Ключа за фаровете ! Превключва трудно..
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Ключа за фаровете ! Превключва трудно..
Колеги днес докато си сменях крушката на уредите на климатроника с врътките, си цъкнах 2-3 пъти габарит да видя дали свети, преди да сглобя панела. Всичко 6 няма проблем. После тръгвам аз включвам на габарит и след това понечих да включа къси, но усетих, че копчето превключи доста трудно...без изобщо да съм разглабял каквото и да било по въпросния ключ на фаровете..
Някой имал ли е такъв проблем ? Значи от 0 към габарит си щраква лесно, но от габарит към къси доста зор... имам чувството, че ще се счупи..

- ProblemZ
-
-
- Кара: E36 318IS and E46 318I
- Детайли за колата: BMW E36 318IS ; BMW E46 318I
Re: Ключа за фаровете ! Превключва трудно..
Kambe написа:Колеги днес докато си сменях крушката на уредите на климатроника с врътките, си цъкнах 2-3 пъти габарит да видя дали свети, преди да сглобя панела. Всичко 6 няма проблем. После тръгвам аз включвам на габарит и след това понечих да включа къси, но усетих, че копчето превключи доста трудно...без изобщо да съм разглабял каквото и да било по въпросния ключ на фаровете..![]()
Някой имал ли е такъв проблем ? Значи от 0 към габарит си щраква лесно, но от габарит към къси доста зор... имам чувството, че ще се счупи..
Аз си смених ключа(това ми се случи като почна да застудява времето),опитвах се да го пръскам да се раздвижи,и разни други лудории,но не се оправи(опитвах се да го отворя но и това не се получи),смених ключа направо
Най - ТочниЯ
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
Вътре има една назъбена пластмаса която е за прещтракването и тя се чупи.

- mitko87
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d facelift
- Мечтае да кара: ///М3
Няма оправия, аз бях дал ключ на едно приятелче и стана
по същия начин и направо нов
по същия начин и направо нов

Има голяма вероятност да се е счупила вътре бялата пластмаса която е оста на превкючвателя.Най-добре издърпай към теб самата врътка и тя ще се извади, тогава ще видиш какво е положението. В краен случай си вземи някой читав превключвател от автоморгите.
Смени го, колкото се може по скоро, защото ще дойде време, когато няма да можеш да си пускаш светлините! От личен опит ти го казвам... 

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Ако си сменял неговата крушка някой тя може да е взязла по-навътре и преключва много трудно.Може да го отвориш и да видиш или направо да си купиш друг ключ
Ако ти трябва ключ пиши 

- Kambe
- старши ентусиаст
-
неговата крушка я смених преди доста време, от тогава не съм го разглабял, всичко си беше наред

аз съм вече на четвъртия ключ, като и на сегашния ми се счупи. то това не е точно пластмаса, ами нещо като гума и като замине почва да не щрака като превключваш, ама си седи на каквото си там, габарити, къси.. не е съвсем да се върти свободно. имах някаква идея за изработка на такива, обаче още не съм се занимавал. единственото дълготрайно решение е нов ключ, някъде 80лв беше, иначе ако взимаш втора ръка го разклати и слушай вътре дали не се мандахерцат някакви парченца, ако да, начи е тръгнал..
ето го ключа разглобен, за това оранжевото става въпрос

ето го ключа разглобен, за това оранжевото става въпрос

- Kambe
- старши ентусиаст
-
Ами самия ключ без решетката един и същ ли е като този на англичанките ? Ако е еднакъв, лесно бих го монтирал на мястото на моя прецакания..
http://www.101projects.com/BMW/Projects ... C06945.JPG
http://www.101projects.com/BMW/Projects ... C06945.JPG

- Iskren
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318 IS седан
И моя трдно се превключваше между габарит и фарове, трябваше да го размествам лекичко нагоре надолу. Сега се оправи. Направо си превключва, без чък чък,пак се усеща като минава между позициите де, държи си позиция, няма проблем.
- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320д
Понеже и аз съм в клуба,ще помоля за малко пояснение ,как точно се разглобява този ключ,за да се смени................трябва ли да се сваля цялата конзола (духалката) и ако трябва ,как се сваля самата конзола?!!!
- Kambe
- старши ентусиаст
-
giggs_11 написа:Понеже и аз съм в клуба,ще помоля за малко пояснение ,как точно се разглобява този ключ,за да се смени................трябва ли да се сваля цялата конзола (духалката) и ако трябва ,как се сваля самата конзола?!!!
сваляш решетката с копчето, развиваш буксата с кабелите, след това издърпваш самата ръкохватка, там ще ти се открие една гайка, развърташ я и ключа пада

- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320д
точно решетката с копчето ме интересува как се сваля ,защото аз опитвах веднъж ,но не се получи,в смисъл първо развих един винт отдолу по самата решетка с копчето и после се опитах чрез издърпване да я извадя ,но не искаше да излиза ,все едно я държеше нещо отвътре и се отказах за да не я потроша.........?!!!Kambe написа:giggs_11 написа:Понеже и аз съм в клуба,ще помоля за малко пояснение ,как точно се разглобява този ключ,за да се смени................трябва ли да се сваля цялата конзола (духалката) и ако трябва ,как се сваля самата конзола?!!!
сваляш решетката с копчето, развиваш буксата с кабелите, след това издърпваш самата ръкохватка, там ще ти се открие една гайка, развърташ я и ключа пада
- ////Alpine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe b20 sold, E85 Z4 Cabrio
първо свали кората под волана - на 2-3 винта е, и после като развиеш този под ключа /както казваш че си го развил вече/ с ръка от долу буташ към теб цялата решетка с ключа като решетката е защипана горе и трябва да буташ долната страна нещо като обувка първо петата излиза после пръстите.
стрелките сочат към теб, а кръгчето е мястото където се държи решетката - първо долната страна после решетката сама ще падне, и както следва буксите и т.н.
http://imageshack.us/photo/my-images/851/p1231617.jpg/
стрелките сочат към теб, а кръгчето е мястото където се държи решетката - първо долната страна после решетката сама ще падне, и както следва буксите и т.н.

http://imageshack.us/photo/my-images/851/p1231617.jpg/
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3