Криви дискове?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Криви дискове?

Мнение от jk » 19 Май 2006, 1:32

Имам един въпрос теоритичен -- ако са криви дисковете възможно ли е да тресе предницата и без да натискам спирачки а като ги натисна да се увеличава многократно тази вибрация? И също така как се проверяват дисковете дали са криви?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 19 Май 2006, 8:50

Според мен ако са криви ще тресе само като налегнеш спирачките иначе няма логика.А вече като натиснеш може и от тях да е а може и баланс да е а може и некоя гума крива .....Абе най-добре иди на предница или при некой гумаджия и тествай...Успех :)
п.с. Щом като натиснеш и се увеличава значи може и някои шарнир да е щото се увеличава напрежението в ходовата част.....отивай на реглаж :D
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 19 Май 2006, 9:28

Имам два плътни диска за Е-36 с много запазени свалени от морга в Германия за 20 кинта можеш да разбереш дали е от тях :D .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 19 Май 2006, 9:39

Виж как са тампоните на носачите отпред :roll:
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nqkoisi » 19 Май 2006, 10:28

и без спирачка пак тресе от опит казвам

ентусиаст
Аватар

Мнение от furnata » 19 Май 2006, 11:05

nqkoisi написа:и без спирачка пак тресе от опит казвам

За първи път го чувам тва как ще е вазможно без да натискаш спирачка да ти тресе от криви дискове :shock: :shock: :shock:
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 19 Май 2006, 11:11

furnata написа:

За първи път го чувам тва как ще е вазможно без да натискаш спирачка да ти тресе от криви дискове :shock: :shock: :shock:

И при мен тресеше без спирачка, смених дисковете и се оправи, а сега пък започна да ми тресе от шарнирите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nqkoisi » 19 Май 2006, 11:59

така както е жузмойно и при неражномерно износена гума при крижите дискове се нарушава баланса и тресе макар и малко но с по голяма скорост се усеща а при спирачка да не говорим волана щи счупи рацете Л:)

ентусиаст
Аватар

Мнение от furnata » 19 Май 2006, 12:12

Lacho_ написа:
furnata написа:

И при мен тресеше без спирачка, смених дисковете и се оправи, а сега пък започна да ми тресе от шарнирите.

щом и двамата го твърдите значи е вазможно може пък аз да съм крив... :roll:
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 19 Май 2006, 14:13

Да това с гумите ми мисля че го има този момент - наистина са леко неравномерно износени... джантите уж са що-годе наред пък и не ми се вярва от тях да тресе така.

Като карам с около 30-40 все едно че има спукана гума такава вибрация се усеща. 50-60 вече си вибрира а при над 120 направо почва яко да тресе колата. Като спирам въобще няма да казвам какво колегата го описа много точно - направо ще ти счупи ръцете.

Ще я водя на майстор аз ама ми е интересно това с просто око разбира ли се дали са криви дисковете или трябва в някой сервиз с техника да се определи.

Друго както казаха и колегите ме съмнява и тампоните на носачите и евентуално биалдеки. Шарнири не са - през дупките минава много меко. От друга страна сменях цялото окачване преди около 3 месеца и правих реглаж. Тогава мисля че тресеше само на спиране. Като сложих и летните гуми почна да се усеща много яко и не само на спиране. Толкова бързо да замине окачването не знам, затова точно ме съмнява диска но искам да знам това без някаква техника може ли да се види дали е крив или не... щото да знам къде да я карам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nqkoisi » 19 Май 2006, 14:21

летните са по - ниски по -твърди и по - широки няма начин да не тресе повече от колкото със зимните аз като сложих летните и се едно подкарах каруца нищо общо със зимните гуми

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 19 Май 2006, 17:31

И все пак - как се разбира дали дисковете са криви?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vase F1 » 19 Май 2006, 18:48

Вдигаш колата на крик, сваляш гумата, въртиш волана така, че
да виждаш диска през спирачният апарат, тоест наклатките да са
ти неподвижна отправна точка, завърташ диска и виждаш дали се върти на еднакво разтояние от наклатките, или на различно, с една
дума дали са криво :)
България над всичко
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 19 Май 2006, 19:21

мисля че и без да сваляш гумата като е на крик и завъртиш колелото ако е крив диска се чува леко стържене
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

Слави
Аватар

Мнение от © » 19 Май 2006, 21:50

възможно е
и при мен е така, но все още ме е яд да се разделя с дупчените дискове Цимерман :mhihi:
всичко по предницата е сменено, джантите ми са чисто нови, гумите и те са нови вече и пак тресе - леко, но се усеща. Първоначално се съмнявах в гумите , 100 пъти ги балансирах, смнях, разменях - нищо. Накрая купих нови. Останаха само дисковете
Симптомите са същите както са описани по горе, тресе леко и като натиснеш спирачка за момент се усилва и спира.
Ще се купуват нови дискове, но все още не съм ги избрал. Е36ците кривят бързо дисковете отпред :roll:

Следваща

Назад към E36