Кое ви кефи повече? Туринг, седан, купе, кабрио, компакт?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
Re: Кое ви кефи повече? Туринг, седан, купе, кабрио, компакт?
Не бре момци, аз не казвам, че е грозно... просто така нахвърлиха някои снимки от нета, сякаш всички такива седани карат. Пък мен идеята ми беше, да се харесват заради такива квито са, а не нагласените от нета. Тя в крайна сметка, всяка кола като се наточи... окачване, боя, джанти едно друго и външно става доста дообре. Аз, чесно да си призная компакта например не го харесвам, ама в нета има толкова нагласени екземпляри, че ми текат лигите. Даже тука в форума имаше един черен компакт дето обира точките. Ако не се лъжа, май беше на един колега от Ямбол 

Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Boyadjiev написа:Седан, седанДоста по-издължен ми изглежда от купето (от колкото реално е), от там съответно по-стегнат, по-оптекаем, комбинирано с ниско окачване (заводското е твърде "седанесто") просто е супер. Никога не съм гледал всъщност каква да е... Само да не е комби
Но всъщност се оказа в последствие, че купето не ми харесва отвътре като седна(и докато седна)... Уж е същото, ама нищо общо като усещане... И така
Жалко че седана е по-тежък от купето, само това не ми харесва в него
Е може ли да изпишеш толкова много глупости само в един пост

Айде отзад напред:
Тегло оборудвано на седана - 1270кг
Тегло оборудвано на купето - 1315кг (например за 320ска)
Седан дължина 4433мм
Купе дължина 4435мм ? (не знам дали е истинската стойност, но разликата, ако има такава, в действителност е малка)
За другото се пише: оБтекаем, идва от обтичам

Не че ти държа сметка, ама ти завършил ли си аеродинамика, за да знаеш кое е по-обтекаемо и кое не?
За един и същи модел кола седан и купе, да кажеш, че ти е много различно като седнеш вътре

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
u`F`o написа:Boyadjiev написа:Седан, седанДоста по-издължен ми изглежда от купето (от колкото реално е), от там съответно по-стегнат, по-оптекаем, комбинирано с ниско окачване (заводското е твърде "седанесто") просто е супер. Никога не съм гледал всъщност каква да е... Само да не е комби
Но всъщност се оказа в последствие, че купето не ми харесва отвътре като седна(и докато седна)... Уж е същото, ама нищо общо като усещане... И така
Е може ли да изпишеш толкова много глупости само в един пост![]()
Айде отзад напред:
Седан дължина 4433мм
Купе дължина 4435мм ? (не знам дали е истинската стойност, но разликата, ако има такава, в действителност е малка)
За другото се пише: оБтекаем, идва от обтичам![]()
Не че ти държа сметка, ама ти завършил ли си аеродинамика, за да знаеш кое е по-обтекаемо и кое не?
За един и същи модел кола седан и купе, да кажеш, че ти е много различно като седнеш вътре
Колега от къде ги гледаш тези данни? В книжката на БМВ,която имам с колата седана го дават 1390кг. Комбито е 1470.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
u`F`o написа:Boyadjiev написа:Седан, седанДоста по-издължен ми изглежда от купето (от колкото реално е), от там съответно по-стегнат, по-оптекаем, комбинирано с ниско окачване (заводското е твърде "седанесто") просто е супер. Никога не съм гледал всъщност каква да е... Само да не е комби
Е може ли да изпишеш толкова много глупости само в един пост![]()
Айде отзад напред:
Седан дължина 4433мм
За другото се пише: оБтекаем, идва от обтичам![]()
Провери си източниците на информация, като например може да използваш БМВ книжката, а не нета

Ако не си забелязал преди изредените от мен неща има словосъчетанието "ми изглежда"

Мда, доста различно ми е като усещане

Приемам забележката за обтекаем, всеки си има вкус и разбиране

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
A в мойта книжка пише, че комбито р 1380кг., на компакта в книжката пише 1280кг.
Седан и купе не съм имал все още

Купето е по-тежко от седана с около 50кг, според зависи от обурудването. Данните из нета са доста "около". Те и мойто купе го дават 1190, ама е 1250(теглил съм го няколко пъти и тези кила са като съм приспаднал долу-горе горивото, газовата и багажа, иначе е над 1300 винаги
)

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
vld написа:A в мойта книжка пише, че комбито р 1380кг., на компакта в книжката пише 1280кг.
2та цилиндъра са натежали при моята хахахахахаха.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
Wanna be 1.5 bar.
Dpy написа:Купето е по-тежко от седана с около 50кг, според зависи от обурудването....
Правилно си запомнил, но е в обратната посока. При едни и същи мотори, седана е с 50кила отгоре - 1300 към 1350кг, поне така ми пише в User Manual-a и не мисля че е объркано

По принцип няма голямо значение, но си мисля, че съм прав. Ако имаш приятел с шест цилиндрово купе, идете на някой кантар да ги мернете 

- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Седана си е седан №1
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- alpina27
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 87 m10
- Мечтае да кара: е30 м10 Stroker
- Детайли за колата: DSD Blagoevgrad
Направо ви се чудя на акъла
мен седаните ме отвращават дали защото по-често виждам седан отколкото купе но купето си има страшната визия дори и сток на външен вид! Също извратените ми фантазии ме карат да мисля и за комбитата но...
КУПЕ!

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Boyadjiev написа:Dpy написа:Купето е по-тежко от седана с около 50кг, според зависи от обурудването....
Правилно си запомнил, но е в обратната посока. При едни и същи мотори, седана е с 50кила отгоре - 1300 към 1350кг, поне така ми пише в User Manual-a и не мисля че е объркано... Но все тая
Аз мисля, че си е баш объркано, айде сети се защо

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
Wanna be 1.5 bar.
Все тая, туринга е най-лек 

Аз седана съм го виждал по разни таблици и книжки 1190кг, по други 1230кг празна (т.е сухо тегло - без посажери и багаж, но с пълен резервоар (62л.)...
По мненията за размерите на купетата и седаните - купето е 1см (или малко над 1см) беше по-широко от седана.
И следите имаха някаква подобна малка разлика...
Най-вероятно е до усещане.. 1см не е от чак такава забележима разлика.
Най-много седана и кабриото ми харесват. Купе бих карал, но все си мисля, ще ми потрябва удобството на задната врата и ще ме е яд..
По мненията за размерите на купетата и седаните - купето е 1см (или малко над 1см) беше по-широко от седана.
И следите имаха някаква подобна малка разлика...
Най-вероятно е до усещане.. 1см не е от чак такава забележима разлика.

Най-много седана и кабриото ми харесват. Купе бих карал, но все си мисля, ще ми потрябва удобството на задната врата и ще ме е яд..

- GB Design
- Потребител
-
- Кара: e36 M50B25 cabrio
- Мечтае да кара: ///M3
bum_bum написа:Кабрио, със или без хардтоп. Все едно![]()
Толкова ме е яд, че не си взех кабрио ама накрая ще преместя всичко в едно такова и съм ти ебал и купето.
Kabrio. Постигнато с много труд и любов.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.