Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от K_Ilkov » 31 Яну 2012, 16:45

krisu написа:Здрастииии :mhihi:

Малко да поразпитам и аз относно 330i, ci. (M54B30) - 231 к.с дето е. Разход знам, че зависи от стила на шофиране, ма като гледам колегите го докарват с малко над разхода на 320ка Е36. Регистрация, данък т'ва онва, както и некви вродени болести? С два термостата ли е? Нещо по-специфично по ходавата част, освен носачите с шарнирите? Ръчка. По възможност да не е SMG. (не знам дали всички са така или не).
тенкЮ :yes:

средните ми разходи са 14 градско и 10 извън
може и по-добре може и по-зле
данък 373 за София
окачване и тн е 90% като останалите е46
има разлика в полуоските и диф-а
болести харч на масло друго не знам аз поне
SMG не по възможност а според мен изобщо го избягвай

tsotsomanski написа:Ръчната скоростна кутия преди фейса е с 5 предавки, а след фейса с 6.

делителя не е фейса, а производство 03.2003
мойта е фейс, но е с 5
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 31 Яну 2012, 17:12

Моята като я взех я провериха за км. в оторизиран сервиз по ключа :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 31 Яну 2012, 17:17

uCnaHeTcA написа:Моята като я взех я провериха за км. в оторизиран сервиз по ключа :dunno:

аз го питах как е разбрал на колко километра е била преди 3 години, а не как проверява реалните километри :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 31 Яну 2012, 17:19

uCnaHeTcA написа:Моята като я взех я провериха за км. в оторизиран сервиз по ключа :dunno:

Хехехе :mhihi: ключ е все пак :winky:

п.п да показва КМ на ключа, но ако е направено от някой който поне малко отбира - нито ключа, нито плафоните нито в ксенона ще разбереш истинските КМ на колата :idea:
Изображение Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 31 Яну 2012, 17:25

latrel написа:

аз го питах как е разбрал на колко километра е била преди 3 години, а не как проверява реалните километри :mhihi:

Преди три години колата А е влезнала в БМВ срвиз Б в държава Ц , сервизите имат обединена база данни проверява в БГ БМВ сервиз дали колата е влизала някъде някога в БМВ сервиз и му излиза, че колата А е била в БМВ сервиз Б в държавата Ц на Х километра.
Какво не ти стана ясно?

xerial написа:

п.п да показва КМ на ключа, но ако е направено от някой който поне малко отбира - нито ключа, нито плафоните нито в ксенона ще разбереш истинските КМ на колата :idea:

Те не са малко хората дето отбират, но схемата не е много лесна (поне не колкото с лаптопа да ги върнеш само на таблото) сиреч естествено и по-скъпа. За това много малко коли може да има с така направени километри. (или са доста скъпи или са в няколко от именитите автокъщи и пак са доста скъпи или не толкова)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 31 Яну 2012, 17:42

Bavarcho написа:
latrel написа:

Преди три години колата А е влезнала в БМВ срвиз Б в държава Ц , сервизите имат обединена база данни проверява в БГ БМВ сервиз дали колата е влизала някъде някога в БМВ сервиз и му излиза, че колата А е била в БМВ сервиз Б в държавата Ц на Х километра.
Какво не ти стана ясно?

xerial написа:

Те не са малко хората дето отбират, но схемата не е много лесна (поне не колкото с лаптопа да ги върнеш само на таблото) сиреч естествено и по-скъпа. За това много малко коли може да има с така направени километри. (или са доста скъпи или са в няколко от именитите автокъщи и пак са доста скъпи или не толкова)

Е не падаме от небето де :mhihi: идеята бе,че колегата може да каже само едно : имам вина на колата или работата ми е свързана с факта,че тази кола примерно е влизала в сервиз дали в държава А„Б„Ц няма значение,и пак тези от Италия рядко имат - има нещо в системите (като това ми е казано от оторизиран дилър,не твърдя че е така ) което е различно и често няма информация дори за коли на 3 години от там :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320D

Мнение от Amatior4o » 31 Яну 2012, 18:41

Всичко се чисти за километри. Мойта е "дупничанка". Бяха я гласнали на 99 997 км :mhihi: То беше ясно, че е около 200к. Преди да я купя я карах в Камор за преглед. Бяха я изчистили навсякъде (ключ, АБС датчик, комп, табло и т.н.) Ходих после още при 2-3ма от любопитство и нищо. Колата, ако е в кондиция не мисля, че са проблем километрите, но и да не са над 300 :mhihi:
Гледайте за лепенка под предния капак на колко е сменяно маслото. При мене отговора беше там :mhihi:

П.с.
После и Ванката я хвана на колко е :yes:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 31 Яну 2012, 21:36

Е, да, ама те питах дали искаш да знаеш колко са реалните (в интерес на истината - твоите изобщо не са много!)...историята познава доооста сериозни километражи на иначе "идеално изглеждащи" коли :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G70
Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options

Мнение от jivko2828 » 01 Фев 2012, 0:21

Лично мнение - тази кола с репликата на Style 135 изглежда добре и ако както казват колегите е добре поддържана цената е супер за кола 2004 с тези екстри. Без проблем се добавя мултифункция и евентуално xenon.
Лично на мен на външен вид повече ми харесва сивото 320d, за което спореха дали е блъскано и дали е M-pack, а и интериора е доста по-добър. Ако имаше и подгрев щеше да е перфектно, но въпроса е технически да е изрядно. :mhihi:

За километрите ще споделя личния ми опит.
Моята я взех на 130k km в момента на километража е 170k km. Според Ванкта доста добре превъртяна на всякъде където е възможно. В момента е на 270k km реални.
Като я взех и се почна - частите една по една да се предават, да не ги изброявам, че ще стане роман. 8)
250-300k km може да са и прекалено малко, но и прекалено много.
Извод всеки да си направи, но в крайна сметка пак опираме до късмета. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TauCaHa » 01 Фев 2012, 1:00

Какво ще кажете за тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Странно е,че отвън изглежда с базова (поне на мен) а вътре е пълна с екстри
Друго странно,което видях е елемента на волана,който би трябвало да е в същия цвят като другите(бежов)
Вие какво мислите :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530D xDrive

Мнение от Ciki » 01 Фев 2012, 9:55

Gqbriel написа:
Ciki написа:Във всеки оторизоран сервиз на БМВ могат да ви дадат информация за това каква е сервизната история на колата както и последно записаните километри при последното си посещение в оторизоран сервиз... Разбира се това се плаща както може и да се предположи...

@Gqbriel - рядко са колите без сервизна история... Когато кола влезе в оторизоран сервиз първото и задължително нещо което правят е да запишат км. Както и всички показатели при приемането в сервиза...

Ако са от италия не седят така нещата

Незнам как стоят нещата, но това което съм гледал (повече от 30 коли) преди да си купя моята и всички проверени до една в сервиз по вин и 90% от тях Италианки имаха история в системата на дилъра...да не говорим, че от Германия да намериш нов внос си е игла в купа сено...

Да верно е и това, че не всички имат, но не пречи да се провери нали :yes:

Gqbriel написа: - на всички ни е ясно това което казваш,но говорим за въпросната :yes: ако имаш ВИН е едно...как и откъде си е твоя работа разбира се,ако действително това което казваш е така...мисля,че собственика (Ако не знае) трябва да узнае :dunno:
Не е задължително да се плаща за сервизната история :mhihi: :yes:

Казвам само това което съм видял в системата... а дали собственика знае или незнае и дали трябва да узнае не ме брига както му се вика :winky:

Въпреки всичко му казах това което е в системата и собственика се направи все едно :shock: ай стига бе ... верно... лошо го изигра чак ми идваше да го питам дали не са го изгонили от Витиз...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530D xDrive

Мнение от Ciki » 01 Фев 2012, 10:07

TauCaHa написа:Какво ще кажете за тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Странно е,че отвън изглежда с базова

Незнам какво имаш предвид, но отвън си изглежда прилично колата... може би имаш предвид, че няма ксенон и пръскалки на фаровете?... не виждам нищо странно в това.

TauCaHa написа: Друго странно,което видях е елемента на волана,който би трябвало да е в същия цвят като другите(бежов)

Да ... и на мен ми направи впечатление това с волана което ме навява на мисълта, че е възможно да е сменян или пък просто да е сменена само пласмасата отдолу с черна.. което не е задължително да е нещо лошо... може на собственика да му харесва с черно повече от колкото в бежов цвят

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 01 Фев 2012, 10:32

Ciki написа:Казвам само това което съм видял в системата... а дали собственика знае или незнае и дали трябва да узнае не ме брига както му се вика :winky:
Въпреки всичко му казах това което е в системата и собственика се направи все едно :shock: ай стига бе ... верно... лошо го изигра чак ми идваше да го питам дали не са го изгонили от Витиз...

Mожеше с това да започнеш :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 02 Фев 2012, 8:23

Колата е пред теб и има две положения - харесва ти или не. Това, че е на повечко километри няма да ме откаже. Респективно няма и да ме навие ако е на малко и е гроб. Така че тия проверки съм малко скептичен относно тях. Колата и за 10к може да я скапе някой малоумник. Може и 500к да си е почти като нова в друг случай.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 02 Фев 2012, 9:10

TauCaHa написа:Какво ще кажете за тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Странно е,че отвън изглежда с базова (поне на мен) а вътре е пълна с екстри
Друго странно,което видях е елемента на волана,който би трябвало да е в същия цвят като другите(бежов)

По-добре да спестите някои коментари които не са на място,кво значи базова и не базова - случайно има разлика когато е различно ниво на оборудване ли ?!(изключваме М sport pack)
Колата изглежда добре,предлага доста добри екстри за цената си особено кожен рекаро салон с подгряване,едиснтвеното и липсва един ксенон ,който е най-лсената работа.
Автомата при фейлисфт е по-добър и икономичен от този преди това,едва ли ще има проблеми поради факта,че мощността на двигателя не е като на 3.0д.
Ако ти харесва си заслужава да се погледне обстойно ,рядко има подобна оферта на 20-ка с нормална цена и интериор :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E46