Зелена течност от колата ?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 520 24 V киселяк
Мечтае да кара: бумер 320 IS

Зелена течност от колата ?

Мнение от al capone » 25 Яну 2012, 16:01

Здравеите колеги имам едно вьпросче днес карах колата за смяна на гьрне и след като я качихме на рампата в наклонено напред положение от кьм десния фар отдолу почна да тече зелена течност :dunno: отворихме капака с момчетата , но не разбрахме от кьде капе вьпроса ми е от какво може да е това ? :roll:

ентусиаст
Аватар

Re: Зелена течност от колата ?

Мнение от Postman » 25 Яну 2012, 16:21

Ти как мислиш колега, какво ли може да тече в зоната на казана с течност за чистачките?!? Гарантирам ти, че не е урина от марсианци - виж гуменото уплътнение при помпичката на чистачките като начало...

Потребител
Аватар
Кара: 520 24 V киселяк
Мечтае да кара: бумер 320 IS

Мнение от al capone » 25 Яну 2012, 16:24

Погледнах колега .. не видях от там да тече :roll: ще прегледам по обстойно пак :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 25 Яну 2012, 19:32

капачката на казанчето за хидравлика има ли зелено кръгче? Или да е метално случайно...
провери си течсността там.
Последна промяна Stanchev на 25 Яну 2012, 19:34, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 25 Яну 2012, 19:34

Ако имаш климатик,там е дехидрататора и ако някога фреона е оцветяван за проверка за теч,а сега е протекъл... би трябвало компресора на климатика да не включва;) Ако разбира се течноста ти в казанчето не е зелена. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 25 Яну 2012, 19:48

zvetiko написа:Ако имаш климатик,там е дехидрататора и ако някога фреона е оцветяван за проверка за теч,а сега е протекъл... би трябвало компресора на климатика да не включва;) Ако разбира се течноста ти в казанчето не е зелена. :mhihi:

Аз доколкото знам в системата на климатика има и някакво масло което е зелено :roll:
Не твърдя че не е и оцветяван фреона, но 99% теча е от системата на климатика :idea:

Аватар
Кара: bmx

Мнение от vinio » 25 Яну 2012, 19:59

Течен ,зелен фреон ,едва ли :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 25 Яну 2012, 20:16

Точно зелено масло от климатика е,питай ме откъде знам.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Яну 2012, 20:20

В климатика само маслото може да изтече и да е зелено.Ако накой ми покаже как изтича на земята зелен фреон веднага получава нобелова премия за открития в хладилната техника.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Едно М60 и някви М-ки
Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....

Мнение от Is. » 25 Яну 2012, 20:47

vinio написа:Течен ,зелен фреон ,едва ли :roll:

Такова животно '' оцветен фреон '' , дето да тече по земята няма .

Залагам на теч на масло от климатичната с-ма . Светлозелено е на цвят ..... огледай кондензера .
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520i vanus 94г.

Мнение от CivilWarrior » 26 Яну 2012, 7:30

От климатика е.Когато го пълнят и го оцветяват в зелен фосфорен цвят и така разбират дали е имало некаде течове, като ти надуят системата.
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 26 Яну 2012, 11:16

Jordana написа:В климатика само маслото може да изтече и да е зелено.Ако накой ми покаже как изтича на земята зелен фреон веднага получава нобелова премия за открития в хладилната техника.

Браво,добре ,че има толкова начетени хора като теб ,че иначе сме за никъде. ;)
По принцип като се сложи пигмента се оцветява и фреона и маслото като идеята е да се хване теча на фреона.От там където има нехерметичност извън системата излиза фреона,маслото и пигмента,като с UV лампа се кара пигмента да почне да свети.Но колегата питаше от къде му тече зелена течност ,а не устройство и принцип на действие на охладителната система и ако си няма понятие от нея по-лесно ще разбере да му кажа ,че му е изтекъл фреона,отколкото цялото и ненужно в случая описание. ;)

Потребител
Аватар
Кара: м10

Мнение от amdqmov » 26 Яну 2012, 11:34

по-скоро му е изтекло маслото и после му е излетял фреона :lol: а и колегата не каза работи ли му климатика :?:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 26 Яну 2012, 11:37

Друго възможно място, ако се окаже че това което тече не е хидравлично масло или маслото на климатика (дали е масло ще разбереш като го пипнеш), са маркучите към дюзите за миене на предното стъкло - под кората дюзите често се пукат в зоната на клапанчетата и като пръскаш течност се стича и попива в кората на капака, откъдето започва да капе при фара ако отвориш капака или наклониш напред колата. Ако пипнеш с ръка кората и на места е мокра, а на други суха, има голяма вероятност да е това.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 26 Яну 2012, 11:55

Postman написа:...маркучите към дюзите за миене на предното стъкло - под кората дюзите често се пукат в зоната на клапанчетата и като пръскаш течност се стича и попива в кората на капака, откъдето започва да капе при фара ако отвориш капака или наклониш напред колата. Ако пипнеш с ръка кората и на места е мокра, а на други суха, има голяма вероятност да е това.

Аз съм имал проблеми веднъж с пробит маркуч и веднъж самото клапанче беше дало фира. Обаче кората беше много мокра и се виждаше много сериозно петно... :roll:
Освен това и пръскалките нямат налягане.

Следваща

Назад към E34