Въпрос Данък е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Re: Въпрос Данък е36
ildivvy написа:clarcky написа:mcren написа:clarcky написа:То за всяка община е различно,но ето ти някакъв примерен калкулатор http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html![]()
Хубавото е че на коли над 14 години се водят вече стари и данъка им е по тънкана![]()
А над 100коня ти е все тая дали имаш катализатор или не,в данъчното просто не го зачитатАз като обявявах моята кола,казах на лелката от гишето да ми пише че имам,тя ми обясняваше че нямало значение,ама аз викам може някой ден да им дойде акъла и да сложат границата на 200коня
та накрая ми вкара в компютъра че имам
Преди се правеха едни врътки,примерно превеждаш по банков път на данъчното някаква сума и после с бележката от банката отиваш като прехвърляш колата,ама вече май не минава тоя номер
И аз чух същото че се вкарват някви дребни пари да отчете системата че си платил обаче незнам точно как става,ако има някои които знае или го е пробвал да каже
Намираш банковата сметка на твоята община,отиваш в банката и казваш че искаш да внесеш сума в тази банкова сметка за годишен данък на мпс.И после с документа който са ти дали показваш че си платил данъка...ама вече май им вързаха системите на всякъде и тоя номер май не върви,но все пак и аз на твое место щях да го пробвам500лв на куп за данъци трудно бих прежалил
С този трик най-много да направи някоя документа измама и после да го почнат.
Преди имаше врътка да се превеждат пари по някакви партиди и ставаше без данък (така купих моята от предния собственик), но вече е променен закона и без бележките за платения данък не може да я прехвърлиш.
Ще отида понеделник до общината да видя как седят нещата със сигурност задълженията ще са ми над 500 лева а няма как да ги дам за тая кола така че мисля ако дължа 600 да внеса 60 и да видя кво ще стане ако стане фал ще кажа че не съм видял десетичната запетая.Иначе много трудно става нотариуса да се съгласи да прехварли кола без тази бележка,а и клиента на който ще я продам едва ли ще иска да не я прехварляме макар че за мен това е най-добрия варянт.
prodava se bmw e36 320 i sedan
- niko_georgiev851
- Потребител
-
- Кара: BMW 325tds
Колега ако си от софия мога да ти помогна за прехварлянето без данък
- Tomekk
- младши ентусиаст
-
- Кара: М44
- Мечтае да кара: ///М
- Детайли за колата: Не карам бързо полицай, просто бавно си летя :)
Nukem написа:Пичове за мойта ис-ка 96-та, тази пролет за 2.5г. платих 500лв+200лв наказателна лихва! Така че е повече от 500лв определено!
Преди няколко седмици колегата ходи да плаща за неговата кола и викам я да проверя колко имам и аз да плащам ...

Тва също за ИС 97-ма

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
И моята не регистрирана в общината. Знам,че не е редно да не плащаме данъци,но този данък е толкова нечестен.Няма значение дали караш 5000 или 500000 на година данакът е еднакъв! Вече знам,че няма да я продавам така че като стане гробница ще я закопая на вилата или ще си направя бесетка от нея.
- kobrata55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520
най лошото от цялата ситуация е че системите на кат и общините са вързани така че рано или късно ти идава една честитка канят в даначното и си плащаш като поп.и аз не съм я регистрилал вече 3г и чакам да ме викнат. 

- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
mcren написа:Ще отида понеделник до общината да видя как седят нещата със сигурност задълженията ще са ми над 500 лева а няма как да ги дам за тая кола така че мисля ако дължа 600 да внеса 60 и да видя кво ще стане ако стане фал ще кажа че не съм видял десетичната запетая.Иначе много трудно става нотариуса да се съгласи да прехварли кола без тази бележка,а и клиента на който ще я продам едва ли ще иска да не я прехварляме макар че за мен това е най-добрия варянт.
То хубаво, че ти не сивидял десетичната запетая, но плати поне 150 лева/колкото е приблизително данъка за една година/, че новия собственик да не се изненада, а и данък за бмв под 100 лева няма
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
baitun написа:
То хубаво, че ти не сивидял десетичната запетая, но плати поне 150 лева/колкото е приблизително данъка за една година/, че новия собственик да не се изненада, а и данък за бмв под 100 лева няма
Не съм съгласен, колегите с 1,8тдс могат да потвътдят

Новия собственик като си я регистрира в общината не го интересуват старите задължения, те са си на гърба на предишния собственик.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
maxpower написа:baitun написа:
Не съм съгласен, колегите с 1,8тдс могат да потвътдят![]()
Новия собственик като си я регистрира в общината не го интересуват старите задължения, те са си на гърба на предишния собственик.
25 кинта тдс-чето бе

- Mr2faces
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 compact '97
maxpower написа:baitun написа:
Не съм съгласен, колегите с 1,8тдс могат да потвътдят![]()
М40Б16 с катализатор 19 лв. М43Б16 с катализатор на 14г 132лв., а на 15г. 100 лв. става въпрос за Ямбол.
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
mcren написа:Ще отида понеделник до общината да видя как седят нещата със сигурност задълженията ще са ми над 500 лева а няма как да ги дам за тая кола така че мисля ако дължа 600 да внеса 60 и да видя кво ще стане ако стане фал ще кажа че не съм видял десетичната запетая.Иначе много трудно става нотариуса да се съгласи да прехварли кола без тази бележка,а и клиента на който ще я продам едва ли ще иска да не я прехварляме макар че за мен това е най-добрия варянт.
Не плащай нищо.Ще изгориш само с парите.Вече не става тая схема.Аз така обикалях една седмица при нотариуси и никой не иска да направим сделка.Искат си бележка от общината.
- lancer4o
-
-
- Мечтае да кара: е30 320
Някой има ли идея за данъците във Варна? Понеже разбрах, че тука режат най-много...
Интересува ме за е36 - 143, 150 и 193к.с
П.С. Питам защото не знам дали да вярвам на онзи калкулатор

П.С. Питам защото не знам дали да вярвам на онзи калкулатор

- xamctepa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 M40B18
И моята не съм я регистрирал вече три години...
Само да попитам имаше май срок от две години след който няма глоба(две години е давността на административното наказание до колкото знам) и после си плащаш само данъка за последната година.Дали е така?Защото съм се навил да я регистрирам в общината,но ако ми друснат и някоя глоба от 200 кинта ще си карам така докато може
Някой ако знае със сигурност нека сподели.
Само да попитам имаше май срок от две години след който няма глоба(две години е давността на административното наказание до колкото знам) и после си плащаш само данъка за последната година.Дали е така?Защото съм се навил да я регистрирам в общината,но ако ми друснат и някоя глоба от 200 кинта ще си карам така докато може

Някой ако знае със сигурност нека сподели.
- NoBrainNoPain
- Потребител
-
- Мечтае да кара: на керосин
Някой ако има достоверна информация как стоят нещата с КАТ и НАП , свързани ли са им системите в една обща или скоро ще го правят, да хвърли малко светлина . И един въпрос - когато си купих колата (е36 325i 94г.) , предишният и собственик я беше регистрирал в неговата община като 316 с катализатор и е плащал някакви смешни данъци по 22лв. Като направихме сделката, той и плати данъка и я отписа от общината , обаче аз още не съм я регистрирал тъй като данъка и си е валиден(до 30.03.12) а пък и ако ми кажат някаква сума над 150лв(в което съм убеден , че ще се случи) мога да им кажа да го ду^ат , та може ли да се направи някаква врътка и да плащам като него по 20 кинта или въобще да не я регистрирам и какви биха били последиците от това ?
Аз съм млад , силен , красив , здрав , богат и много талантлив ... Има ли значение какъв цвят е BMW-то ми ?
- Monoid
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW ///M335i
Аз имам сходен проблем , като колегата надявам се не се обижда , че задавам въпроса си в неговата тема. Въпросът ми е някои знае ли как седят нящата за данъка на автомобил , който е наследствен. Човекът на който се води по талон колата е починал и автомобила е наследен от няколко човека. Отидох в КАТ да попитам една КУКА " Уж някакъв голем се водеше
" Той каза , че при наследство не се ходи при нотариус да се прехвърля колата а директно в КАТ с документ за наследници и не се изисква от тях бележка за платен пътен данък. Не знам колко да му вярвам затова искам да знам дали някои се е сблъсквал с такава ситуация и дали знае как седят точно нещата. Идеята ми е след като вече автомобила се прехвърли на наследниците те ще трябва ли да платят данъка , който е бил преди да дойде автомобила в тях.

Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4