Въпрос за DISA на М43

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Re: Въпрос за DISA на М43

Мнение от vaykisss » 28 Яну 2012, 17:57

първо искам да се се извина на колоегата пуснал темата :bowdown:
а на бесния ,а ве бесен ако имаш нещо да ми казваш дай на лични щото омазахме хавата на човека,и да ти кажа не ходя в гаражи ,ако нещо немога да си направя сам ходя в нормален сервиз със специалисти :yes:
ако имаш нещо да ми казваш на лични ,и си спомни 1 правило не пиши нещо на човек във форума,ако нямаш смелост да му го кажеш в очите.
пс само за протокола къде ти гаража в лондон ли?
пс1 и ако е46 е с такъв волан какъвто си мисля по добре да приключим разговора :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36

Мнение от misho06 » 28 Яну 2012, 18:54

Колеги вие почнахте да се нападате за глупости, кой какво знае и може и какво не :mhihi:
За DISA-та, залепих тая тръбичка и ще видя какво ще стане, а като се постопли малко може и да я сваля да я огледам :)
Поздрави на всички :yes: и се наслаждавайте на марката :driving:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M sport
Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици

Мнение от besnia_ » 28 Яну 2012, 19:13

Да и аз се извинявам за спама който направихе, :mhihi: и нека приключим защото това е без смислено :bchug: а за волана тука малко по отдолу може да го видиш на снимката,в бг на този волан му искат 700лв и си е цял късмет като си купиш бмв да са му го оставили :mhihi:
Изображение

Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 28 Яну 2012, 19:19

затворената disa осигурява въртящ момент (torque) в ниските обороти като се ползват по дъгите тръби на всмукателния колектор. ако се махне и няма disa, тва е равносилно на отворена disa, която по принцип ако има проблем със системата остава отворена за да осигурява максимална мощност при високи обороти. принципно теоретично без disa би трябвало да падне torque в ниски към средни rpm, но много хора я махат (disa deletion) и по английските форуми съм чел, че няма разлика общо взето
повече инфо за клапата: http://www.motortraders.net/groups/grou ... =1&menu=87

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 28 Яну 2012, 20:02

:clap: браво колега,точно така обяснено ,тряааше по рано да пишеш бе човек,макар че има много изписано по темата :yes:
при мен дисата се разтропа ,свалих я и я изкормих :mhihi: смисъл самата клапа ,и пак си я сложих , и демек си останах без диса ,единствено усетих колата че е по мудна в НИСКИТЕ ,на високи обороти нямаше никва разлика със или без диса,след като сложих другата нещата си дойдоха на мястото .и така със без няма кой знае ква разлика ,но колегите които карат на газ знам че ги махат да няма поразии,а ако някой не вярва изкормената диса ми е в колата идва слагаме я караме малко,после слагаме здравата пак караме и така, аз щом го пиша значи така съм го усетил,казвам го от опит иначе също знам че при м42 примерно имат метални диса клапи,и за тях съм чел нещо за 4800 оборота вклучва дисата и тн,тук говорим за м43 и аз не казвам кога отваря или затваря не ме интересува даже,само казвам че без диса има разлика е ниските по муден старт и тн,друг е въпроса че аз мн рядко си карам колата в 5000 оброта :mhihi:

Предишна

Назад към E36