Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Re: Разход на нашите автомобили
da6ip написа:Моето поредположение (освен двете които казваш) е, при умерено каране двигателя всъщност загрява много по-бързо, т.е. износването докато не е загрял е за по-кратко време.
С други думи, ако чакаме на празен ход от 650 об/мин двигателя да загрее, сигурно ще му трябват 30 минути. Ако тръгнем и караме с 1000-2000 об, ще загрее до същата температура за 10-15 мин. Т.е. износването ще трае само 10-15 вместо 30 мин.

Колегите вече обясниха защо... не като да е нещо което на мен или някой друг от форума му е хрумнало

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
g.petrow написа:Кои условия?За ски бяха перфектни
Не съм засичал разхода целенасочено на колонка, но резервоарът побира 65 литра, пробег с 1 зареждане 850-900 км., следователно реално около 7.5 л/ 100 км., което потвърждава показаният на бордовия компютър.
Ски условията

Резервоарът е 70 литра, лампата светва (първия път, при около оставащи 100 км) като останат 8 литра, а когато бордовия показва оставащ пробег "0", в резервоара има още 3 литра.
Така че ако си зареждал малко след светването на втората лампа (при около 50 км оставащи), наистина си вкарвал 65 литра и изчисленията са верни

Аз постигнах 7.7 при същите условия като теб, но с по-тежко комби, по-лоша аеродинамика, с 3-ма човека и пълен багажник.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- fefe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LCI 530xd
- Мечтае да кара: Alpina B7
Всъщност Момчиле, максимланото, което съм успявал да натъпча в резервоара е при оставащи 6км до празен по бордови (при оставащи 21км всъщност карах около 15мин да го доизцедя и след като рязко падна от 10 на 6км оставащи реших, че поема последен дъх и бегом до колонката) с докапване до гърлото на резервоара - 65,31л. Иначе по спецификация е 70л, ама сигурно са сметнали да е с 5л туба в багажника.
Иначе градско при най-тежките условия - каране на 5км участьци винаги на студен двигател, в рамките на един цял резервоар (нямах никакви излизания за около месец) - 14,3л/100км. Извънградското е около между 7,5 и 8 на сто. Стига 9,5 като съм в добро настроение и не пада под 160км/ч. Да напомня, че съм с Х-драйв, което е поне с 0.5л/100км повече от чисто задно.
Иначе градско при най-тежките условия - каране на 5км участьци винаги на студен двигател, в рамките на един цял резервоар (нямах никакви излизания за около месец) - 14,3л/100км. Извънградското е около между 7,5 и 8 на сто. Стига 9,5 като съм в добро настроение и не пада под 160км/ч. Да напомня, че съм с Х-драйв, което е поне с 0.5л/100км повече от чисто задно.
Последна промяна fefe на 23 Фев 2012, 11:05, променена общо 1 път
fefe написа: Стига 9,5 като съм в добро настроение и не пада под 160км/ч.

- baholino
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535d
- Мечтае да кара: i3
- Детайли за колата: M-пакет
Да споделя и аз моя експириъенс от последния уикенд. Изминати 700+ км по маршрута: София- Ст.Загора- Габрово(Шипка)- Троян- Ловеч- Плевен- София. Общо взето разнообразен маршрут както като ландшафт, така и от към видове пътища. Имаше всякакви скорости- от 50км./ч на Шипка до 260 по магистралата(за малко де, че много движение). Та след като се прибрах, борд комп-а ми показваше разход 8.6/100 за целия маршрут.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо
300км , София, Ловеч, София. Магистрала 130-140, след това 100 -110, съответно населените места по ограничение,без сняг, 530d, ръчка.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

- lean
- Потребител
-
- Кара: 530d "'07
- Мечтае да кара: M6
Колата 530д 231 магарета .Предимно Несебър - Бургас както и градско в бургас и в несебър ако може да се нарече градско
10.5л до 13л зависи според тежеста на десния крак

- nedkoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 730d G11 2018
lean написа:Колата 530д 231 магарета .Предимно Несебър - Бургас както и градско в бургас и в несебър ако може да се нарече градско![]()
Колега и при мен е така ама от 12л. До 13л/100 Пловдив-Париж
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
В понеделник докарах друга Е60тка 530d , автоматик , 218к.с.
От Пловдив до Созопол - 6,2 6,3/100 при нормално каране , сам , нафта от Ром Петрол.
Показанията на колата на Карнобатската магистрала:
От Пловдив до Созопол - 6,2 6,3/100 при нормално каране , сам , нафта от Ром Петрол.
Показанията на колата на Карнобатската магистрала:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Варна-Букурещ и обратно преди 2 дни 7.2/100, по борд и реално. От Варна до началото на Букурещ беше на 6.9/100, но като влязох, голям филм, от входа до летището което е в северната част извън града, час и половина близо. Скоростта беше 100-110 извън града и 140-150 по магистралата. На места беше заледено и беше -8С.
- kostadinovj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 60 520 D - 2006
- Мечтае да кара: 5 GT
След изключителния стрес като купих колата и виждах разхода от около 14-15 л/100, сега я засякох и средния разход с дизел от ОМВ е 7.Това е с много студени стартове, градско, и много студено време.Като беше -20 градуса. Ходих до Бургас - Сливен миналата седмица и борда ми показа 6,2/100. Обаче това е в скритите менюта. На монитора ме лъже постоянно и още не мога да го разбера. Зареждам , занулявам и под 10-12/100 не пада. Градско , извънградско няма значение. Даже когато карам градско и колата работи на място пада до 7 и като тръгна отива пак на 12.
Та вече съм спокоен де! Какво ли не четох , термостати, дебитомери и т.н. всичко ми е ОК! Само ЛЕВ да има!
Та вече съм спокоен де! Какво ли не четох , термостати, дебитомери и т.н. всичко ми е ОК! Само ЛЕВ да има!

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
kostadinovj написа:Даже когато карам градско и колата работи на място пада до 7 и като тръгна отива пак на 12.
Това с падането до 7 не го разбрах - може ли да обясниш?
А иначе, за да избегнеш още "изключителен стрес" може да си калибрираш бордовия, за да ти показва по-реален разход.

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
пичове, искам да ви споделя, предвид многото километри пробег с личната ми кола и близките ми приятели с дизелови Е60-ки, че за мен разход извънградско под 7 за всички шестцилиндрови дизелови двигатели, без значение 525, 530 или 535, е абсолютно нереален, освен ако не карате като "чичо скрудж".
дефиниция за чичо скрудж - постоянно инертно каране с 90 - 110, никакъв трафик, никакви изпреварвания с газ до дупка, и ако се наложи - бутане по баирите.
незнам как ги правите тия 6.1... аз един път съм го постигал тоя разход сам и без багаж и чичо скрудж пасти да яде, а вие си джиткате по магистралата със 130...
дефиниция за чичо скрудж - постоянно инертно каране с 90 - 110, никакъв трафик, никакви изпреварвания с газ до дупка, и ако се наложи - бутане по баирите.
незнам как ги правите тия 6.1... аз един път съм го постигал тоя разход сам и без багаж и чичо скрудж пасти да яде, а вие си джиткате по магистралата със 130...
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
@ndro написа:пичове, искам да ви споделя, предвид многото километри пробег с личната ми кола и близките ми приятели с дизелови Е60-ки, че за мен разход извънградско под 7 за всички шестцилиндрови дизелови двигатели, без значение 525, 530 или 535, е абсолютно нереален, освен ако не карате като "чичо скрудж".
+ 1! На преди фейсовите Е 60,реален извънгр.разход с нормално каране под 7.0л е възможен само на тези оборудвани с ръчни кутии.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- jivko81
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 750LI Xdrive
Абе аз чета, че и на някой от колегите с Е65 им харчели по 6.5л., а моята под 8 ми е много трудно да я сваля. (извънградско)
Идея си нямам как става това, но май е само 'чесане' на езици.
Идея си нямам как става това, но май е само 'чесане' на езици.