Най тъпите решения при производството на автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Денис-Белята!!!
Аватар

Re: Най тъпите решения при производството на автомобили

Мнение от 00Cool » 22 Яну 2012, 21:22

:winky: ти се радвай 4е те вози ........
ина4е бая премиум клас е двайска от 93 :mhihi:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 23 Яну 2012, 0:06

ShibinG написа:
Convertible написа:
ShibinG написа:е39 , предтавете си следната ситуация , откача се клемата/или пада/ на акумулатора , колата заключена, ключалка има само шофьорската врата , аз трябва някак си да се вмъкна през купето през задните седалки /добре че е комби/ да отворя кората под която седи акумулатора и да му закача клемата с челна стойка защото той може да се отвори само с централното а ти не работи при паднал акумулатор а и случайно не си нося резервен за да давам плюс от клемата на мотора ,а дори да имам кабели за ток и някой спре да ми даде .кабелите са да логичното си място в багажника и ползата от тях е никаква.

защо просто не са сложили една ключалка на багажника след като акумулатора е там и всичко се случва

на Е39 може да се дава ток на мотора.... а отварянето му е механично, след като отвориш вратата с ключалка :mhihi:

да и да предположим че имам акумулатор под ръка , слагам го , имам и кабели , но къда са те ? в багажника , а той заключен :bchug:

Колега как ще сложиш акумулатора, като И той се намира в багажника :dunno: :lol:

edit : Никога до сега не бях виждал

Изображение

:dunno:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 23 Яну 2012, 0:28

аз съм срещал

само за италия са ги правели едно време.. беше ми станало смешно, като един джамбаз на горубляне се опита да ме убеди че неговата корса комби е внос от германия :)

някаква пречка в законодателството там в средата на 90те години е принудило опел да я пуснат тая колиба

но се оказва успешна, по-нататък повечето ЕУ производители правят комби версии на градските си коли
No bling at the Ring

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 23 Яну 2012, 0:36

Другото е мисля, че на Citroen C3 - волана се върти, а конзолата му не мърда :shock: Поне на мен ми беше доста странно като се качих :mhihi:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 23 Яну 2012, 2:47

u`F`o написа:Аре т'ва че скоростния лост като давам газ и ми шава в ръката, го преживявам някак си.
Че натискам спирачките по два пъти докато се сетят да хванат, иди-дойди...
Че въртя волана и след 2 секунди колата се сеща да реагира, щото е с обикновено окачване и високи гуми... също...
Ама как може тея да изхакат интеркулера до стъклото на колата

Преди време - взех си Е30, вдигнах някакси 80 и щях да се метна в канавката - предните амортисьори след 20 години взели че изпуснали и ходи накъдето си иска.
Напомпаш спирачките и усещаш как само предните действат и колатата се пързаля като шейна към близките дървета
Лоста се клати не мога да нацеля първа 10 секунди
...коя турбо-дизелова кола изобщо НЯМА КУЛЕР - Е30 :mhihi:
Всичко това го преживявам, ама как може тоя М40 да е толкова скапан че да се износва само на 7-800000км :banghead:

Признай си че мразиш Пижо и се чудиш какъв недостатък да му измислиш. Щом подобието на кулер е там, явно някой е сметнал, че на 90 коньовия мотор толкова му стига :winky:

По темата: Интересно е защо на радиатора на 02ките има пробка (от която евентуално да се източи антифриза), при положение че не може да се ползва - под радиатора има метална греда и при опит за източване антифриза се стича по цялата предница на колата, което води до стабилно оливане на източващия :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Rufas » 23 Яну 2012, 3:09

Рено Меган Сценик 99г.
Акумулатор под седалката на пасажера :kuku:
Клаксон на лоста за мигачи (+ и светлини, халогени)
педалите много гадно са разположени

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 23 Яну 2012, 7:01

на ц4,2л хди пробката на ск кутия е на два пръста над моста и пак става оливка :D
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 23 Яну 2012, 11:13

M10 написа:
u`F`o написа:Аре т'ва че скоростния лост като давам газ и ми шава в ръката, го преживявам някак си.
Че натискам спирачките по два пъти докато се сетят да хванат, иди-дойди...
Че въртя волана и след 2 секунди колата се сеща да реагира, щото е с обикновено окачване и високи гуми... също...
Ама как може тея да изхакат интеркулера до стъклото на колата

Преди време - взех си Е30, вдигнах някакси 80 и щях да се метна в канавката - предните амортисьори след 20 години взели че изпуснали и ходи накъдето си иска.
Напомпаш спирачките и усещаш как само предните действат и колатата се пързаля като шейна към близките дървета
Лоста се клати не мога да нацеля първа 10 секунди
...коя турбо-дизелова кола изобщо НЯМА КУЛЕР - Е30 :mhihi:
Всичко това го преживявам, ама как може тоя М40 да е толкова скапан че да се износва само на 7-800000км :banghead:

Признай си че мразиш Пижо и се чудиш какъв недостатък да му измислиш. Щом подобието на кулер е там, явно някой е сметнал, че на 90 коньовия мотор толкова му стига :winky:

По темата: Интересно е защо на радиатора на 02ките има пробка (от която евентуално да се източи антифриза), при положение че не може да се ползва - под радиатора има метална греда и при опит за източване антифриза се стича по цялата предница на колата, което води до стабилно оливане на източващия :mhihi:

По принцип не мразя никоя марка, само се майтапя със собствениците, ама тая кола направо ме разбива с "оригинални" решения. Иначе и т'ва за е30ската звучи яко :mhihi: А по-скоро целта на този пост ( и темата, която се заключи ) беше да се посмеем на Пижо и ако може някой да се включи да ми обясни как така автомобилен гигант като Пежо ще предписват по книжка 0,5л масло на 1 000км би било добре ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 23 Яну 2012, 12:03

Ти намери на Е34 М5 какво пише в книжката за маслото и ще си промениш мнението ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 23 Яну 2012, 12:07

liloff написа:Ти намери на Е34 М5 какво пише в книжката за маслото и ще си промениш мнението ;)

Прави разлика между спортен автомобил и кола :winky:
За М5 са се застраховали, защото знаят, че когато юркаш колата тя гори и масълце. А за Пежо не виждам логична причина ако караш нормално, да гори масло, ама явно така е направена самата кола ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 23 Яну 2012, 12:11

Това го правят ако протече мотора да не е гаранционен проблем, а нещо "нормално".
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 23 Яну 2012, 12:22

Jim Beam написа:Това го правят ако протече мотора да не е гаранционен проблем, а нещо "нормално".

Още повече ми падна мнението за тия производители :no:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 23 Яну 2012, 12:47

Че те всички така пишат в упътването.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Яну 2012, 13:02

cod-cdbp написа:
liloff написа:. А за Пежо не виждам логична причина ако караш нормално, да гори масло, ама явно така е направена самата кола ;)

Ми нормално е като мине един автомобил през 20 човека,всеки да сипва каквото намери като масло.е на жената пежото не "пипа" маслото,но винаги с пълна синтетика,2002 година е колата,1.4 HDI

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 23 Яну 2012, 14:19

Jim Beam написа:Че те всички така пишат в упътването.

Аз на опел съм гледал опътване и не пише нищо за доливане. Пише, че нормалната загуба на масло на 1 000км е около 50 грама, максимално допустимата е 70 грама, а над 100 вече е за ремонт.
На БМВ-то никъде не съм видял да пише нещо такова за доливане на масло. Упътването е еднакво за всички е36ци, ако не се лъжа (без ///М).

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата