Нереално ненормален разход !!!!
Модератор: Технически модератори
- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525D 163hp 2001г.
Нереално ненормален разход !!!!
Ще се постарая да бъда кратък !! Заредих 42 литра(в празен резервоар) за съжаление некачествено гориво!! Колата почна да не пали от първия път давеше се, а в купето миришеше(смърдеше) на суров бензин!! При достигане на 276км. (точно от момента на сипване)....горивото свърши!! Километрите бяха изминати с нормално каране(без ръчка) в зимни условия + едно катерене до Копитото!! По прости сметки даде около 15/100 разход!! Примирих се и съжалих, че съм сипал от там този бенз.
(но какъвто и да е бенз. мисля че пак е много) !! След като ме остави в центъра на София и беше сипано, 5л. 95 обикновен от ОМВ + 10л. 100 октанов пак от ОМВ(от което проблемите и се оправиха) !! Днес в 2:00, бях за пореден път изоставен...на 89 километър (от зареждането)...отново нормално каране, без катерения !! Извенете ама 15 литра читаво гориво и само 90км. правят 16/100 груб разход !!! Логиката нещо ми бяга !!
П.П. Колата е е34 автомат 150hp и отделно бензиномерът и работи !! Незнам за вас, но ма мен ми замирсва на ГАЗ !!
Колата е пазена,глезена и гледана, всеки я хвали че работи идеално има лек проблем само с отоплението и лека загуба на антифриз...но това няма никаква връзка !! 

П.П. Колата е е34 автомат 150hp и отделно бензиномерът и работи !! Незнам за вас, но ма мен ми замирсва на ГАЗ !!

Re: Нереално ненормален разход !!!!
Не знам какво очакваш, но 15-16/100 разход зимата в София с качване до Копитото си е напълно нормален разход за М50В20 - автомат (направи сметка колко е изгорила колата само докато загрее до работната т-ра и коя предавка най-често е включвал автомата).
Да не говорим, че разхода се мери от пълен до пълен резервоар (по възможност след 203 зареждания) а не като караш 90-100 км "на изпарения"
Да не говорим, че разхода се мери от пълен до пълен резервоар (по възможност след 203 зареждания) а не като караш 90-100 км "на изпарения"
- CivilWarrior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 520i vanus 94г.

Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Крайно време е да разберете че тиЯ коли горят 16 18 зимата...карай си колата,мислии за ГИ.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Зимно време, нелека кола, автомат - разхода клони към нормален. Ако все пак си сигурен, че разхода ти е прекалено завишен, направи една качествена диагностика да се видят ламбди, дебитомери и т.н. Не е изключено да има проблем. Но и според мен разхода е ок. Като имаш предвид, че на е36-цата с ръчки й дават 13/100 градско, какво остава за е34-ката, която е по-тежка, а и автомата я спъва.
- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
Значи да разбирам, че такъв разход е нормален !! Колкото до засичането няколко пъти съм го засичал от пълен резервоар с малката разлика че беше по топло !! от 9-10/100 извънградско и до 12-13/градско...затова почвам да се чудя на разликата, а и не и е пръвата зима но за пръв път имам такива наблюдения!! А колкото до диагностиката, мисля че и това е вариан като поне изключа някой възможности....или пък не !
П.П. А някой вече минал през това, може ли да даде малко повече инфо за ГИ-то!! Като например, модел на инжекциона и фирма за монтаж!! Цената колкото и да е, вече ми е без значение...то се е видяло !!
П.П. А някой вече минал през това, може ли да даде малко повече инфо за ГИ-то!! Като например, модел на инжекциона и фирма за монтаж!! Цената колкото и да е, вече ми е без значение...то се е видяло !!
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
DekeR написа:Значи да разбирам, че такъв разход е нормален !! Колкото до засичането няколко пъти съм го засичал от пълен резервоар с малката разлика че беше по топло !! от 9-10/100 извънградско и до 12-13/градско...затова почвам да се чудя на разликата, а и не и е пръвата зима но за пръв път имам такива наблюдения!! А колкото до диагностиката, мисля че и това е вариан като поне изключа някой възможности....или пък не !
Аа не,бмв и газ не! Като няма пари за бензин един голф,той може да е на газ..не съсипвай хубавата колица с газова.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
Това е последното нещо което искам, отлагам го от година че даже и повече !! Ма вече не се издържа, пък и не си я давам !! 7 месеца без книжка бях, не съм карал и не я продадох...та сега ли !! Незнам но вече газ-та ми се вижда все по близък вариан, но все още никак не я искам !!
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Хахах Жик, уникален си
Хари, къде сипваш бензин?
Нали видя аз къде зареждам,тестван е
Разхода ти е нормален... и аз не мога да проумея разлика между градско Русе и София 4л...но се получава

Хари, къде сипваш бензин?
Нали видя аз къде зареждам,тестван е

Разхода ти е нормален... и аз не мога да проумея разлика между градско Русе и София 4л...но се получава

Много като тебе вече плакаха ...
- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
Чета,чета и не мога да разбера,дали грешката е в моя телевизор...
20-ка автомат в този студ горяла 15-16/100 бензин и това е "Нереално ненормален разход"

20-ка автомат в този студ горяла 15-16/100 бензин и това е "Нереално ненормален разход"

хора как ги достигате тези разходи от по 15-16 споерд мен изобщо не е нормално тва ....в пловдив ми дава 12-12,5л/100км аз съм с ръчка, автомата да качи 2кила пак нещо не ми се връзва... 

- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
Мнения много, разходи различни....затова и питам !! И пак казвам, не ми е първа зима с тази кола...но има осезаема ралика в разхода и търся причината!! Иии Ronka
ако ми говориш за бензиностанцията срещу Била, това беше едно от местата когато горивото ми замръзна, други са ги лъгали и в количество !! Незнам до колко си редовна там, но аз лично сипвам ако съм яко на зор...иначе срещу бившия завод "6 Септември" преди гараж "Земляне" от дясно има една бензиностанцийка, проверена и за дизел и бенз. вече и от мен и е сравнително по ефтина!! 

- Ronka
- русата мафия!
-
DekeR написа:Мнения много, разходи различни....затова и питам !! И пак казвам, не ми е първа зима с тази кола...но има осезаема ралика в разхода и търся причината!! Иии Ronkaако ми говориш за бензиностанцията срещу Била, това беше едно от местата когато горивото ми замръзна, други са ги лъгали и в количество !! Незнам до колко си редовна там, но аз лично сипвам ако съм яко на зор...иначе срещу бившия завод "6 Септември" преди гараж "Земляне" от дясно има една бензиностанцийка, проверена и за дизел и бенз. вече и от мен и е сравнително по ефтина!!
Сипвам от 5г там.

Оправи си течовете

За разхода ще го помисля и може да се видим другата седм.

- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
Хм, тук вече ще остана безмълвен !! Незнам и аз съм брал ядове и много други от квартала...повечето с различни превозни средства !!
А веднъж напълних едно тубе (догоре) от 5л. (а събира и повече) което в последствие трябваше да разсипя в 2 бутилки по 2л. (и не не съм подпалвача аз
) ...таа го събрах точно !! Смятай 2+2=5

- Ronka
- русата мафия!
-
DekeR написа:Хм, тук вече ще остана безмълвен !! Незнам и аз съм брал ядове и много други от квартала...повечето с различни превозни средства !!А веднъж напълних едно тубе (догоре) от 5л. (а събира и повече) което в последствие трябваше да разсипя в 2 бутилки по 2л. (и не не съм подпалвача аз
) ...таа го събрах точно !! Смятай 2+2=5
![]()
И аз така съм пробвала и ноу проблем,ма да не ти