Проблем при Е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525D
Мечтае да кара: BMW M5 Competition

Проблем при Е36

Мнение от Amateur » 30 Яну 2012, 18:37

Здравейте колеги.До 2-3 дни колата ще влезне в сервиз и искам да знам г/д какво да очаквам.Значи от време на време през ден или различно се случва странно нещо.Примерно вчера спрях пред магазина не съм гасил колата докато гаджето ми влезне за бутилка кола и дойде,включих първа предавка газ но колата започа да се стресе задържа ли газта тръгва да гасне задържах и изгасна направи ми впечатление че оборотомера застана на около 900 оборота и не помръдваше и след като задържах педала на газта и изгасна като запалих нямаше проблеми.Случвало ми се е и в движение примерно дам газ и забива муцуната 1 вид след малко отпуши и тръгне а ми се е случвало да не отпушва за 200-300м и после всичко ок.Възможно ли е да се дължи на бензинова помпа или филтър тъй като я купих преди 3-4 месеца но не го смених филтъра.?Дебитомера прави ли такива проблеми?Благодаря на всички които ще са съпричастни да ми помогнат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Re: Проблем при Е36

Мнение от 00700 » 30 Яну 2012, 19:07

Честито за колата! Безаварийно каране!
Остносно за проблема, ... може да е горивен филтър, дебитометър, стъпково моторче и т.н.
Най-добре направи една диагностика и по метода на изключването ... . В момента можем само да предполагаме какъв е точно проблема. Ето един линк: http://store.bmwpower-bg.net/forums/vie ... 0%B2%D0%B5. Успех!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 30 Яну 2012, 19:50

Горивен филтър за смяна е възможна причина. Но с гадаене не става, трябва си диагностика. Ще се види кое как работи и къде е грешката.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Amateur » 30 Яну 2012, 20:18

Така уредих едно приятелче утре ще дойде при един мой чичо дето има сервиз ще дойде да ми направи диагностика там с уредите и тн да провери къде може да е проблема каза че може да се дължи на бензинова помпа макар че аз по-малко от 30 литра не оставям в резервоара за да не я бъзикам но все пак може и от това да е.Утре ще пиша вечерта какво съм направил че през деня съм дневна и майка ми ще закара колата в сервиза.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на дядо си е30ската
Мечтае да кара: подводница с шпер

Мнение от Войводата » 31 Яну 2012, 14:55

Може и сондата да е заминала. Но на диагностиката ще си каже :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Amateur » 31 Яну 2012, 21:31

Така качиха го днес на компютъра направиха пълна диагностика тестваха всичко не и не няма никакви грешки.Човека започна изкуствено да му вкарва грешки за да види дали ще се появи проблема защото не го прави постоянно и не.Звъняха тук там там и излезнаха следние варианти:Бензинова помпа-може да се бъзика и тн,горивен филтър,разпределителен вал но като отворихме преди седмица да сменим гарнитурата на капака на главата нямаше нищо видимо.И така...до никъде за сега.Има ли някои от форума които може да помогне да установим проблема?Открихме че и имам и ролки за сменяване днес ги поръчах 3 ролки и 2 ремъка пистов и тоя на климатика.И така

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Много коли
Мечтае да кара: M4

Мнение от kiky_7 » 01 Фев 2012, 1:00

Вземи дебитомер от някой приятел и покарай малко да видиш дали пак ще прави така :).
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Amateur » 01 Фев 2012, 1:07

Ами трудно ще намеря.В смисъл тук в моето градче никой фр не кара такова бмв или подобно.Ако някои от софия може да ослужи за 1-2 седмици с дебитомер,но малко са тия свестни хорица....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525TDS, E32 735i, E30 320i
Мечтае да кара: S50 нещо си ....

Мнение от кобрата » 01 Фев 2012, 10:52

Колата като е запалена има ли празен ход, всмисъл чува ли се да прекъсва или проблема се появява само като подадеш газ :?:

Аватар

Мнение от tashev_kiril » 01 Фев 2012, 12:51

Колега, отваряй Аутодата, взимай един Мултицет и завъртай ръкавите. Няма друг начин. При мен на диагностика нищо не ми дава грешки, колата е мудна и забива муцуна, оборотите играят. Затова почнах да меря нещата, за които колегата по горе ти е дал линк към тема. В крайна сметка се оказа, че ландата не работи добре, но при мен и оборотите играят на празен ход. Установих проблема, чак след като си направих уредчето за тест на ландата /metodi80/, но ако не работи добре ландата и с мултицета ще покаже ... Имам тема за това, но Методи има просто истински подробна по въпроса.
Провери да не засмуква и въздух от някъде, като маркучите за вакум, след дебитомер, серво. Пръсни по маркучите със спрей за студен старт и ако вдигне оборотите, значи е ясна работата, т.е. е от тях...
Успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Amateur » 01 Фев 2012, 19:05

Принципно на студено като запаля оборотите играят 1000-1500 мърдат се.А иначе проблема го прави рядко до сега 5-6 пъти от 4 месеца.Почва да не приема подаването на газ задържа ли газта гасне при изключена скорост.А в движение като подам и неще да поеме след малко отпушва и всичко е ток!

Потребител
Аватар

Мнение от rende69 » 01 Фев 2012, 19:22

Провери дали дърпа въздух след дросела и маркуча от дебитомера до дросела.С какъв мотор си,че не можах да разбера.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 316
Мечтае да кара: BMW
Детайли за колата: 316 i

Мнение от shplingata » 01 Фев 2012, 22:52

Колега сега ще ти дам съвет от патило. Вече втори месец имам този проблем, но освен това ми се получават и гърмежи в дебитомера. Понеже вече съм пръснал доста пари и съм се упарил ще ти кайа какво направих аз. Започнах по метода на изключването. Отидох в една морга при едни готини типове и започнахме-дебитомер, кабели, свещи (купих нови), бобина, почистване на стъпково моторче, бензинова помпа, смяна на горивен филтър, клапа на смукателните тръби ( беше счупена не се оказа това проблема), сонда и може още нещо вече забравих. Няма никакъв резултат компютрите не хващат проблема. Сега ще пробваме да сменим ел блок. И ако не е от това вече незнам. Съвет- не копувай нищо, ако може да отидеш в някоя морга и почни по този метод на изклюването иначе много пари отиват на кино и проблема си остава.
Успех !!!
Ако имаш резултат драсни и сподели дали си отстранил проблема и как.
Аз също ще пиша когато ( ако се оправи).

Аватар

Мнение от tashev_kiril » 01 Фев 2012, 23:11

Amateur написа:Принципно на студено като запаля оборотите играят 1000-1500 мърдат се.А иначе проблема го прави рядко до сега 5-6 пъти от 4 месеца.Почва да не приема подаването на газ задържа ли газта гасне при изключена скорост.А в движение като подам и неще да поеме след малко отпушва и всичко е ток!

Както се разбра, причините за проблема се установяват и не е много трудно, просто си трябва замерване, време и цапане... информация има много във форума, ако искаш да се справиш самостоятелно, почваш упорито да четеш и да се образоваш, ако не, караш я на сервиз и стискаш палци майстора да отбира нещо и да не ти свали и ризата от гърба. Четох, че на колега са му взели 780 лв., за ланда, датчик на вала и маркучите. Е според мен си е пладнешки обир...
Аз лично те съветвам да издърпаш буксата на ЕКУ-то и да замериш съпротивленията на датчиците на които може, за които не намериш инфо за замерване на съпротивление, изкарваш кабелчета от буксата, включваш я към ЕКУ-то и мериш Волтове при контакт, запален мотор и така...
Макар, че има и инфо как да замериш съпротивление и директно от буксите на повечето от нещата. Причината може да е от едно от следните неща които трябва да почнат да се проверяват:
Стъпково моторче
Дебитомер
Датчик за темп. на охл. течност, но трябва да достигнеш до него
Дебитомер
Замерване на ланда соинда
Замерване на дросел клапа
Датчици колянов и разпределителен вал - чрез буксата на компа, незнам за друг начин, но те излизат на диагностика
Проверка маркучи
Вакуум клапа
Бензинова помпа
Абе хората са дали линк, трябва тях да замериш....
Ако не намериш инфо, а то във форума е пълно, ще ти кажа какви трябва да са съпротивленията, за волтовете ползвай Аутодата...
Така, че или почвай ... или на майстор и се готви за кихане !!!
Почни от ст. моторче и маркучи те са най-лесни за проверка, после дебитомер и т.н., мериш и чистиш яко и продължаваш докато не стигнеш до проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Amateur » 02 Фев 2012, 4:14

rende69 написа:Провери дали дърпа въздух след дросела и маркуча от дебитомера до дросела.С какъв мотор си,че не можах да разбера.

M43 Колега

Следваща

Назад към E36