Въпрос за англичанка?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Въпрос за англичанка?

Мнение от bum_bum » 27 Яну 2012, 21:53

Щом е с малкия мигач значи не е изцяло стария фейс. Какво всъщност те интересува, годината ли? Ако ще взимаш мотора най-добре виж дали е никасил или алусил. Това е по-важно. На самия блок пише и годината на производство, значи горе-долу можеш да се ориентираш кога е сменен ако е алусилов.

Самият блок се подменя комплект с бутала и биели, което прави купуването на мотор с алусилов блок от Англия с късна година на производство маркирана на него добра сделка.

Естествено говорим за кола с минат МОТ, както ти казах и преди, видимо била в движение и добро състояние като цяло.

Чудя се като гледам някои от тия, дето продават коли на части какви кошери са навнесли с изтърбушени тапицерии, разпаднати тавани, паднали кори и после някой купи 28-ца и вика- тя голям ташак. Ми ташак, то не може колата ти да се е разпаднала тотално, а да си полагал грижа за мотора. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
Мечтае да кара: цял живот BMW
Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18

Мнение от Plamen_Shopov_BMW » 27 Яну 2012, 21:54

Жоро 320и написа:Може ли е36 купе 07.96г. да е изцяло стария фейс, само където има дигитална клима?

Колега, ако е 96 год, стоково е излязла от завода с новия фейс, след това какво се е случило с нея не се знае.
Може да е удряна и да и слагана старата броня и старата маска, всичко е възможно. Моята тройка например (95 год) оригинално е с фейслифтовата броня но със старата маска, след като от един камион в движение падна едно желязо и ми счупи оригиналната броя, се наложи да я сменя и сложих стария модел.
Така, че нищо не е изключено, може и да е 96 год колата за която говориш. Нещо по-особено за е36 ''англичанките'' е това, че дори и 97 год нямат пасажерски аербег. А всички останали е36-ци в края на 94-та година са оборудвани с аербег и за пасажера, вече в с годините се изменят воланите с бега, има няколко вида, предполагам, че всички ги знаем.
Също така, 3-ките след фейса са с по-различен страничен мигач, при тях той вече е по-тънък. Погледни страничните мигачи на калниците и виж от дали са от преди фейса или след него.
Друг начин да разбереш коя година и кой месец е произведена без да гледаш ВИН-а е да погледнеш коланите, в долния край на колана има малко талонче не което пише месеца и годината на производство на колата, така не е нужно да проверяваш ВИН-а.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 27 Яну 2012, 22:08

Само за протокола - колата ми е март 1996 по ВИН, /колани януари 1996/ всичко по нея е оригинално и е със старата броня и бъбреци, а вътре е с 2-та бега и дигиталната клима, версия Италия, та в тази връзка нещата са доста размити и не се знае за кой пазар как са се комплектовали.
only rear wheel drive

младши ентусиаст
Аватар
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18

Мнение от Plamen_Shopov_BMW » 27 Яну 2012, 22:17

michev написа:Само за протокола - колата ми е март 1996 по ВИН, /колани януари 1996/ всичко по нея е оригинално и е със старата броня и бъбреци, а вътре е с 2-та бега и дигиталната клима, версия Италия, та в тази връзка нещата са доста размити и не се знае за кой пазар как са се комплектовали.

Колега и за Италия са с фейслифтовата броня след средата на 95-та год.
Просто никога не е изключено да е сменяна, както казах по-горе. Ако продам колата си, някой може да помисли, че оригинално е с бронята преди фейса, ако не знае, че съм я сменял...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Мнение от Жоро 320и » 27 Яну 2012, 22:49

Plamen_Shopov_BMW написа:
Жоро 320и написа:Може ли е36 купе 07.96г. да е изцяло стария фейс, само където има дигитална клима?

Колега, ако е 96 год, стоково е излязла от завода с новия фейс, след това какво се е случило с нея не се знае.
Може да е удряна и да и слагана старата броня и старата маска, всичко е възможно. Моята тройка например (95 год) оригинално е с фейслифтовата броня но със старата маска, след като от един камион в движение падна едно желязо и ми счупи оригиналната броя, се наложи да я сменя и сложих стария модел.
Така, че нищо не е изключено, може и да е 96 год колата за която говориш. Нещо по-особено за е36 ''англичанките'' е това, че дори и 97 год нямат пасажерски аербег. А всички останали е36-ци в края на 94-та година са оборудвани с аербег и за пасажера, вече в с годините се изменят воланите с бега, има няколко вида, предполагам, че всички ги знаем.
Също така, 3-ките след фейса са с по-различен страничен мигач, при тях той вече е по-тънък. Погледни страничните мигачи на калниците и виж от дали са от преди фейса или след него.
Друг начин да разбереш коя година и кой месец е произведена без да гледаш ВИН-а е да погледнеш коланите, в долния край на колана има малко талонче не което пише месеца и годината на производство на колата, така не е нужно да проверяваш ВИН-а.

Всичко е от стария фейс. Има само дигитална клима а по вин е 07.96г.

младши ентусиаст
Аватар
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18

Мнение от Plamen_Shopov_BMW » 28 Яну 2012, 3:26

Жоро 320и написа:
Plamen_Shopov_BMW написа:

Всичко е от стария фейс. Има само дигитална клима а по вин е 07.96г.

Сам си направи извода колега... както ти казаха и другите. Аз лично не мога да си обясня, как по ВИН, ще е 96, а ще е напълно идентична с 3-ките преди фейса...
Здраве да е, нека ти е здрава и читава, без значение коя година е...

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 28 Яну 2012, 11:44

тоя фейслифт е СЕПТЕМВРИ 96та, стига сте писали глупости. колите ви са наред, най-много на някой бронята да му е сменявана. пък и не знам как сте сигурни, че колата ви някога била излязла с еди коя си броня от завода.. аз автора го разбрах, че е със стария мигач, ако е така, не виждам никакъв проблем. то модела през тея 10на години периодично си е обновяван, ама неща като табло/втори бег/, жабка, климатик, седалки, барче на подлакътника и други такива, променящи се през годините, нямат общо с фейслифта 9/96. единствено не знам защо бях останал с впечатлението, че бронята е от малко по-рано, ама всъщност и тя е от тогава. а иначе преди нея са два вида предните, не един, не знам това колко от вас са го забелязали. както и задната броня е два вида. тва нали без мковите. климатика с врътките го дават до 9/95. иначе има един малък детайл в интериора, който се сменя с фейслифта и на който никой не му обръща внимание.. и служи много добре за познаване на някои наистина странни коли, ама не като ваще, дето са си наред.

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 28 Яну 2012, 14:50

щом е с широкия мигач на калника, тясната маска и т.н е преди фейса, а дигиталния климатроник най-вероятно е монтиран впоследствие

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 28 Яну 2012, 16:32

стига бе, нали тва обяснявам по горе, диг клима защо да е монтирана впоследствие?
диг клима от края на 95та, колата е 7/96, фейса идва 9/96. къде е проблема?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Яну 2012, 16:47

С тоя мигач става объркване някакво :mhihi: Единия е дебел с голям цокъл, а другия без цокъл и по-тънък. Кой от двата е?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Мнение от Жоро 320и » 28 Яну 2012, 19:52

bum_bum написа:С тоя мигач става объркване някакво :mhihi: Единия е дебел с голям цокъл, а другия без цокъл и по-тънък. Кой от двата е?

Дебелият, широкият, старият.... като на 36-цата ми която е 12.94г. Тя е двата бега и всичо друко е като преди фейса! А тая за която ви питам не съм я купил още, но ще я гледам и съм се навил дано да не ме разочарова нещо по нея(мотор, купе)

Фокусник
Аватар
Кара: на тройки още от ученик!
Мечтае да кара: без да "прави"

Мнение от shmundi87 » 29 Яну 2012, 13:55

ела да ти дам един матор 5/97год. и не се занимавай с глупости Жоре! :bchug:
Ти си от мъжете които ce прибират от работа,пият една боза,смачкват някоя хлебарка,ударя си чи**я и въздъхвaт-'' омръзна ми този живот-алкохол,убийства и секс...

Предишна

Назад към E36