлението за поведението на колата тези, които сте я ползвали? Някаква "живинка" усеща ли се изобщо или...?

и аз тва се чудех :oops: :mhihi: :mhihi:
По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 03 Фев 2012, 15:20

тва се отнася според мен за двигатели с доста умрели коне, и в зависимост от проблема, добавката може да ги съживи.
ако си с стоковите коне, нема как да стане по мощна!

Предишна

Назад към E36