Заслужава ли си тази кола?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Re: Заслужава ли си тази кола?

Мнение от Kregec » 23 Яну 2012, 15:09

Да прав си за това но си е голяма глезотийка. Аз на моя му бях сложил чип, филтър и генерация за да го събудя малко. И честно казано в ниските се пробуди и реагираше по бързо при рязко подаване на газта. Но 1,6 като цяло не е мотор в стоков варянт от който да очакваш кой знае какво. Ако му се сложи турбо (макар да не виждам голям смесъл) тогава вече е друго. Има колеги които са турбинирали 1,6 и са искарали добри резултати. До колкот знам има един но е М40Б18 с турбо за дрифт и колегата казва, че няма грижи на 0,5-0,6 бара. но от година и нещо вече съм на съвсем различен модел и мотор. Честно казано макар и двайска много ме кефи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: грозно е36 купе
Мечтае да кара: настрани с около 200

Мнение от bebcho__ » 23 Яну 2012, 15:13

аз лично не бих си взел 1,6, дето гори колкото 20ска че и автоматик да качи още разхода...пък и с десен волан за тия 4к съвсем се отказах. като я обслужиш после и смениш тва онова, което е неизбежно с регистрации и вс останало ти отива 5к+. все пак решението си е твое, ама както казаха колегите, ако искаш 16ка си купи от тука за по-малко пари. ако ще е от англия и не искаш голям мотор поне да е ис или 20ка щот разхода ти ще е същия, а със сигурност ще ти е по-приятно да я караш.
you can not imagine the immensity of the fuck i do not give
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 23 Яну 2012, 15:50

При автомата е важно да усещаш добре педала на газта, което при деснячките е невъзможно с тяхното 10 метрово жило, пък и компакта е кофти работа, сравни му интериора с другите разновидности и ще се откажеш бързо.

Потребител
Аватар
Кара: Ford Fiesta 1999 1,25 16v Hatchback

Мнение от nklant » 23 Яну 2012, 20:59

Много ви благодаря за всички мнения до тук... Както каза колегата Kregec, спокоен човек съм, не искам да взема BMW за да я натискам, но искам и да знам че поне не е Опел Астра или Пежо 206.... Мисля че разликата е от Земята до небето. Въпреки всичко, вашите коментари ме накараха да се замисля над това дали в крайна сметка си заслужава. Интериора ми харесва понеже няма джаджи, изчистен е и е малко ретро. А двигателя не е 1.6, а 1.9 което ме караше да си мисля, че може би ще е по-пъргава. Накратко притегателната сила беше тази, че е от място, където километрите са на 100% проверени и в сравнение с тези на някои други коли, които са от 200 000 км нагоре и на същата цена, 85 000 км ми се видяха все едно колата е направо девствена! :)
Все пак ще помисля още малко, но твърдо съм решил марката да е BMW. :yes:

P.S.
Днес гледах за части от първа необходимост, като накладки, дискове, амортисьори и бях приятно изненадан, че цените са напълно народни за 16-ките.

Ето малко снимки на въпросната 16-ка:

W482GYX 1.jpg

W482GYX 5.jpg

Picture 009.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо дизел
Мечтае да кара: би-турбо дизел

Мнение от SHTILL » 23 Яну 2012, 21:46

И според мен няма смисъл, колега ..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от darko1 » 23 Яну 2012, 21:57

bebcho__ написа:аз лично не бих си взел 1,6, дето гори колкото 20ска ...............

:kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 25 Яну 2012, 22:01

Аз мисля че изглежда мн.добре тоя Compact, сигурен съм че не е толкова зле заради това че е автоматик. Даже ще се кара по-приятно в града. Да, М43 в тези Compact-и от последните години са 1.9 което е само добре дошло.

Обаче вярно е скъпичка... и както каза един колега, Compact с М43 1.9 от тази годна, за тези пари спокойно може да се намери и с лява (нормална :mhihi: ) дирекция. Запазени има доста, особенно от тези последните години, иска се търсене но не е невъзможно :idea: :!:

Успех, и пиши какво си решил. ;)

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 25 Яну 2012, 23:55

Колега, колата е боядисвана сравнително скоро и при това, добре е извършена процедурата.
Имай на предвид, че в БГ за такова бояидсване ще ти вземат над 1500-1600 лв.
Това не е малко :)
Ако е караш в БГ, недостатъка е десния волан, но хора карали такива коли казват, че се свиква.
Успех в избора!
И още нещо, избора за марката ти е много правилен :) !
Ако си ценител на качеството и удобствата, мога да ти кажа Е38 е добра алтернатива на добра цена :)
Ако търсиш кола, евридейка то този компакт е идеален.
Братята англичани дали познават думата " пазарлък'' ?
Ако не я знаят им я кажи :)
Всяка стока, закупена на старо, няма твърда цена :)!
Успех!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 26 Яну 2012, 0:53

аз съм с компакт колега(за 2ри път) само че с 16ка и 2тата пъти,та за тва което ти казват колегите послушай ги м43то гори колкото ис-ка за вървенето ти казаха вече че само на голф 3ки може да се напъваш :mhihi: ,иначе е като за градска кола компакта е добре макар че съм семеен ми върши идеална работа (примерно колички кошарки и др се събират идеално,даже и пералня съм качвал :lalala: ) иначе като потдръжка не е скъпо ,ама пак ти казвам ей ся ако тряааше да си купувам пак щеше да е компакт но м42ти ,а иначе моя екземпляр мога да кажа че е същия цвят и даже е по запазен с по-хубав салон и джанти иначе като го зех и аз пооправях преднички,гарнитурки тва онова диса клапа свещи масла филтри та си вървят парите,слагай 4 бона в джоба и си земи нещо от тука ти за 2000 паунда е46 ще си земеш закво ти е компакта

Потребител
Аватар

Мнение от nklant » 26 Яну 2012, 15:27

jakson написа:Колега, колата е боядисвана сравнително скоро и при това, добре е извършена процедурата.

По какво се разбира, че е боядисвана скоро? Не е ли по-скоро просто току-що измита, ако съдиш по блясъка? А за десния волан, вече 3 години карам Форд Фиеста с десняк, така че абсолютно съм привикнал и не усещам разлика вече! :mhihi: За това, че е малко скъпичка съм готов да преглътна този корав финансов залък с презумцията, че все пак е на проверени 85 000 (и кусур) км, което хич не е зле... Поне човек може да прецени на кое му е дошло времето за смяна. BMW форевър! :bowdown:

P.S.

Англичаните много обичат пазарлъка. Ако не се пазариш те гледат съмнително! :)

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 26 Яну 2012, 19:31

nklant написа:
jakson написа:Колега, колата е боядисвана сравнително скоро и при това, добре е извършена процедурата.

По какво се разбира, че е боядисвана скоро?

Колега, има разлика м/у заводски боядисаната и допълнително пръсканата боя.
Тази е направена много добре!
Италианците съм ги признал в боядисването на автомобили, коли дошли от Германия или Австрия, боята им седи прекалено " гаражна" т.е боядисвана в гараж.
Може и да греша разбира се, но за мен е боядисана, но е направена добре.
Ако не се лъжа, може и да бъркам разбира се, но си мислия, е заводски този компакт е със сиви прагове, а тези са в цвета на колата.
И все пак е направена добре!
Кола която се кара няма начин да не е боядисвана....
На тези километри на който е колата то означава, че тъкмо е разработена :)
Имай предвид, че в БГ такава кола неможеш да намериш!
Тук няма кой да купи такава запазена кола, защото ще е скъпа и немогат да и сложат голяма пеалба в автосалона.
Тук носят разни бракувани коли, който взимат от италия и германия за по 3-500 евро и тук ги пускат по 3000 лв.
Познавам няколко автоджамбази, точно така правят.
Взимат коли, позкърпят им малко косурите, къде боя, къде салона ще позакъпят, докарват и вид, пастиране, тъблото го мажат с онези го*на мазните за да лъска и това е и си пеелят кинти :)
Затова който иска хубава кола, ходи в чужбина и сам си донася.
Разбира се тук също хубави коли на старо, но са рядкост.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 26 Яну 2012, 19:32

смъквай и я зимай като толкова ти харесва. ще се возиш на нея с кеф това е най-важното.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 26 Яну 2012, 20:17

jakson написа:Ако не се лъжа, може и да бъркам разбира се, но си мислия, е заводски този компакт е със сиви прагове,а тези са в цвета на колата.

Праговете на тоя компакт са декоративни (пластмасови) ,които заводски са си в цвета на колата ;)

jakson написа:Тук няма кой да купи такава запазена кола, защото ще е скъпа и немогат да и сложат голяма пеалба в автосалона.
Тук носят разни бракувани коли, който взимат от италия и германия за по 3-500 евро и тук ги пускат по 3000 лв.
Познавам няколко автоджамбази, точно така правят.
Взимат коли, позкърпят им малко косурите, къде боя, къде салона ще позакъпят, докарват и вид, пастиране, тъблото го мажат с онези го*на мазните за да лъска и това е и си пеелят кинти
Затова който иска хубава кола, ходи в чужбина и сам си донася.
Разбира се тук също хубави коли на старо, но са рядкост.

Миналата година ,двама приятели си купиха на жените си компакти 1,6/1,8 и двата автомати за 4к +/- ,внесени от швейцария от един и същи човек,който ходи до там и си ги прибира на самоход. Няма автокъща човека,пуска си обяви в мобилето и така търгува. Та никой не е казал колата да се взима от дупница, горубляне или "уникат" от форума и в края на краищата които търси - намира . Има ги тия компакти и тук в завидно състояние на поносими пари ,но както си прецени колегата ,никой не му опира пистолет в главата ,а просто споделяме инфо
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от nklant » 26 Яну 2012, 20:32

Ей колеги, златни сте! :clap: Мерси за съдействието! Реших че в крайна сметка ще я зема колата, че ми е много на сърце и най-накрая да стана и аз почетен член на BMW клуба, редом с вас! 8) Парите си вървят, няма как - както спомена vaykisss, ама и марката си е марка! Ако модераторите преценят могат да сложат катинар на темата... И ТЕ ТАКА! :D Благодаря още веднъж за мненията и съветите ви! Безаварийно!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 26 Яну 2012, 22:31

а ве то кеф цена няма :mhihi: ама поне малко от малко,това че е на 80000 нищо не значи ,има хора за 10000 и таковат майката,така че гледай техническото състояние не км :nono:

ПредишнаСледваща

Назад към E36