28 160 сонди за шистов газ правят от България пустиня

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Re: 28 160 сонди за шистов газ правят от България пустиня

Мнение от kiro_320 » 27 Яну 2012, 0:40

не разбрахте ли че ако ще над цяла България да има газ от софия до морето и от дунав до Гърция - за да се използва трябва да се дупчи много-страшно много. Не може да кажат има над цяла България газ, ама ние ще оглоздим леко само в Ловеч . :kuku:
България е 110к кв/м, те искат да използват 4.3к за проучвания и сондажи, това е 3.9% от територията ни, която ще бъде надупчена при сондаж. Дори да предположим - няма да има никакви проблеми, самото даване на 3.9% от територията ни за сондажи е загуба, защото никой няма да си построи къща в съседство с изоставена сонда, камо ли същата работеща. Самата земя губи себестойност, без дори да има никакви замърсявания - камо ли замърсяване.
Изобщо няма значение дали има газ за 100 години или 350 години, за да се използва пълноценно трябва да се дупчи много и начесто. Няма сила на тази свят дето да ми каже, че имало газ над 4300кв/км, ама те щели само 5 сонди да сложат и те тава е. :mhihi:
Американската територия е 9800К кв/км, ако те дадат 3.9% от територията си това е 382К кв/км - това са ТРИ Българии и половина, значи все едно в САЩ да отиде утре пульо с неясна технология да иска да дупчи и проучва на такава огромна територия с неясна технология, неясни ползи и съмнения за околната среда, дали американците ще са възторжени, не вярвам.
Ако американците имат пустини и тресавища за дупкане, ние нямаме... аз ще съм винаги против, дори съм сигурен че в Полша много скоро ще се успокоят когато видят че нито цената е мръднала нито нищо. При нас също няма да мръдне, защото Газпром изобщо не можем да го стреснем - вземете пример от турците, искаха по-евтин газ договори искаха да развят не знам си какво и кво стана в крайна сметка ? Договор няма и евтин газ няма ? Пък и дори сегашните високи цени не застрашават нещо толкова критично, че вече на живот и смърт да имаме нужда от газ... Цигарите поскъпнаха с 400% откакто влязохме в ЕС, а всеки втори пуши и не виждам някой да е умрял от кахъри, по-добре е да се иска вдигане на стандарта, а не сваляне на цената с 50$ за да спестя 5лв на месец.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 27 Яну 2012, 10:47

По абсурдни простотии не бях чел скоро:
Що не спрете с тоя шеврон, не се ли сещате, че цялата работа е заради тях....
Ето това мина, никой не разбра, и е на дневен ред...обаче понеже са руснаци (нищо че регистрацията е ...в УСА :mhihi: )...

http://www.ogj.com/articles/2011/08/bul ... g-set.html

п.п.
Нали има забрана, тая тема що не се заключи :roll:

Или не е спряло, продължава тайно: :mhihi:
http://nenovinite.com/news.php?action=view&ID=1414

п.п.2 И кой модератор вкарва мненията на дргаря между другите мнения ;) ...печатарчета нещо :mhihi:

Колега моите ''изрезки'' в сравнение с твоите :roll:
Код: Избери целия код
http://nenovinite.com/news.php?action=view&ID=1414
са просто........................без коментар. Трябва да си надарен с доста особени качества да даваш линкове към такава мозъчна диария, че и да и се кефиш :kuku:

И кой модератор вкарва мненията на дргаря между другите мнения ;) ...печатарчета нещо :mhihi:
- кво казваш и на модераторите им плаща ''оная'' фирма? Вземи се оплачи на Уорлик да ни дръпне едно конско тук във форума, да ни обясни колко сме заблудени и колко ''много'' ще загубим защото обидихме френдовете му от Шеврон.

аз не знам от шеврон да са излизали с някакви публични изявления или да са обещавали нещо изобщо ?
не виждам и причина да го правят и сега, те просто ще отидат другаде.

Именно, проведоха една ''тайна'' среща с Варненската общинска управа в присътствието на ''депутатче'' от четата на Б.Б., а същевременно беше отказан достъпа на медии и други депутати от други партии. Това е достатъчно всеки сам да си направи съответните изводи. Пълен абсурд идва някаква си фирма в държават ни с намерение да дупчи да търси нещо, последиците от което ще са катастрофални, казваш нямало нужда да дава никакви изявления?

хората разливат цели танкери и след 1-2 години няма и следи от това... добре дошли в детската градина ;)

Това някакъв виц ли е? :mrgreen:
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 27 Яну 2012, 11:58

Айде и на български ше ти го псуна абсурдното :mhihi:
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=600109
Шеврон та шеврон :lol:

До киро, то това е площ на концесия, не на самия сондаж, не ти трябва да правиш 20 000 сонди, от един можеш да направиш 8-10, колкото ти се налагат горе долу това е отдолу:

Изображение
А това остава от горе (няма и 300кв от един сондаж):
Изображение

Така или иначе решението ще бъде преразгледано скоро време, просто неможе да бъде формулирано толкова глупаво...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 27 Яну 2012, 15:38

Аргументите против проучването са същите като тези и против добива - и двете неща стават по една и съща технология. Една ''грешка'' и чао.

Айде пак започна с манипулациите.
Като не си запознат с даден процес, защо се изказваш изобщо? Ставаш вече смешен.
Просто няма как да ни убедиш, че проучване и добив са едно и също нещо. Обясниха то го вече хората, дадохме ти и интервюта от достатъчно сериозни издания.
Видя, че фракинг се ползва и за кладенци за вода.
Явно обаче мнението на специалисти от бранша тежи повече от твоите изрезки и се наложи пак да започнеш с манипулациите.
Touring & windsurf club

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Яну 2012, 17:47

Темата за тоя прословут шистов газ е доста интересна .В никакъв случай не е едностранна и ограничена в екологичен аспект въпреки че той не е маловажен.Ако някой си мисли че това решение е грешка или недомислица е в дълбока заблуда.Пазарлъка ще продължи под масата и това е начин елегантно да се излезе от ситуацията с отказ за проучване без да е отхвърлен кандидата .Уорлик не е глупак и ще продължи да лобира за тия от шеврон.Ако наистина залежите са големи решението ще бъде политическо.На всички обаче трябва да ни е ясно че голямата печалба ще прибере шеврон а не българската държава така че едно такова решение за забрана само вдига цената и изостря апетита на шеврон.Дано за в бъдеще правителството да успее да се пребори с това лоби по най добрия начин за България.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 27 Яну 2012, 18:46

Georgieff написа:
Аргументите против проучването са същите като тези и против добива - и двете неща стават по една и съща технология. Една ''грешка'' и чао.

Айде пак започна с манипулациите.
Като не си запознат с даден процес, защо се изказваш изобщо? Ставаш вече смешен.
Просто няма как да ни убедиш, че проучване и добив са едно и също нещо. Обясниха то го вече хората, дадохме ти и интервюта от достатъчно сериозни издания.
Видя, че фракинг се ползва и за кладенци за вода.
Явно обаче мнението на специалисти от бранша тежи повече от твоите изрезки и се наложи пак да започнеш с манипулациите.

Кои са тия ''специалисти''?
Ти явно си супер запознат, защо тогава не направи една PR кампания за ''супер ползите'' от шистовия газ?
Точно като статията която е дал ''Сондьора'' в горния линк се нарича манипулация, че и отпреди 2 години отгоре на всичко.
Не видях ''достатъчно сериозните издания'', видях няколко неща които бях гледал още преди да пусна темата тук и всички велики специалисти и защитници на шистовия газ по някаква странна случайност са бивши сътрудници на ДС или платени консултанти на някоя нефтена компания.
Явно обаче мнението на потребителите от форума, а и общественото е коренно различно от мнението на специалистите. Ако приемем резултатите от проведената анкета във форума за реалистични, точно всички защитници и специалисти на шистовия газ трябваше отдавна да сте млъкнали.
Както се казва фактите говорят сами за себе си, или - 15% - За / 85% - Против ??????
Вероятно всички гласували против са купени, манипулирани, зомбирани, или може би дори извънземните имат намеса?
Приемете факта, че българина разбира, че в крайна сметка никакви нефтени или газови ''колосални'' залежи не са по - важни от здравето, чистата вода и въздух.

''Сондьор'' - защо не даде малко снимчици от самия процес на разработване на сондажите - сонди, камиони, цистерни, химически езера, тръби, течове, компресорни станции и т.нт.
Вероятно защото пуснатите от теб снимки не са манипулация. Оная със сондата и комбайната е най - забавна.
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 28 Яну 2012, 15:24

За съжалеиние житото е още младо, че да има и с комбайна ..до едно село над Кнежа:
50.jpg

"Тръби и камиони" :mhihi:
59.jpg

Утайниците са в дясно:
63.jpg

"Химически езера и течове"...тва неква психическа атака ли е....
И за сега промивни течности и тези в утайниците по стандарт БДС и секви световни си го има и в БГ.
И ако и тва не е верно, ето тук в този сайт на тази фирма си пише, кое се води за опасно и кое не...те така или иначе се занимават с това..За да не питаш после а кво ги праите утайниците, ми е те идват и си ги извозават, преработва и т.н.
http://www.opasniotpadaci.com/non-hazardous-wastes.php

А се дразня верно, как толкова хора ви се връзват на акъла....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 28 Яну 2012, 19:26

Колега снимките които пак си дал, лично спред мен са си чисто манипулативни. На първата си снимал нещо стърчащо от 3 км насред полето.
На втората правена през някакъв прозорец от някаква тоалетна съдейки по размерите му, се виждат 7-8 паркирани камиона и наредени тръби на некви скари.
На третата пак правена под някакъв уникален ъгъл, срещу светлината, в дясно се вижда, че някой е копал нещо, но ако я пуснеш някъде другаде и не напишеш отдолу, че е утайник за отпадни води, повярвай ми - никой няма да се сети какво си снимал.
Имах пред вид снимки правени от въздуха, отразяващи цялата ''красота'' на пейзажа, на потъпканата от товарните машини земя (черния път през полето), непрекъснатия трафик на цистерни и друга тежкотоварна техника към сондажа, утайника от близо, табелките около него, цвеа на почвата и нейното състояние около утайника, защо не дадеш едно клипче от постоянният шум около сондажа, опиши миризмата около утайниците. Какви ''добавки'' им се добавят за да се изпарява по - бързо отдпадъчните води. Какво става при един евентуален разлив............. разни ей такива интересни неща, а не снимчици правени с телефон с камера 0,300 px от някакво прозорче с размери 40на40см.
Едва след това почни да се чудиш ''как им се връзвали на акъла''.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 28 Яну 2012, 20:06

Тия неща ги има само в твоя болен мозък....

Заповядай март-април на чирен или на пелово...
Винаги може да отидеш на Рогозина.

Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 28 Яну 2012, 22:19

Имам предложение! Специално за другаря integral, утре да заповяда да измери отделената супер вредна емисия CO2 примерно на жп линията София - Перник! Ама да внимава да се не спъне на релсите :mhihi: :mhihi: :mhihi:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 28 Яну 2012, 23:09

Сондьора написа:Тия неща ги има само в твоя болен мозък....

Заповядай март-април на чирен или на пелово...
Винаги може да отидеш на Рогозина.

Поздрави

Колега, аз не съм геолог инженер, или нещо от сорта. Работя в абсолютно различна сфера. Следователно през ден да ходя до въпросните места няма да има голям смисъл.
Естествено, че ще изкочат разни хора работещи на въпросните места и ще убеждават, че всичко е ''цветя и майски рози''.
Работата е там, че има и много специалисти в тази облас, които са твърдо против проучването и добива на шистов газ в Добруджа.
Аз съм заел позицията си след като съм се запознал с мненията и на двете страни. Защо след като това е толкова безопасно за да започне масовият добив на шистов газ в САЩ, там е била направена така наречената ''поправка в закона за чистата вода''?
Защо все повече и повече там общественото мнение особенно на хората живеещи в тези райони протестират и се оплакват от екологични и здравни проблеми? Защо и в Европа много държави са заели позицията засега да не допускат това нещо?
Всички веднага почват - кои са тия държави, Франция била първа по атомна енергия в Европа, Англия незнам по какво си. Ок. Нали и Б.Б. каза, че трябва да следваме опита на по - развитите и силни държави? Кои са те - Полша, Румъния и Украйна (където сега е най - големия натиск от страна на шистовите компании) или Франция и Германия, които са претеглили рисковете и ползите и са решили да не бързат?
Защо ние както винаги трябва да се нареждаме на една тепсия заедно с Полша, Румъния, Украйна, а не с по - силните и развити държави, въпреки, че нямаме техните атомни и нефтени комапнии?
Отговора за мен, а и за още стотици хиляди българи е еднозначен - някой има ядрени централи (Франция), нефтени компании и все още колонии (Англия), България обаче има едно нещо което струва колкото всичките им идиотски корпорации и колонии - това е нашата природа и водни ресурси.
Бъдещето не в добива на бързо изчерпващи се органични изкопаеми от рода на нефта и шистовия газ. Бъдещето е в наличието на чиста вода - безспорен факт, това е най - важният ресурс на бъдещето, няма да давам линкове към научни статии по въпроса. Всеки е чувал за това което казват учени от цял свят по въпроса.
http://ecomedia.bg/doctor-eco/environment/article/3578
Не съм фен на разни гадателски истории и тем подобни, но ще кажа, че и Ванга е казала - ''Ще дойде време, ще ядете от златни чинии, но ще затваряте вода в буркани''.
Ти кое избираш - пари, ''евтин шистов газ'' или всяка сутрин когато станеш да можеш спокойно да си налееш една чаша вода от чешмата и да я изпиеш спокоен, че това няма да ти е последното нещо което си направил или минимум да се подрискаш след това?
Няма нужда да споменавам какво съм си избрал аз и още много хора, т.е. болшинството. Най - важното нещо което трябва да се проумее според мен е факта, че нито една комапния от този бранш, била тя Руска, Американска, Канадска, или каквато и да е било не ги е грижа за нас.
За това в какво състояние ще оставят след себе си природата ни. Световната практика го доказва всеки ден. Това са ''хора'' интересуващи се единствено от печалба, ръст на акциите на борсата и т.нт.
Той уорлик сам си го каза - ''стават грешки''. Аз не искам да съм просто една поредна грешка, при поредното проучване, добив или както му казват. Не искам след това да излезе някакъв мазен америкаснки, руски или някакъв друг посланник да излезе по някоя купена телевизия и да заяви - ''Ами съжалявам, стават такива неща, бля, бля блбяляпляляя.................''
Лично когато уорлик или някой от собствениците се премести да живее до някоя сонда и лично пред мен всеки ден започне да пие вода от този район, да я дава на децата си, да приготвя храната си с нея, тогава може и да се замисля.
До тогава - да не ми говорят.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Georgieff » 30 Яну 2012, 11:28

Конспиралник, да не се бърка с конспиратор, е особен вид симпатяга, който е начетен по всякакви теми: извънземен разум, ходенето до Луната, неходенето до Луната, сиви, черни, бели, зелени, HAARP, 11/9, JFK, ваксини, маи, 2012, ГМО, шистов газ…и естествено авиация и предполагаемите следи оставяни от самолетите наричани от тях кемтрейлс или химически следи. Характерна черта за всеки конспиралник е, че му липсва подходящото образование да обсъжда която и да е от тези теми. За сметка на това е много речовит и често добре аргументираните му мнения се състоят само и единствено от клипове в ютюб или линкове към отвратително грозни и мигащи сайтове, често хостнати някъде по безплатните платформи

Текстът е от статия на друга тема, но се надявам авторът на статията да ми прости.
Цялата статия е тук
Още по темата тук - наръчник за шарлатани
Да намирате нещо познато?
А и както виждаме, всеки който има съответното образование да коментира темата, е сътрудник или на ДС, или на БКП, или на нефтена или някоя друга компания. Случайно обаче вашата там специалистка и тя е била сътрудник, въпреки че аз не открих тя да каже нещо против проучването.
То като гледам единствените, които имат право да коментират са такива като тебе.
Touring & windsurf club

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 30 Яну 2012, 13:11

Georgieff написа:
Конспиралник, да не се бърка с конспиратор, е особен вид симпатяга, който е начетен по всякакви теми: извънземен разум, ходенето до Луната, неходенето до Луната, сиви, черни, бели, зелени, HAARP, 11/9, JFK, ваксини, маи, 2012, ГМО, шистов газ…и естествено авиация и предполагаемите следи оставяни от самолетите наричани от тях кемтрейлс или химически следи. Характерна черта за всеки конспиралник е, че му липсва подходящото образование да обсъжда която и да е от тези теми. За сметка на това е много речовит и често добре аргументираните му мнения се състоят само и единствено от клипове в ютюб или линкове към отвратително грозни и мигащи сайтове, често хостнати някъде по безплатните платформи

Текстът е от статия на друга тема, но се надявам авторът на статията да ми прости.
Цялата статия е тук
Още по темата тук - наръчник за шарлатани
Да намирате нещо познато?
А и както виждаме, всеки който има съответното образование да коментира темата, е сътрудник или на ДС, или на БКП, или на нефтена или някоя друга компания. Случайно обаче вашата там специалистка и тя е била сътрудник, въпреки че аз не открих тя да каже нещо против проучването.
То като гледам единствените, които имат право да коментират са такива като тебе.

Защо изпусна да включиш и себе си?
Ти не си ли един от най - активните участници с ''подходящо образование и квалификация'' редовно изказващ мнения?
Докажи ти с какво си достоен да коментираш темата?
От кога е станало задължително да си специалист в дадена област и единствено това да ти дава правото да пускаш теми във форума и да коментираш в тях?
Къде прочете да съм написал, че съм ''начетен на всякакви теми''?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Georgieff » 31 Яну 2012, 10:30

Като начало си погледни заглавието на темата и източника си.
Второ, аз не се изказвам по отношение на технологичната част, въпреки че имам инженерно образование, но все пак не по минно дело. Работя в бранш, който е основан основно на наука и факти, а не на предположения и съм се научил да търся съответната научна информация по всеки въпрос.
Забележи - научна информация от сериозни учени и хора с опит в областта.
Трето, опитвам се да черпя информация от хора със съответното образование - дал съм и източниците.
По същата причина съм склонен повече да вярвам на Сондьора, отколкото на твоите меко казано странни уеб сайтове. За разлика от теб той е виждал сондаж на живо.
Четвърто, забравил си да коментираш мнението на единствения човек, който малко или много ви подрепя и има съответното образование (а забравих, че е сътрудник на еди кой си - отпада).
Айде сега прочети си отново какво съм написал в предишния пост, прегледай си заглавието на темата, мненията си и свободните си съчинения по темата.

Не ме разбирай погрешно - всеки има право на свое мнение и аз уважавам твоето, както и на съответния процент хора, които са против.

Обаче няма как да се съглася с откровените манипулации, с които си служиш от самото начало на темата.
Touring & windsurf club

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 31 Яну 2012, 10:57

Както казваш, всеки си има право на мнение. Ти вярваш на ''Сондьора'', аз вярвам на други хора не членуващи в този форум, нито в други, които също имат съответното образование и са виждали много сондажи на живо.
Те нямат собствени блогове, нито сайтове нито други подобни неща. Както писах мнението ми по въпроса е базирано не само на ''странните'' според теб сайтове.
Същото мога да кажа за ''утвърдените'' и ''нестранни'' сайтове и така наречените ни ''обществени медии'', на които явно ти и много други хора предпочитат да се доверяват.

Обаче няма как да се съглася с откровените манипулации, с които си служиш от самото начало на темата.

Мога да кажа същото за твоите. Да не говорим за последните пропити с ''горчивина и съжаление'' ''откровения'' на уорлик по всички медии, или за предстоящото посещение на другарката
му хилари клинтън. Та така, времето ще покаже кой е ''по - големия'' манипулатор. Сигурен съм в едно - българите имат очи и виждат, колкото и да не им се иска на много хора.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата