Криви дискове?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Да така е и на мене ми бяха криви дисковете но ми беше разбита и предницата и не можех да разбера със сигурност от кое тресе но сега се убедих,че само от дисковете тресе при спиране.А да не говориме колко бързо се разбива предницата кат са ти криви дисковете на мен ми трябваше около 1 месец да я разбия тотално даже майсторите се чудеха как съм стигнал до тях
но ако не са много износени дисковете може да се пристържат и стават но ми казаха,че може пак да изметнат особено,ако карам спортно 

Нови дискове и нови накладки ...За да ти стане всичко точно-250 лева май бяха нещата общо...
Много важен момент е майстора да ти изтрие хубаво главината преди да сложи новите дискове -защото има опасност да си с ново всичко и пак да тресе ако не е паснало идеално към повърхноста ...и т.н.
Забравих каква марка ми бяхя -само помня ,че са с дупки по средата-вентилирани ...
Много важен момент е майстора да ти изтрие хубаво главината преди да сложи новите дискове -защото има опасност да си с ново всичко и пак да тресе ако не е паснало идеално към повърхноста ...и т.н.
Забравих каква марка ми бяхя -само помня ,че са с дупки по средата-вентилирани ...
NS325TDS написа:Много важен момент е майстора да ти изтрие хубаво главината преди да сложи новите дискове -защото има опасност да си с ново всичко и пак да тресе ако не е паснало идеално към повърхноста ...и т.н.
Това какво ще рече че нещо не ми е ясно?
Дайте някакви идеи за марки дискове... спортни или обикновенни? Взел съм си накладки NK направо да слагам и нови дискове. А и още нещо - бях чел някъде че е хубаво с всяка смяна на накладки да се сменят и дисковете заедно с тях... та мисълта ми е отзад има ли смисъл да сменям и дисковете?
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Brembo Max-116 лв бройката,Brembo-обикновени вентилирани-76 лв./бр.
Това във фирма Авто1,но провери и в Манимпекс,може да са по-евтини
http://www.a1-bg.com/
Това във фирма Авто1,но провери и в Манимпекс,може да са по-евтини

http://www.a1-bg.com/
- bozukov_g
- Голямата Базука
-
- Кара: E36-328i sedan E30-323i cabrio
Спор няма факт неуспорим е че BREMBO са наи-добри, ако намериш не се замисляи а ги грабваи веднага няма да сажаляваш
- stoni
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...

- petio
- младши ентусиаст
-
- Кара: 550d xdrive
И малко допълнение към симптомите за криви дискове- като спираш нормално на гладък асфалт се усеща как колата спира на тласъци. А и ако са доста криви както бяха при мен тези вибрации допринасят за много по бързото разбиване на предницата!
Докато не прочетох темата,направо бях забравила,че имам подобен проблем,ама вече 2-3 години така и свикнах та чак не ми прави впечатление
Та симптомите са,че при 70-80км/ч ми трепери волана и после нагоре се успокоява,същото и при натискане на спирачката и при по-висока скорост не е особено приятно
Та какво ли не и правих...няма нито криви джанти,нито криви дискове....лагери,шарнири,всичко по окачването е сменено и е ОК,накладки,всякакви тампони и тампончета,дори и тези на кормилна рейка и малките на стабилизиращата щанга...пълно от-до и пак си го има...
Та като ми я направи майстора и ми казва: "Готова ти е!" Аз Тома неверни,му казвам: "Не може,качвай се с мен,ще я тестваме!" Сяда той,направихме едно кръгче и..."А,вика,пак трепери..." Трепери я!! Айде пак обратно на канала и кво прави,кво струва,кво стяга...оправи я
Какво и пипна,го питам... Аааа,не казвам,тайна-майна! Ееее,как се дразня така,кажи поне да знам какво и е на колата бе!!!
Не казвам,да може да дойдеш след време пак...! Взех си я аз и след една седмица каране пак същата работа
Отивам да го търся,няма го,напуснал сервиза и не го знаят къде е...не че ми и трябва де,като че ли я оправи....Та това от преди 2-3 години и от тогава кой ли не я гледа и никой нищо не може да каже. Сменям си редовните неща,треперенето си остана,ту отихва,ту се появява...
jk не е да те плаша де,то при мойта кола доста неща са си загадка
Дано откриеш причината за симптомите и да я оправиш;) Успех 

jk не е да те плаша де,то при мойта кола доста неща са си загадка

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
И мойта е съштата като натисна спирачките кам 80км/ч и тресе откато сам я взел си е така смених накладки но дисковите са криви бяха ми писали 4е на Шем газ на Костантин Величков имало работилница и за 20лв ти ги шлайфали ,но още не сам ходил,пробваите там ина4е нови най-добрия избор:)
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
На К. Величков вече бензиностанцията е ЛУКойл.
Така че ако е била в бензиностанциията тази работилница вече най-вероятно я няма.
Така че ако е била в бензиностанциията тази работилница вече най-вероятно я няма.

- bavareza
- кандидат ентусиаст
-
Вибрацията на волана може да идва и от луфт между леглото на джантите и главината. За целта се правят пластмасови втулки.
Особено ако джантите не са конкретно за модела.

Уважавай това което имаш, защото утре може да го нямаш!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
xela написа:На К. Величков вече бензиностанцията е ЛУКойл.
Работилницата е срещу бензиностанцията, в един двор заедно с автомивка. За малко криви дискове върши работа. Но не им давайте те да ви слагат накладки!
Never mistake motion for action...
bavareza написа:Вибрацията на волана може да идва и от луфт между леглото на джантите и главината. За целта се правят пластмасови втулки.Особено ако джантите не са конкретно за модела.
може ли малко повече информация за тези втулки? Може ли да намеря от някъде готови? Някой има ли?
В кашоните на моите джанти липсваха такива и явно ще трябва да правя... Вече съм с нови Brembo Max дискове и нови накладки, но тресенето от 40 до 60км/ч още се усеща и сега ще правя такива втулки.
Между другото някои комплекти джанти /OZ/ идват с втулки и болтове, но явно аз не съм от късметлиите

35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3